Ziare.com

Regele Mihai a fost inmormantat. Zeci de mii de oameni si-au luat ramas bun de la el - vezi filmul unei zile emotionante (Foto & Video)

de Andreea Ghinea
Sambata, 16 Decembrie 2017, ora 20:25

   

Regele Mihai a fost inmormantat. Zeci de mii de oameni si-au luat ramas bun de la el - vezi filmul unei zile emotionante (Foto & Video)
Zeci de mii de romani au fost azi alaturi de regele Mihai, pe ultimul drum al Maiestatii Sale. Oamenii au aplaudat, au strigat numele regelui si au facut covor de flori in fata cortegiului funerar.

Dimineata, in jurul orei 10:00, un scurt serviciu religios a fost oficiat in Sala Tronului de la Palatul Regal, unde au fost prezenti familia si numerosi oficiali. Dupa aceea, sicriul a fost scos din Sala Tronului si a avut loc o slujba religioasa in fata Palatului Regal, unde mii de oameni asteptau in strada.

Apoi s-a format un cortegiu funerar, care a mers pe jos, pe traseul Piata Palatului Regal - Calea Victoriei - Splaiul Independentei - Piata Unirii - Intrarea pe Dealul Mitropoliei, pana la Catedrala Patriarhala, unde a avut loc slujba de inmormantare.

Cortegiul funerar a fost intampinat pe tot drumul de zeci de mii de romani care aruncau flori inspre sicriu, sscandau "Regele Mihai" si au aplaudat aproape tot drumul parcurs pana la Catedrala Patriarhala. In spatele familiei si oficialitatilor, romanii s-au grupat si si-au condus Regele pe ultimul drum.

De la Catedrala Patriarhala, regele Mihai a fost dus la Gara Regala Baneasa, pe ruta Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff, Sos. Bucuresti-Ploiesti. De aici a fost transportat cu Trenul Regal, de la Bucuresti la Curtea de Arges, unde a fost inmormantat.

Iata restrictiile de trafic si programul complet al funeraliilor

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT desfasurarea evenimentelor din ziua inmormantarii regelui Mihai:

20:15 - Membrii Familiei Regale ies din Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

20:00 - La Curtea de Arges mii de oameni tin un moment de reculegere.

20:00 - Sicriul regelui Mihai a fost coborat in cripta in timp ce au fost intonate imnul Romaniei si cel regal.

19:57 - Se intoneaza imnul regal.19:52 - Militarii au inceput sa traga salvele de tun in timp ce fanfara interpreaza imnul. Un moment impresionant.

19:50 - Militarii se pregatesc sa traga cele 21 de salve de tun.

19:49 - Sicriul a fost dus in Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.

19:44 - Sicriul este purtat intr-o procesiune pe jos catre Noua Catedrala Arhiepiscopala si Regala.


Foto: Captura Privesc.eu


19:35 - Slujba din Catedrala Manastirii Curtea de Arges s-a incheiat si sicriul este scos in curte.

19:28 - Asa arata gara din Pitesti dupa trecerea Trenului Regal.


Foto: Ziare.com


19:28 - Pentru ca nu a fost organizat nimic oficial, doi piloti au decis sa survoleze ei Trenul Regal. "Regele Mihai a infiintat in anii '30 Aeroclubul Romaniei, dar NIMENI nu a considerat necesar ca macar un avion sa survoleze trenul regal. Afland acest lucru, doi piloti pasionati si iubitori ai zborului au survolat, pret de cateva minute, trenul, pe distanta Racari-Titu", potrivit unui mesaj transmis Digi24.

19:20 - Incepe slujba de la Catedrala Manastirii Curtea de Arges.


Foto: Captura Privesc.eu


19:14 - In urma sicriului intra rand pe rand membrii Familiei Regale.


Foto: Captura Privesc.eu


19:12 - Militarii au scos sicriul regelui din masina si il duc catre Catedrala Manastirii Curtea de Arges.

19:11 - Coroana si crucea sunt purtate catre Catedrala de doi militari.

19:09 - Sicriul urmeaza sa fie dus in Catedrala Manastirii Curtea de Arges.

19:07 - Cortegiul a ajuns la Manastirea Curtea de Arges. Inainte sa intre in curtea manastirii cortegiul a fost intampinat de foarte multi oameni care au aruncat flori in fata masinilor si au strigat "Regele Mihai".

19:01 - Pe intreg bulevardul pe care se deplaseaza cortegiul se afla oameni care aplauda cand masina cu sicriul regelui trece pe langa ei.


Foto: Captura Digi 24


18:50 - La Catedrala Manastirii Curtea de Arges au inceput sa bata clopotele.

18:49 - Pe drumul parcurs de cortegiu oamenii aplauda incontinuu.

18:45 - Bulevardul Basarabilor din Curtea de Arges este plin de oameni, anunta Digi 24.

18:40 - Cortegiul funerar pleaca de la gara la Catedrala Arhiepiscopala si Regala de la Curtea de Arges. Oamenii striga cat pot de tare "Regele Mihai", aplauda incontinuu si flutura drapelul Romaniei. Se aud voci de copii care striga "Regele Mihai". Atmosfera este impresionanta.

18:36 - Sicriul si crucea sunt introduse intr-o masina mortuara in timp ce oamenii adunati aici striga "Regele Mihai" si "Monarhia salveaza Romania".

18:34 - La iesirea din gara se afla Garda de Onoare si Muzica Militara.

18:32 - Sicriul regelui Mihai este coborant din tren. Militarii Brigazii 30 Garda, din vagonul mortuar, predau altor militari, de pe peron, sicriul si crucea.

18:30 - 2.000 de persoane sunt in gara din Curtea de Arges.

18:27 - Trenul Regal a ajuns in gara din Curtea de Arges. Oamenii veniti aici au intampinat in aplauze Trenul Regal in care se afla sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai.

