Vladimir Putin a dat 100 de milioane de lire sterline ca să-și reamenajeze „Balena ucigașă”

Miercuri, 23 August 2023, ora 23:48
3463 citiri
Vladimir Putin a dat 100 de milioane de lire sterline ca să-și reamenajeze „Balena ucigașă”
Kosatka (balena ucigașă), megaiahtul lui Vladimir Putin/ FOTO: boatsafe.com

Președintele rus Vladimir Putin a cheltuit miliarde de ruble rusești pentru a-și moderniza megaiahtul „Balena ucigașă“, după ce cealaltă navă i-a fost confiscată de anchetatori în Italia.

În ciuda problemelor economice prin care trece Rusia, liderul de la Kremlin nu a scutit nicio cheltuială pentru redecorarea palatului său plutitor de 100 de milioane de lire sterline, Kosatka.

În timp ce aproximativ 300.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în războiul din Ucraina, rapoartele Fundației Anticorupție a lui Aleksei Navalnîi arată că Putin și-a petrecut timpul concentrându-se pe modernizarea iahtului său incredibil de scump.

Fotografiile din interiorul iahtului lipsit de gust, publicate de echipa lui Navalnîi, arată saloane aurite, candelabre de cristal, covoare și opere de artă scumpe.

Kosatka (balena ucigașă în rusă) a acostat anterior într-un port din Germania, dar a fost dus în grabă în Rusia chiar înainte ca Putin să ordone armatei sale să invadeze Ucraina.

Superiahtul era înainte cunoscut sub numele de Graceful, dar apoi a fost redenumit Kosatka după ce a fost scos în grabă din Germania și dus către Kaliningrad, o exclavă rusă de la Marea Baltică, aflată între Polonia și Lituania.

Acum, la Sankt Petersburg, imaginile dezvăluie opulența după reamenajarea navei cu măsuțe de cafea în valoare de 70.000 de lire sterline și o canapea în valoare de 35.000 de lire sterline.

A fost instalat și un ring de dans care coboară și se transformă într-un bazin - aproape identic cu cel de la bordul Șeherezada, un iaht despre care se crede că aparține lui Putin, și care a fost reținut în Italia.

Pe un birou se află un telefon special folosit exclusiv pentru comunicații militare securizate în Rusia.

Un telefon similar poate fi văzut în imaginile din biroul lui Putin de la Kremlin.

Heliportul iahtului a fost, de asemenea, reamenajat împreună cu o „piscină marină” uriașă în valoare de 2 milioane de lire sterline, care a fost realizată de o companie care produce submarine rusești.

Se crede că doar covorul în culoarea șampanie din dormitorul matrimonial a costat echivalentul a 40.000 de lire sterline.

Baia alăturată este dotată cu oglinzi, robinete, chiuvete și dulapuri căptușite cu aur.

Un dulap din dormitorul matrimonial este căptușit cu cărți despre istoria Rusiei și are o statuetă a lui Petru cel Mare.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Nikolai Patrușev este al doilea cel mai puternic om de la Moscova, fiind practic mâna dreaptă a lui Putin. În prezent, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev este un fost coleg...
#Rusia, #razboi, #Ucraina, #Vladimir Putin, #iaht, #modernizare , #Rusia