Protest față de retrocedarea unei părți din Parcul IOR. Negoiță: ”De data asta ne-a depășit răbdarea” VIDEO

Joi, 16 Noiembrie 2023, ora 18:12
2851 citiri
Protest față de retrocedarea unei părți din Parcul IOR. Negoiță: ”De data asta ne-a depășit răbdarea” VIDEO
Protestatarii reclamă retrocedarea unei părți din parcul IOR FOTO Facebook

Zeci de persoane au participat, joi, 16 noiembrie, la un protest organizat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, și organizația PSD Sector 3 au organizat, în fața Primăriei Capitalei pe tema retrocedării unei părți din Parcul IOR.

Negoiţă i-a cerut Primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să atace în instanţă decizia prin care a fost retrocedată o parte a Parcului IOR.

”Instituția care poate face acest demers în instanță este Primăria Generală. Vrem ca Primarul să renunțe la prietenia cu cei din acea gașcă care ne-a luat parcul. Sperăm să reușim să îl sensibilizăm și să își asume. Suntem dependenți de acest parc, cel mai frumos din București”, susține edilul Sectorului 3.

„Nicușor susține mafia retrocedărilor” sau „Nicușor tace pentru un plicușor” au fost printre mesajele afișate pe pancarte.

”De dată aceasta ne-a depășit răbdarea. A promis, acum vreo șapte opt luni, șase săptămâni. I-am adus un calendar să vadă că e noiembrie”, a subliniat Negoiță.

Negoiță susține că parcurile nu pot fi retrocedate și astfel că retrocedarea unei părți din Parcul IOR nu respectă legea.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, în 31 octombrie, că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.

Despre acţiunea prefectului Capitalei de a ataca în instanţă retrocedarea Parcului IOR, Nicuşor Dan a spus că are puţine şanse de reuşită.

Întrebat dacă Primăria Capitalei se va alătura demersului prefectului Capitalei, Rareş Hopincă, de a ataca în instanţă retrocedarea terenului din Parcul IOR, primarul Nicuşor Dan a afirmat că ”sunt şase luni de când a spus că îi preocupă soarta parcului IOR şi că acţionează pe două planuri, un plan privind dreptul de proprietate şi al doilea plan, amenda pe care au dat-o astăzi”.

Primarul Capitalei a mai afirmat că şi-ar dori ca acţiunea prefectului Hopincă să aibă succes.

”În acelaşi timp, suntem în contact cu ONG-urile şi sperăm ca cineva care nu are în spate toată această istorie procesuală să reuşească să anuleze dispoziţia de retrocedare”, a spus Nicuşpr Dan.

”Eu îmi doresc ca dispoziţia de retrocedare să fie anulată, dar pentru asta trebuie să fie cineva care trebuie să îşi asume şi eventuala plată a taxei de timbru şi eventuale cheltuieli de judecată”, a subliniat Nicuşor Dan.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#retrocedare parc IOR, #protest IOR, #Robert Negoita, #retrocedare teren Capitala, #Primaria Capitalei, #NIcusor Dan , #Bucuresti