18:24 - In cateva minute, Trenul Regal ajunge in gara din Curtea de Arges.

18:10 - Mii de oameni au venit la Manastirea Curtea de Arges pentru a-si lua ramas bun de la regele Mihai.

17:45 - "Cu profund regret, am condus astazi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate si curaj, si-a reprezentat tara in unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de multimea de oameni care s-a alaturat cortegiului funerar, o autentica expresie a iubirii si respectului romanilor fata de Regele Mihai I. Sunt convins ca va ramane in memoria nationala drept un reper de integritate, un simbol al solidaritatii si al aspiratiei catre libertate", a transmis pe Facebook presedintele Klaus Iohannis.17:31 - 8.000 de oameni au fost prezenti in gara din Pitesti, potrivit Digi 24.

17:29 - Trenul Regal a trecut prin gara din Pitesti, unde s-au strans mii de oameni. Pitestenii au aprins luminile telefoanelor si au aplaudat, in timp ce strigau "Regele Mihai". Acestia aruncau flori inspre tren si aveau in mana drapelul Romaniei.

17:11 - Gara din Pitesti a devenit neincapatoare. In cateva minute, Trenul Regal va trece pe aici.

17:09 - Fostul principe Nicolae, caruia nu i s-a permis sa mearga cu Trenul Regal, a ajuns in gara din Curtea de Arges.

17:06 - Peste 1.000 de persoane s-au strans deja in gara din Curtea de Arges si asteapta sa ajunga Trenul Regal cu sicriul regelui. Reporterii transmit ca in ciuda numarului mare de oameni este foarte mare liniste in gara din Curtea de Arges.

16:49 - Gara din Pitesti este plina de oameni care asteapta sa treaca Trenul Regal.


Foto: Captura Digi 24


16:43 - In toate garile prin care trece Trenul Regal sunt oameni adunati care arunca cu flori inspre tren, unii tinand lumanari in mana.

16:40 - Si TIME a relatat despre evenimentele din Romania.

16:38 - Despre inmormantarea regelui Mihai scrie si Daily Mail, care aminteste ca si printul Charles este prezent la funeralii.

16:20 - Trenul Regal a ajuns in Gara Titu, unde il asteapta in jur de 2.000 de persoane care aplauda si arunca flori inspre tren.


Foto: Captura Digi 24


16:13 - Zeci de moldoveni au adus flori si au aprins lumanari la sediul Ambasadei Romaniei la Chisinau si au lasat mesaje de condoleante pentru regele Mihai, relateaza Ziarul National din Republica Moldova.

16:04 - BBC, care a si preluat transmisiunea TVR, noteaza ca peste 20.000 de persoane si-au luat ramas bun la Bucuresti de la Regele Mihai, conform News.ro.

15:37 - Trenul Regal a ajuns in Gara Chitila, unde sute de oameni aplauda si scandeaza "Regele Mihai". Oamenii cu lacrimi in ochi au asteptat trenul. Peronul Garii Chitila a fost neincapator pentru cei care au vrut sa isi ia ramas bun de la rege. Ei au aruncat cu flori pe sinele de tren.

15:29 - Zeci de oameni s-au strans deja la Catedrala Arhiepiscopala din Curtea de Arges, unde va fi ingropat Regele Mihai, aducand si steagul regal. "Regele era un reper moral pentru poporul roman", spune un barbat din Filiasi, citat de Mediafax.

Balteanu Gheorghe, un barbat din Filiasi, judetul Dolj, care a adus steagul regal, a spus ca este extrem de trist. "Simt durere in suflet, vin dintr-o familie de monarhisti", a spus acesta. Intrebat de ce a adus steagul regal, acesta a raspuns "Pentru ca-l iubesc".

15:27 - La sosirea Trenul Regal, militarii Brigazii 30 Garda, din vagonul mortuar, vor preda altor militari, de pe peron, sicriul si crucea. La iesirea din gara, se vor afla in fata, Garda de Onoare si Muzica Militara. Vor fi introduse sicriul si apoi crucea in masinile mortuare, iar cortegiul funerar se va deplasa spre Catedrala din Curtea de Arges.

15:18 - In gara din Curtea de Arges oamenii incep sa se adune pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui.

15:18 - Acum, Trenul Regal se indreapta catre Curtea de Arges, un drum care va dura in jur de doua ore. Este ultimul drum al regelui cu Trenul Regal.


Foto: Captura Digi 24


15:13 - Trenul Regal a plecat catre Curtea de Arges, locul in care regele va fi inmormantat.

Trenul Regal va circula cu viteza redusa in urmatoarele localitati: Chitila, Titu si Pitesti. Toti cei care vor dori sa aduca un ultim omagiu regelui Mihai I sunt asteptati in gara orasului lor.

15:10 - Are loc onorul acordat plecarii regelui. La auzul onorului si fluierului, oamenii au inceput sa aplauze. Sunt ultimele aplauze in Capitala pentru regele Mihai.

15:05 - Sicriul a fost in Trenul Regal. Vor calatori in Trenul Regal Custodele Coroanei si membrii Familiei Regale a Romaniei.

15:02 - Militarii duc sicriul in gara in ropote de aplauze.

15:00 - Sicriul cu trupul regelui Mihai a ajuns in Gara Baneasa. Oamenii nu se opresc din aplauze pana cand nu incepe sa se auda trompeta.14:57 - Cortegiul se apropie de Gara Baneasa, asteptat de oameni care aplauda si striga, ca si pana acum, "Regele Mihai".

14:43 - In Gara Baneasa, regele este asteptat de oameni de toate varstele. Sunt batrani, tineri, adolescenti si copii adusi de parinti. Cu totii asteapta cu emotie momentul in care regele va ajunge in gara.

