Gaza și Ucraina fac parte din cinicul război mondial al lui Putin, în care ar vrea să atragă și China

Miercuri, 08 Noiembrie 2023, ora 00:09
3153 citiri
Gaza și Ucraina fac parte din cinicul război mondial al lui Putin, în care ar vrea să atragă și China
Foto: Facebook/Vladimir Putin

Conflictele Israel-Gaza și Ucraina-Rusia sunt legate și fac parte dintr-un război mondial început de Vladimir Putin, în 1999, pentru a restabili imperiul Uniunii Sovietice după ce a devenit președinte al Rusiei, scrie în The Hill, Diane Francis de la Atlantic Council din Washington.

Acest război mondial nu a fost recunoscut deoarece folosește proxy, actori nestatali precum Hamas sau alte organizații teroriste, precum și grupuri politice extremiste. Grupul mercenar al Rusiei, Wagner, a jucat, de asemenea, un rol secret în destabilizarea Europei de Est, Africii și Orientului Mijlociu.

Rusia se află în spatele ambelor războaie – și în cea mai mare parte a conflictelor din lume – pentru că nu a fost făcut niciun efort concertat pentru a-l opri pe Putin. Catastrofele și haosul sunt tratate fragmentar. Acesta este motivul pentru care politicienii americani argumentează despre finanțarea Ucrainei, spre deosebire de Israel, ca și cum nu același inamic s-ar afla în spatele ambelor conflicte. Doar o alianță globală a pus capăt celui de-al Doilea Război Mondial, iar aliații săi nu s-au certat niciodată cu privire la alocările pentru a lupta împotriva Germaniei, spre deosebire de Japonia.

Situația dificilă actuală a Israelului ilustrează de ce eșecul de a realiza intențiile lui Putin poate fi fatală și dăunătoare pentru Occident în ansamblu. Conducerea Israelului a fost în relații bune cu Putin și reticent în a ajuta Ucraina să lupte împotriva Rusiei. De asemenea, nu știa că Rusia sprijină Hamas. Măcelul a avut loc pe 7 octombrie și, pe 29 octombrie, un purtător de cuvânt al Hamas a recunoscut public: „Rusia este cel mai apropiat prieten al nostru”.

După masacru, Israelul a bombardat ascunzătorile Hamas și a lansat o invazie terestră ca și cum ar fi purtat un război convențional, când de fapt majoritatea inamicului părăsise deja orașul. Mii de civili au fost uciși și doar câteva zeci de agenți Hamas au murit. Acest rezultat a oferit Rusiei o oportunitate de deplânge loviturile aeriene, amplificând situația civililor palestinieni și criticând Israelul și Occidentul.

Migranții, transformați în armă

Putin a acordat chiar un interviu pentru Al Jazeera, deținută de Qatar, unde și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „creșterea catastrofală” a numărului de civili uciși în Israel și Gaza. „Liderul rus a urmărit, de asemenea, politica Washingtonului în Orientul Mijlociu, despre care a spus că a eșuat, neținând cont de nevoile palestinienilor”.

Eșecul de a adopta o abordare globală pentru a opri Rusia a avut ca rezultat și războiul ucrainean. Ani de zile, Putin a cooptat politicienii europeni și a „feliat“ Europa de Est, invadând parțial Georgia și Ucraina. Dacă Occidentul ar fi înțeles că este în război, Europa nu ar fi devenit dependentă de energia rusă, iar NATO ar fi permis Ucrainei și Georgiei să se alăture organizației.

Interesant este că China nu s-a alăturat războiului global al Rusiei. Rusia i-ar plăcea ca China să deschidă un alt front prin invadarea Taiwanului, dar China s-a distanțat de Rusia de la invazia Ucrainei, refuzând să ofere ajutor militar.

Războiul Rusiei afectează, de asemenea, Statele Unite și Europa, deoarece transformă migrația în armă. Aproximativ 20 de milioane de refugiați au venit în Europa în urma intervențiilor militare rusești în Siria și Ucraina, iar America este inundată de migranți din Venezuela, America Centrală și Europa de Est, influențată de Rusia.

Evident, Europa și America trebuie să-și asigure granițele, dar nu au făcut-o. Această abandonare, în lumina războiului mondial rusesc, ridică riscul ca printre zecile de mii de bărbați care au migrat în Statele Unite și Europa din întreaga lume, unii să fie spioni, criminali, cărăuși de droguri sau teroriști. Granița de sud a Americii este o sită, iar Europa este inundată de solicitanți de refugiați care sosesc cu barca din Orientul Mijlociu sau țări din Africa unde influența rusă este puternică.

Rusia duce război de ani de zile și câștigă. Doar o alianță globală, cu capacitate de război hibrid, poate eradica rețeaua și poate pune capăt acestui război mondial, conchide autoarea.

Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Oficiali Hamas afirmă că gruparea este dispusă să se dezarmeze dacă va fi creat un stat palestinian Unii oficiali Hamas dau de înâeles că gruparea militantă ar putea renunța la lupta...
#Rusia, #razboi, #Ucraina, #Israel, #Hamas, #orientul mijlociu, #Vladimir Putin , #Razboi Ucraina