Șeful Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj, reținut. „Mafia păstorită de Sorin Grindeanu la Transporturi a primit o lovitură azi”

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 18:52
4384 citiri
Șeful Inspectoratului pentru Controlul Rutier Cluj, reținut. „Mafia păstorită de Sorin Grindeanu la Transporturi a primit o lovitură azi”
Instituția se ocupă de verificări privind respectarea regulilor de greutatea și siguranța transporturilor rutiere. FOTO isctr-mt.ro

Bogdan Durlea, șeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj, a fost reținut de procurorii DNA. Totodată, a fost reţinut un inspector de trafic rutier din cadrul instituţiei.

Durlea, care fost ridicat miercuri dimineață de procurorii DNA, este suspectat de luare de mită și divulgare de informații nedestinate publicității, arată stiridecluj.

Conform procurorilor, care au făcut azi 22 de percheziții în acest dosar,

Bogdan Ştefan Durlea este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată

Florin Mihai Zehan, inspector de trafic rutier în cadrul Inspectoratului Teritorial Cluj, este acuzat de luare de mită, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Cei doi ar fi ”protejat” mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri prin aceea că le-ar fi furnizat administratorilor acestora informaţii nedestinate publicităţii referitoare la controalele pe care inspectorii rutieri urmau să le desfăşoare şi nu ar fi luat măsurile legale de sancţionare cu privire la încălcările legii pe care le-au constatat (depasirea masei maxime autorizate de transport, lipsa licentei de transport, etc.), a arătat DNA, într-un comunicat de presă.

Procurorii au afirmat că, pentru aceste “servicii”, o parte dintre funcţionari, printre care şi Zehan, ar fi pretins şi primit de la persoanele ”protejate” mai multe sume de bani şi alte foloase necuvenite, necuantificate până în prezent.

Potrivit sursei citate, în primăvara anului 2023, Durlea ar fi primit de la un subaltern anumite foloase în legătură cu exercitarea atribuţiilor referitoare la numirea/menţinerea în funcţie a inspectorilor coordonatori judeţeni.

”În cursul anului 2023, suspectul Durlea Bogdan Ştefan, în ciuda interdicţiei de a administra societăţi comerciale, ar fi administrat în fapt o firmă cu obiect de activitate în domeniul transportului de mărfuri, în sensul că ar fi înstrăinat un camion, ar fi emis mai multe facturi şi ar fi încasat diverse sume de bani”, au adăugat anchetatorii.

Suspecţilor Durlea Bogdan Ştefan şi Zehan Florin Mihai li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Instituția se ocupă de verificări în acest domeniu, legate de respectarea regulilor privind greutatea și siguranța transporturilor rutiere.

Procurorii au descins miercuri, 4 octombrie, în 22 de locații, inclusiv la sediul din Cluj al Inspectoratului condus de Bogdan Durlea. Percheziții au avut loc și pe raza județelor Cluj, Maramureș, Bistrița - Năsăud, Sălaj, Bihor și Alba, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Bogdan Durlea fusese concediat la șefia Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier în 2021 de fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă și a fost repus în funcție și menținut de miniștrii PSD-PNL Dan Vîlceanu și Sorin Grindeanu.

Una dintre mizele acestei instituții este sancționarea transportatorilor care circulă pe drumurile naționale cu TIR-uri încărcate peste limita admisă.

„Mafia păstorită de Sorin Grindeanu la Transporturi a primit o lovitură azi. Șeful regional al ISCTR, instituția care controlează greutatea camioanelor, a fost ridicat de DNA. Bogdan Durlea fusese pus de Bode șef la ISCTR. Eu l-am dat afară. După ce nu am mai fost ministru, a fost repus șef la regionala Cluj de PSD-PNL.

În vara lui 2021, adusesem un om cinstit la șefia ISCTR, pe Daniel Bejușcă, care a început controalele pe bune spre furia tuturor mafioților protejați politic, care distrug drumurile în România.

Rezultatul, previzibil: a fost schimbat din funcție după ce nu am mai fost la minister, iar apoi hărțuit abject, fix de cel ridicat astăzi de DNA.

PSD + PNL = Mafia”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#retinere DNA, #sef inspectorat control rutier cluj, #bogdan durlea, #luare de mita , #Justitie