14:40 - La Arcul de Triumf cortegiul a fost intampinat de romani in ropote de aplauze, care au strigat "Regele Mihai". Se arunca flori inspre cortegiu.

14:39 - In continuare, strazile Capitalei sunt pline de oameni pe traseul pe care merge cortegiul. Oamenii aplauda neintrerupt.Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


14:38 - Cortegiul a trecut de Piata Charles de Gaulle. In cateva minute va ajunge la Gara Baneasa.14:22 - Romanii sunt in continuare alaturi de rege pe ultimul drum. Pe tot drumul strabatut de cortegiu, oamenii asteapta masinile si le primesc in aplauze, continuand sa arunce flori inspre cea care il transporta pe rege. Cortegiul a trecut de Piata Universitatii.

14:13 - Cortegiul inainteaza usor, iar oamenii arunca flori inspre masina in care se afla regele si aplauda incontinuu.


Foto: Captura TVR 1


14:08 - Intreaga zona de la Dealul Mitropoliei inspre Piata Unirii este in continuare plina de oameni care aplauda.


Video: Ziare.com


14:05 - Cortegiul funebru pleaca de la Catedrala si se va deplasa la Gara Regala Baneasa, pe ruta Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Arcul de Triumf, Sos. Kiseleff, Sos. Bucuresti-Ploiesti.

13:59 - Membrii Familiei Regale, incepand cu principesa Margareta si Radu Duda, se imbratiseaza cu membrii celorlalte familii regale prezente la Catedrala Patriarhala.

13:55 - Sicriul cu trupul neinsufletit al regelui Mihai este urcat intr-o masina mortuara si va fi dus catre Gara Regala Baneasa.Foto: Captura Privesc.eu


Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


13:50 - Zona Garii Baneasa incepe sa se umple de oameni care il asteapta pe rege inainte de a fi urcat in Trenul Regal si dus catre Curtea de Arges.13:48 - Sicriul regelui este scos din Catedrala, in timp ce bat clopotele.


Foto: Captura Privesc.eu


13:45 - Slujba se apropie de sfarsit, iar Catedrala se goleste. Cei prezenti la slujba ies in fata Catedralei, unde va fi scos in cateva minute sicriul regelui.

13:43 - Primii oameni care vor sa-l conduca pe regele Mihai pe ultimul drum la Curtea de Arges incep sa ajunga la Noua Catedrala, cu cateva ore inainte de slujba de inhumare.

"Regele a fost un mare model, un mare om cu caracter", a spus, cu lacrimi in ochi, un barbat plecat la ora 6 din Slatina.

Un tanar din Pitesti, Andrei, a spus ca a venit la Curtea de Arges pentru a asista la slujba, chiar daca moartea Regelui Mihai pentru el personal reprezinta "moartea unui roman", intrucat, tanar fiind, nu a trait monarhia. "Sper sa fie mai vizibila Casa Regala pe viitor", a spus Andrei, citat de Mediafax.

13:34 - Membrii familiei regale trec rand pe rand prin fata sicriului, se inchina si saruta o icoana.

13:31 - Oamenii adunati in fata Catedralei urmaresc slujba de inmormantare pe un ecran montat special.13:28 - "Regele a fost toata viata un om profund credincios. Credinta sa nu era una formala, ci una existentiala si practica. Regele l-a simtit pe Dumnezeu prezent mai ales in momentele grele. Credinta in Dumnezeu era pentru el lumina", a spus Patriarhul Daniel in timpul slujbei.

13:10 - Slujba de inmormantare are loc tot acolo unde acum 77 de ani regele Mihai a fost incoronat.

12:58 - Peste 20.000 de romani au fost prezenti la Palatul Regal si pe traseul cortegiului spre Patriarhie, noteaza Mediafax.

12:42 - A inceput slujba de inmormantare care va dura pana la ora 14:00.

12:40 - "Regret ca aceasta Catedrala este mica si nu incap toti oamenii", a spus Patriarhul Daniel, precizand ca slujba se va auzi foarte bine afara.

12:36 - Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale a fost depus in Catedrala Patriarhala, unde incepe sujba de inmormantare ce va fi oficiata de PF Daniel. In fata sicriului se afla crucea pe care scrie "MIHAI REGE".


Foto: Captura Privesc.eu


12:27 - Militarii au ridicat sicriul de pe afetul de tun si se indreapta catre Catedrala.


Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


12:20 - Au inceput sa bata clopotele la Catedrala Patriarhala.

12:19 - Cortegiul funerar a ajuns la Dealul Mitropoliei si se indreapta catre Catedrala Patriarhala.

Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com
12:15 - Cortegiul funerar s-a pus in miscare din nou si se indreapta catre Dealul Mitropoliei, in aplauzele oamenilor care striga iar "Regele Mihai".

12:12 - Cortegiul funerar s-a oprit la Piata Unirii, pentru un scurt moment din slujba. Oamenii prezenti au facut liniste si ii asculta pe preoti.


Foto: Captura Privesc.eu


12:08 - Trotuarele de la Piata Unirii catre Dealul Mitropoliei sunt pline de oameni.


Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


12:02 - Cortegiul a ajuns in Piata Unirii, care este plina pana la refuz de oameni care au venit sa ii aduca un ultim omagiu regelui. Cu totii aplauda si striga "Regele Mihai".

