Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata

Marti, 28 Ianuarie 2014, ora 18:11
16041 citiri
Fenechiu a izbucnit in lacrimi in sala de judecata
Foto: arq.ro

Relu Fenechiu a izbucnit in lacrimi in fata completului de la Inalta Curte care judeca dosarul Transformatorul, ajuns la final.

Conform jurnalistilor de la Realitatea TV, deputatul PNL a cedat nervos, in conditiile in care procurorii DNA au cerut majorarea pedepsei primite in prima instanta - 5 ani de inchisoare cu executare.

Dupa ce se incheie pledoariile avocatilor, fostul ministru va sustine un ultim cuvant in fata completului condus de presedintele Inaltei Curti, Livia Stanciu, in incercarea de a-i convinge pe judecatori ca este nevinovat.

La final, instanta va ramane in pronuntare si sunt sanse mari ca astazi sa avem o sentinta definitiva, informeaza sursa citata.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a venit marti la Curtea Suprema de Justitie si le-a spus jurnalistilor ca nu este optimist, iar avocati sai sunt blazati.

"Nu mai sunt optimist. Eram optimist daca in acest dosar se admiteau probele. Eu nu am auzit niciodata sa se stabileasca un prejudiciu fara sa existe expertiza. Avocatii mei sunt blazati pentru ca mi-au spus clar ca nu au de ce sa ma apere. Ei spun ca asupra mea sunt speculatii si pe speculatii nu au cum sa ma apere", a declarat Fenechiu.

Relu Fenechiu a sustinut ca ar fi putut sa se dezvinovateasca daca probele pe care a cerut sa le prezinte in fata instantei i-ar fi fost admise. "Nu inteleg de ce niciunul din documentele depuse de mine nu au fost considerate necesare de instante. Mi-as dori o lista cu 5, 2, 10 probleme pe care le considera ilegalitati ca sa pot pune probe pe masa", a mai afirmat Relu Fenechiu.

Fostul ministru trebuia sa se prezinte luni la ultimul termen din cadrul procesului, dar avocatii sai au comunicat instantei ca acesta nu a putut veni in Bucuresti din cauza vremii dificile. "Am ajuns pana la Tecuci", si-a justificat Fenechiu neputinta de a ajunge luni in Bucuresti. "Astazi am venit cu avionul. Sunt pregatit pentru orice sentinta", a incheiat politicianul liberal.

Relu Fenechiu a fost condamnat pe 12 iulie 2013 de catre un complet al ICCJ la cinci ani de inchisoare cu executare, tot cinci ani primind si fratele sau, Lucian Fenechiu. Liberalul a facut insa recurs.

Relu Fenechiu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2012, fiind acuzat ca prin firmele sale a vandut transformatoare si intrerupatoare uzate si vechi la preturi de produse noi catre Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice Electrice Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Fenechiu plans sala judecata, #Fenechiu judecat Transformatorul , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza Qui Bono
Qui Bono
rank 4
Trebuie sa fie nasol cand simti ca esti comdamnat la ani grei
Poza vindictive666
vindictive666
rank 5