Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor din București, reținuți: Cât costa numirea în funcții de conducere

Marti, 19 Septembrie 2023, ora 10:07
4772 citiri
Managerul Spitalului Colentina și adjunctul Administrației Spitalelor din București, reținuți: Cât costa numirea în funcții de conducere
Spitalul Colnetina FOTO viata-medicala.ro

Managerul Spitalului Colentina și directorul adjunct al Administrației Spitalelor din București au fost reținuți pentru 24 de ore marți, 19 septembrie.

Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), din cadrul Primăriei Capitalei, este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie.

Adjunctul Administrației Spitalelor este anchetat și pentru favorizarea unei licitații pentru o achiziție publică, unde ar fi primit 300.000 de lei.

Procurorii DNA au făcut percheziții luni dimineață, 18 septembrie, la Administrația Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, iar în dosar sunt cercetați directorul general adjunct ASSMB, Cristian Plută, dar și directorul Spitalul Colentina, George Mirel Cristescu.

Cristian Plută ar fi acceptat să primească suma de 20.000 euro pentru a-l ajuta pe George Mirel Cristescu să ocupe funcţia de manager interimar la Spitalul Colentina din Bucureşti, prin formularea unei propuneri în acest sens către Primăria Municipiului Bucureşti, potrivit unor surse judiciare citate de Digi 24.

Pe 19 iunie 2023, după ce Cristescu fost numit în funcţia de manager de spital, Cristian Plută a primit de la acesta suma de 20.000 euro, printr-un intermediar, Silviu Stăncilă, cel care de altfel a purtat negocierile între cei doi.

Cristian Plută este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în timp ce George Mirel Cristescu este acuzat de dare de mită şi delapidare, iar Silviu Stăncilă este acuzat de instigare şi complicitate la dare de mită.

Mita ar fi fost primită într-o geantă, iar cei implicați foloseau metoda pentru a scăpa de ochii anchetatorilor. Banii au fost primiți în mai multe tranșe din aprilie până în luna august a acestui an.

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București spune că dezaprobă orice urmă de corupție din sistemul de sănătate.

"Misiunea mea și a colegilor mei este aceea de a oferi specialiștilor instrumentele necesare pentru a salva vieți. Nu am venit la ASSMB să îmi fac fani. Sunt aici pentru oameni. Nu să fur de la gura pacienților și așa chinuți de boli", a declarat Oana Sivache, directorul general al ASSMB.

5 persoane au fost duse la audieri după ce au fost descinderi la mai multe locuințe. Adjunctul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București, Cristian Plută mai este cercetat și în alt dosar după ce ar fi favorizat o firmă de construcții să câștige o licitație publică.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
#retineri, #manager spital, #Spital Colentina, #director, #administratia spitalelor bucuresti, #mita , #spitale