12:00 - Printre ropotele de aplauze se aude cum oamenii striga "Regele si Patria".11:58 - Pe tot drumul, cortegiul funerar este intampinat cu aplauze. Sunt oameni cu copii in brate, bebelusi cu flori in mana sau drapele, adusi de parinti pentru a fi martorii unui moment unic: inmormantarea ultimului rege al Romaniei.11:50 - Foarte multi tineri sunt Pe Calea Victoriei si ii striga numele regelui cu toata forta. Multi dintre ei flutura drapeleul Romaniei. "Monarhia salveaza Romania", striga miile de oameni. Calea Victorie este neincapatoare.11:49 - Oamenii care se alatura cortegiului pe Calea Victoriei striga incontinuu "Regele Mihai" si aplauda. Este impresionant numarul oamenilor care se alatura cortegiului.11:48 - Toata Calea Victoriei este plina de oameni, ca si stradutele din apropiere. Drumul pe care merge cortegiul funerar pare neincapator pentru romanii care vor sa ia parte la acest moment unic.

11:45 - "Pentru noi regele era ultima speranta", spune plangand un roman care priveste cortegiul funerar de pe Calea Victoriei.11:32 - Peste 10.000 de romani se afla pe Calea Victoriei si oamenii continua sa vina, conform Digi 24.

11:28 - Pe traseul cortegiului funerar sunt mii de romani care aplauda si striga "Regele Mihai" in momentul in care sicriul ajunge in dreptul lor. Acestia fac covor de flori in fata cortegiului funerar si asteapta ca jandarmii sa le permita sa se alature cortegiului.


Foto: Captura Privesc.eu


11:20 - Cortegiul funerar pleaca din Piata Palatului Regal Catedrala Patriarhala. Cortegiul arata astfel:

 • Militarul cu crucea
 • Soborul de preoti al Bisericii Ortodoxe Romane
 • Afetul de tun tras de vehiculul militar
 • Familia Regala a Romaniei, in urmatoarea ordine:
 • Custodele Coroanei si Principele Radu
 • Principesa Elena, doamna Irina Walker, Principesa Sofia, Principesa Maria
 • Alteta Sa Imperiala si Regala Georg Friedrich al Prusiei, Altetele Lor Imperiale si Regale Dominic si Emanuella de Habsburg, dl. si dna. Nicolae de Roumanie Medforth-Mills, Baronul Hanns von Holzhausen si Baroneasa Alexandra von Holzhausen
 • Muzica Militara
 • Detasamentul de 58 militari ai Fortelor Terestre
 • Detasamentul de 58 militari ai Fortelor Aeriene
 • Detasamentul de 58 militari ai Fortelor Navale
 • Detasament de elevi ai Colegiului National Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.


Foto: Captura Privesc.eu


11:17 - Miile de oameni striga "Monarhia salveaza Romania" si "A murit regele traiasca regele". Acestia continua cu "Jos comunismul".

11:14 - Sicriul cu trupul neinsufletit al Majestatii Sale este asezat pe un afet de tun, ce va fi tras de un vehicul militar. Miile de oameni aplauda si striga "Regele Mihai" in timp ce militarii asaza sicriul pe afetul de tun.

11:10 - Slujba din Piata Regelui este incheiata cu al treilea semnal de trompeta.

11:00 - Se aude din nou un semnal de trompeta, care marcheaza inceperea ceremoniei religioase si militare.

10:59 - Sicriul a fost asezat pe catafalc.


Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


Foto: Captura Privesc.eu


10:54 - In timp ce sicriul este scos din palat bat clopotele de la toate bisericile din imprejurimi si s-a auzit un semnal de trompeta unic.

10:52 - Sicriul cu corpul neinsufletit al regelui Mihai este scos din palat si asezat pe un catafalc in Piata Palatului Regal. Pe sicriu este asezata coroana regala. In spatele militarilor care scot sicriul merg principesa Margareta si Radu Duda.


Foto: Captura Privesc.eu


10:47 - Mii de oameni se afla in Piata Regelui si asteapta ca sicriul sa fie scos din Palatul Regal. Unii dintre ei, cu lacrimi in ochi, flutura drapelul Romaniei.Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


10:41 - Rand pe rand cei din Sala Tronului fac ultima plecaciune in fata regelui Mihai.

10:40 - Cei prezenti in Sala Tronului incep sa iasa. Urmeaza sa fie scos sicriul regelui.

10:36 - Fostul principe Nicolae asista plangand la momentul ultimei plecaciuni a reprezentantilor cultelor.


Foto: Digi 24


10:34 - Reprezentantii mai multor culte religioase fac ultima plecaciune in fata regeleui.

10:30 - In timp ce in Sala Tronului familia regala asista cu ochii in lacrimi la slujba, in Piata Regelui se aduna tot mai multi oameni care vor sa fie martori ai momentului in care regele Mihai va fi scos pentru ultima data din palat.


Foto: Alexandru Nistor/Ziare.com


10:20 - Un sobor de preoti si ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Romane au venit in Sala Tronului si au inceput slujba religioasa.
Foto: Captura Privesc.eu


10:15 - Sunt ultimele momente de garda la catafalc. Conform protocolului, de garda stau in permanenta patru militari. Acum, acestora li se alatura cate patru personalitati dintre cei prezenti in Sala Tronului. Toti cei prezenti se asaza langa catafalc si stau cateva minute alaturi de militari.

10:10 - Rand pe rand cei prezenti merg in fata catafalcului pentru a-si lua ramas bun de la rege.10:01 - In sala mare din Palatul Regal se afla langa sicriul regeleui Mihai membrii familiei, cele cinci fiice in primul rand, in al doilea principele Nicolae. Pe partea cealalta sa afla oficialitatile si membrii familiilor regale straine. In apropierea printului Charles se afla si regele Juan Carlos I al Spaniei.


Foto: Captura Privesc.eu


09:50 - Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au ajuns la Palatul Regal si au aprins o candela.

09:48 - Printul Charles al Marii Britanii a ajuns la Palatul Regal si depune o coroana. Dupa print, in curtea palatului a intrat si Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.


Foto: Captura TVR 1


09:49 - Premierul Mihai Tudose a ajuns si el la palat.

09:40 - Fostul premier Dacian Ciolos a ajuns la Palatul Regal.

09:39 - Au ajuns la palat fostul principe Nicolae si logodnica sa.

09:31 - Si ministrul Apararii, Mihai Fifor, a ajuns la Palatul Regal.

09:29 - Printre oficialii care au ajuns deja la Palatul Regal se afla Teodor Melescanu, ministrul de Externe.


Foto: Captura TVR 1


09:26 - Pe mai multe strazi din Curtea de Arges vor fi impuse restrictii rutiere, sambata, pentru desfasurarea funeraliilor regale. Astfel, va fi interzisa circulatia si stationarea autovehiculelor pe bulevardul Basarabilor, intre orele 6:00 si 22:00, iar pe strazile 1 Mai si Traian intre orele 14:00 si 22:00.

Intre orele 16:00 si 22:00 va fi interzisa circulatia autovehiculelor, cu exceptia celor ale riveranilor, pe strada Mesterul Manole, iar pe timpul deplasarii cortegiului funerar vor fi inchise strazile 1 Mai, Traian si Negru Voda.

09:21 - La Curtea de Arges, sunt asteptati peste 10.000 de oameni care vor participa la inmormantarea Regelui Mihai, la Catedrala Arhiepiscopala, conform Mediafax.

09:20 - Catafalcul pe care va fi asezat regele Mihai a fost scos in fata Palatului Regal.

09:19 - Piata Palatului Regal s-a umplut de oameni care vor sa participe la ceremonia funerara. Conform estimarilor, peste 35.000 de oameni au venit in ultimele zile la Palatul Regal pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 88101 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
87 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romanii iesiti in stradă, nu-l plang numai pe regele Mihai, isi ...

... plang iluziile pierdute, cele avute cu 28 de ani in urmă.
Dovada?
La scoaterea sicriului din Palat, zecile de mii de romani iesiti in stradă, au strigat "Monarhia Salvează Romania" sau "Regele Mihai", după care, la un moment dat, lumea dezlăntuită a inceput să strige: "Jos comunistii"!

 

Zicea Marc Antoniu la catafalcul lui Julius Caesar in piesa

"Julius Caesar" de Shakespeare :
"Voi, inimi calde, plangeti cand vedeti vesmantul sau ranit ?!
Dar ia priviti-l pe Caesar sfartecat de tradatori !!!"

Le era romanilor frica in 1990 ca "Vin boierii"...
Uite ca n-au mai venit, si nici n-or sa mai vie !
Ce linistitor ne este sa stim, colo, ca - in sfarsit - am ramas c-o Daea...

"Si-am scoborat in gropnita coluna, si m-am intrebat care-i bogatul si care-i saracul, care-i dreptul si care-i pacatosul, care-i soldatul si care-i imparatul si n-am vazut decat oase albe".
(Din "Slujba ortodoxa de inmormantare la mireni".
Odihneasca-se-n pace, Maria Sa, ca sluti supusi a mai avut...

 

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe ultimul Rege al Romaniei

Sunt sigur ca Regele Mihai o sa aiba liniste dincolo, aici pe pamant a fost alungat de comunisti in 1947 si dupa 1989 de ion ilici. Azi vor lacrima ipocrit aceeiasi neocomunisti (de la iliescu pana la dragnea) la inmormantare.

 

Monarhia salveaza Romania! de comunistii verosi ai lui iliescu

jos penalii comunisti si securisti draknea, tariceanu, ilici, bombo, vacaroiu, roman, base, orban, si ai lor acoliti ciordache, niculicea, udrea, blaga, videanu, si multi alti analfabeti penali

Marea durere a zilei de azi e că după 28 de ani de la dec 89, ne

... conduc tot comunistii, cei impotriva cărora primii, cu curaj disperat, s-au ridicat timisorenii!
Cată durere si cate sacrifcii! Toate in zadar!
Nu degeaba astăzi, miile de romani iesiti in stradă să participe la funerariile regelui Mihai, au strigat disperati: "Jos comunistii"!

Baltagul, un mic detaliu. Nu mai exista monarhie

romana. Odata cu regele Mihai I nu mai exista nici casa regala. Daca doriti ca Romania sa se reintoarca la calitatea pe care a avut-o odata, atunci alungati comunismul si socialismul de substitutie din Romania!

Monarhia nu salveaza Romania, dar ii da o legalitate si o respectabilitate pe care trebuie sa o aparati ASTAZI, nu MAINE ! Se numeste statul de drept si apartenenta la familia europeana occidentala a ROMANIEI !

Socialismul si falsul liberalism sunt niste aberatii istorice de care trebuie sa va debarasati !!!

mihai a fost ultimul rege al.romaniei

pompos...da bine la straini...la aia care citesc presa din romania...pentru ca la noi se asculta manele...
si ce n-am avut noi romanii...de la cneji,sultani,imparati,tzari....presedinti...
acum avem chiar si un presedinte neamt...cica-s la moda nemtii...
cred ca nu am avut faraoni...dar nu sunt sigur....
insa sunt sigur ca darwin s-a inselat cumva...omul a iesit din maimutza spunea...asta e adevarat...insa sunt sigur ca romanul...sigur a iesit din maimutza...

Drum bun Majestate ! Acolo unde ajungi este Lumina Eterna !

Am vazut funerarliile din Bucuresti, foarte bine organizate si respectuoase pentru memoria ultimului rege al Romaniei. Toate familiile regale europene au adus omagiul lor si au dat masura importantei regelui Mihai pentru Romania.

Toate acestea, mi-au intarit anti-comunismul pe care il asum, toata lipsa de respect pentru socialismul care ii succede in Romania anilor 2017.

Poate parea un pic abrupt, dar: Traiasca Romania Libera de comunism !
Nu mai suportati jugul penalilor care va pervertesc viata si viitorul. Re-castigati-va demnitatea naturala ! Nu uitati REZISTENTA regelui timp de multe decenii !!!

...

Mi-a plăcut postarea lui Johannis, a uitat insă să spună că Ex-Regele a luptat mereu impotriva corupției, pentru consolidarea statului de drept!
P.S. Să vedeți de luni circ, incepe impărțirea averii!

............................am Depasit Faza in,...

...care sa mai dau 'mincare buna'cu lingurita,'Unora' care Vad ca le place sa manince ca/cat cu polonicul!De 28 de ani incoace!Nu se face clisa pe ciine!Nici mamaliga nu a explodat Niciodata!A facut ceva bulbuci pe strazi cu finalul pe care-l si prognosticam!Felicitari din nou Victoriosilor si Nici o Compatimire pentru Invinsi!Dar mai sint destule secole de aici incolo...
viorel ratiu cincinnati oh usa

O inmormantare MINIMALA fata sw cea a lui Corneliu COPOSU !

.

pacat

daca ma-ntreba si pe mine cineva, l-as fi preferat pe regele duda. da uite ca nu-i dupa mine.

Luați din față ...., nu stați la rand!

Cat de amuzant și de sinistru in același timp este că ex-regele tocmai a fost purtat prin București pe un obuzier sovietic M-30, cal. 122 mm, md. 1938 care a intrat in dotarea armatei romane inițial prin capturi de pe frontul de Est (acestea fiind reluate de ruși in august 1944, după descompunerea armatei din Moldova) iar apoi odată cu integrarea Diviziilor "Tudor Vladimirescu" și "Horea, Cloșca și Crișan" in armata romană in 1945 și cu importul de tehnică de luptă sovietică inceput după 1948?
Cu alte cuvinte, mecanicul și crescătorul de găini arivisit, detronat cu sprijinul direct al Diviziei "Tudor Vladimirescu" este plimbat 69 de ani mai tarziu prin București in uralele monarhiștilor (retardaților) pe o gură de foc sovietică care a fost in dotarea Diviziei "Tudor Vladimirescu" și care este simbolul refacerii armatei romane pe calapod sovietic. :))
Ah... și cu o copie de recuzită a coroanei lui Carol I pusă peste coșciug, că nu s-au obosit să o ceară pe aia reală. :))

@Meleaca: daca te intreba pe tine,tiganii sunerau

regele Cioaba e regele tau si al lui Serban Nicolae...

o intrebare logica:totusi unde este milionul de romani

care l-au intampinat pe mihai la intoarcerea in romania?
un raspuns care defineste labilitatea carcaterului romanesc ...original!
manifestarea de simpatie cu fostul monarh a fost mai mult emotionala si un regret pentru ca regalitatea nu a fost reinstaurata dupa 90!
vis a vis de mihai I,toata aprecierea pentru sufletul lui modest dar nobil,carisma lui simplista,atasamentul fata de poporul in mijlocul caruia s-a nascut!
activitatea,implicarea efectiva in actul si prerogativele de monarh,au fost limitate si fara rezonanta in evolutia romaniei si a vietii semenilor,inafara de insurectia din 44 si abdicarea,ambele discutabile,controversate!
plecarea regelui-incheierea oricarei sperante de intoarcere a istoriei;perpetuarea simbolica a casei regale ramane absolut formala,fara nici un sens,dupa parerea mea!

somptuozitatea organizarii funerariilor,a fost patata de prezenta urmasilor pcr,care in 90 l-au umilit pe rege ,ca mai apoi sa isi schimbe...culoarea in acord cu o buna parte a populatiei,posibil...votanta!

Drum bun, Majestate, catre linistea cereasca

Dupa atatia ani de nedreptati si umilinte, Dumnezeu sa va odihneasca in pace.
Pentru noi, muritorii de rand, ramaneti de-a pururea supremul exemplu de moralitate, echilibru, intelegere, iubire de tara si de oameni.

 
 

Este infinit de trist momentul pe care-l traim!

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace pe Regele Mihai!
Emotia zecilor de mii de oameni care-si iau ramas bun cu demnitate si in simbolismul florilor albe se transmite,parca,prin ecranul televizorului.
Din nefericire,dublata de sentimentul ca ne-a fost rapita pana si adevarata istorie.
Poate vi se va parea ciudat,daca ar fi sa credem intr-o constiita colectiva,ar fi un moment al fauririi ei.
Daca ar fi sa credem ca Regele Mihai ne mai priveste,ar fi momentul pentru a spera.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Regele Mihai!

ce cauta comunistii atei Draknea si Tradiceanu???

asta e slujba bisericeasca iar Draknea, Tradiceanu sunt atei de-ai lui ilici-kgb...toti penali...

Au revoir Majesté ! Arata-le Romanilor drumul

adevarat !

Regele Mihai ne priveste!!

Sufletul are memorie, identitate, personalitate.Sufletul - suflarea de viata s-a dus langa Creator si asteapta momentul istoric si Dumnezeiesc al reintruparii intr-un trup de slava nesupus putrezirii ca trupul lui Christos dupa Inviere.

Unde ati fost cand fesenistii aruncau cu mocirla in Rege?

Fesenistul Traian Bashescu de exemplu il etichetase in 2012 in "tradator de tara si de neam". Unde ati fost pana acum?

@Qui Bono

De mortius nil nisi bonum!
De ce amestecati lucrurile?
Actul de la 23 August este controversat!
Ce a spus ex.pres.Basescu este adevarat!
Un rege,foarte tanar,fara indoiala,nu isi aresteaza sub manipularea comunistului Patrascanu(el insusi victima ulterioara a ciumei rosii)seful armatei,in timp de razboi,pe cel mai vertical om de stat din istoria Romaniei:Maresalul Antonescu!
Acesta se intorsese de pe frontul de rasarit incercand sa organizeze o rezistenta armata,care ar fi oferit un ragaz de cateva zile pe care intentiona sa le folosesaca in vederea unor tratative cu Anglia si USA!
Sprijinul regalitatii ar fi fost benefic si ar fi schimbat,probabil, soarta Romaniei!
O alianta declarata cu puterile occidentale,ar fi adus Romania in alta postura!
Evident,este post factum,ce discutam acum!
Trebuie sa admiram impecabila si impresionanta organizare a funerariilor ultimului rege roman,care a dovedit dupa tradarea comunistilor,o tinuta demna si plina de respect pentru tara!
Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace!Teo

adevar & Te-o

Funeralii; funerar este adjectivul.

F u n e r i u, antimonarhist feroce, obraznic, arogant, nesimtit iliterat, lipsit de cultura politica (desi el e doctor in chimeie si avand doctorat cu laureat Nobel)

este politicianul pedelist TIPIC, dezastruos. PDL-ul este FSN-ul cu un trandafir (partida PD a lui P. Roman) - partidul procuriorilor comunisti si securitatii, NEREFORMABIL si MULT mai odios decat FSN-ul cu trei trandafiri (PSD).

Doar fituica Ziare com relata zilele trecute ca decizia finala privind alungarea Regelui MIhai Intaiu a fost luata de catre Petrica Roman, taurul comunal de la APACA, ..... culmea, nu de catre ....Ilici Iliescu.

Te-o

Stimata doamna, rog respectuos sa ne iertati de cugetarile zisului presedinte basesc.
basescu nu are nici cultura, nici educatia si nici caderea morala sa judece!
La cate carti a citit, credeti ca poate comenta un subiect sensibil cum este actul de la 23 August?
Credeti ca un fost comunist de frunte, cum a fost el, ca un om a carui familie e asa de tare amestecata in afaceri oneroase, cu fratele condamnat, are caderea morala sa-l judece pe Mihai I?
E deci treaba istoricilor.
"Dupa lupta multi viteji se arata"!
PS Nu mai tot vorbiti de Maresalul Antonescu, a reprezentat un destin tragic, si mai ales CONTROVERSAT, in istoria Romanilor...
Va adresez o intrebare:
Pentru dezastrul de pe front, pentru sutele de mii de romani morti in Rusia (la Cotul Donului), pentru bunii si strabunii nostri morti cu pusca in mana, in caruta contra tancurilor rusesti, el are vina lui.
Si-a trimis soldatii la moarte sigura, draga doamna!
Iar frontul a fost spart de rusi, exact prin zonele unde luptau romanii...NEINARMATI doamna!
Eu am avut un stramos (unchiul unuia din bunicii mei), care a fost general al armatei romane si a luptat in Est, stiu de la el cum erau echipati si instruiti soldatii nostri!
PPS Lasati-ne cu afumaturile basescului!!!

Regele Mihai lucreaza pentru noi si dupa moarte

De-a lungul cortegiului funerar s-a strigat "Jos comunismul!"

 

regele Draknea de Tiliorman face acum legea in tara

furtul banditismul si jaful sunt posibile numai pt regele Draknea si acolitii lui din psd....neocomunistii lui ilici au pus Romania pe butuci...

de unde si vorba

'nea misu, fa-te ca lucrezi!'

Dinescule fa-te ca lucrezi sa te faca revolutionar

si sa-ti dea o mosie ca rasplata...mosierul comunist Dinescu, alta *** si jeg comunist

@info

Ceea ce inseamnă că romanii nici morții nu știu să și-i inmormanteze. Dumnezeu să-l odihnească, că la cum i-a vandut pe romani rușilor, nu-l poate ierta!

draga pui-de -drak: nu regele ne-a vindut rusilor!

americanii ne-au vindut rusilor...Daca regele nu intorcea armele, oricum rusii ne ocupau, dar mai sfirtecau teritoriul romanesc prin consfintirea pierderii Transilvaniei...Regele Mihai a recuperat macar Transilvania de la armata horthista nazista...Ti-au spalat bine creierul care e neted ca la primate...ilici a facut treaba buna cu Base...La fel l-a spalat pe creier pe Basilic in problema asta...Voi il admirati pe Antonescu

S-a stins și ultimul

Mareșal de arme al Romaniei,un alt capitol al Țării incheiat in Istoria mult incercată al acestui popor.
Dumnezeu să-l odihnească in Pace.

 

Dumnezeu sa-l odihneasca pe Majestatea Sa !

Altfel ar fi aratat Romania daca imediat dupa decembrie 1989 s-ar fi reinstaurat monarhia in tara ...

cum de lipsesc ilici si Base? au carcei sau crampe

ei sunt atei securisti convinsi...sunt de neam divini, de-ai lui Satan si Stalin...ca si avortonii lor de azi, Draknea si Tariceanu sau servantii lor, Ciordache si Niculicea si cristian preda

 

Baltagul meu bont,

Uite-te-njur la asa Trista Zi...

Pe unde sunt inmormantati cei 25 de feciori din satul meu, morti....

....in al doilea razboi mondialdin ordinul regelui Mihai ?

Romanii iesiti in stradă, nu-l plang numai pe regele Mihai, isi

... plang iluziile pierdute, cele avute cu 28 de ani in urmă.
Dovada?
La scoaterea sicriului din Palat, zecile de mii de romani iesiti in stradă, au strigat "Monarhia Salvează Romania" sau "Regele Mihai", după care, la un moment dat, lumea dezlăntuită a inceput să strige: "Jos comunistii"!

 

prea tirziu Jos Comunistii! poporu roman a ascultat pe ilici!!

in 1989 au preferat regimul criminal iliescu...iar azi culmea e ca au venit la inormintarea regelui penalii Draknea, Tariceanu...cei care macelaresc legile chiar in aceasta perioada...Manechinu tradator Tariceanu e cel care a dat contra spaga resursele petroliere romanesti firmei Sterling...Despre baronul Draknea de Teleorman care fura sistematic cu TelDrum banii statului si chiar insula Belina, ce sa mai zicem?

.........................a Abdicat cind m-am Nascut eu!......

...dar Nu cred ca din cauza Asta!Un bun Rege pentru Viitor ar fi Viorel Ratiu din Cincinnati Oh USA!Doar ca eu Niciodata nu as Accepta astfel de Supusi!Locuitorii de azi ai Romaniei!S-a pierdut o mare sansa!Cind este 'foc', nu-i mamaliga!Cind este 'mamaliga'nu-i foc!Ramineti cu regele de Teleorman si pentru urmatoarele alegeri,oricum libere!
viorel ratiu cincinnati oh usa

tiganii acum se inmultesc mai repede ca romanii

iar in parlamentul romanesc e plin de tigani...

silvia_h ,vulpe vicleana...

Acum 2 zile il faceai tradator(si aveai dreptate),acum insa il plangi pe exrege.Asta ai facut toata viata,minciuna,duplicitate,rautate,tradare.Oare cum te uiti tu dimineata in oglinda?

Miami, cine avea dreptate? mai citeste baiatule...

cred ca abia acum ai sansa de a invata adevarata istorie, nu cea predata de securistii lui Ilici sau interlopii lui Draknea...

Păi..!!!!! ..e".. PDL-istă...ca și site-ul,ăsta..!

Ce te poți aștepta..in această stare..???
Toți o dau la intors**(specific)**..se dezic de postările lor ,din perioada Băsistă...s.a !
Nu are rost..! ..tiparul ăsta de om..este deja cunoscut..după modelul MARINARULUI lor..!

doar militarii prezinta onorul

unde sunt ceilalti din securitate? La pensii speciale sunt primii la fel si la rectificari bugetare.

 

ne ramin regii Becali, Hagi, Cioaba Draknea, ilici Bombo Roman

si multe alte scursori si jeguri comuniste si securiste si interlopi gen Fecali, dinescu sau florin calinescu!

Basilicule, ca bine ai zis, desi ai fost mereu anti-rege pe forum

macar acum ai fost decent si cu respect fata de rege

 

Draknea l-a lasat pe Ciordache sa lucreze la legile banditilor...

Draknea cred ca-l plateste bine pe Ciordache...dar ce vad? Draknea a uitat sa-l ia pe Roman cu el, l-a luat doar pe manechinu tradator Tariceanu, alt ateu convins...

 

esti trist Basilicule? si eu, dar macar eu sunt sincer...

in trecut erai anti-rege, chiar il ponegreai...acum lupul si-a schimbat parul precum Draknea si Tariceanu care sunt niste prezente false?

 

Prea mult tam tam !

multă arogantă,pretentii,exagerări,exacerbări,
fandoseală,fanfaronadă, elitism,...
astea aplaudate bineinteles de o turmă de iobagi servili.

 

coroana adevarata nu e pe sicriu, ci la muzeu national...

coroana originala a regelui Mihai va fi folosita nu acum in acest moment solemn, ci doar mai tirziu pt incoronarea regelui spagii de Teleorman, Draknea-cel-mic-de-suflet, tradatorul bandit...asta daca nu cumva manechinu tradator Tariceanu isi cere si el dreptul sa fie rege banditesc

ADEVĂRUL e" că.. **.Rușinea nu a venit de la poporul Roman..!

Aflat sub Guvernare de ..Stanga
Poporul Roman **la cinstit**cum se cuvine..pe fostul REGE..!(SURPRINZĂTOR)..!
Ci ..! ... tocmai de la FAMILIA sa și Casa Regală..!
Abandonul propriei familii, a defunctului REGE..intr-o Biderică Ortodoxă din Elveția..spune multe despre Inalta Ținută a acestei Familii Regale..!

Soartea unui Rege, Mihai I si Destinul unei Natii...pe nume Romania

Salutare!
Dragilor!

Soarta Regelui Mihai e Destinul Romaniei Adevarate!

Alungat a fost din tara si NEPRIMIT dupa 1990 ,nu s-a anulat actul din 1947,tot asa si Democratia nu a fost primita in Romania dupa 1990 ,PSD metamorfoza PCR facand totul pentru Restauratia Comunismului.Macelarirea Justitiei din aceste zile exact aceasta inseamna ,pe langa protejarea Marelui Jaf prin legile lui Ciordache.

Un destin tragic comun,al tarii si al Regelui.
Stima,
gg

 

Basilicule: uite-te-n jur se scrie corect...

si intelege si matale ca nu regele i-a tradat pe romani, ci romanii l-au tradat pe MS...Nu regele ne-a dat rusilor, ci americanii ne-au vindut rusilor...regele a recuperat Transilvania prin intoarcerea armelor, altfel am fi fost macelariti teritorial...Rusii oricum ne ocupau chiar si fara abdicarea regelui.

Baltag

Nene topoare, iti dau dreptate, americanii si englezii ne-au cedat...se saturasera de razboi, nici ei nu mai puteau, sa o ia de la capat cu rusii...pe de alta parte, ce e mai usor decat sa dai ce nu-i al tau?

dar gaurile in asfalt s-au astupat? dar gaurile din bugetul statului

pe alea le-a largit alde Draknea-Ciordache-Tariceanu...

 

Putea fi si mai rau de atat daca Regele ne parasea pe

vremea lui basescu..Mai mult ca sigur ca priveghiul,slujbele si inmormantarea ar fi avut loc in Elvetia...Pedelistii(liberalii de azi) ar fi avut ei grija sa duca la indeplinire obsesiile antirege ale lui basescu..

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor