Funeriu: Conferinta de presa imaginara tinuta de Ponta despre cazul Bolintineanu

Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 09:53
2015 citiri
Funeriu: Conferinta de presa imaginara tinuta de Ponta despre cazul Bolintineanu

Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, comenteaza scandalul de frauda de la Bac, iscat la liceul bucurestean Dimitrie Bolintineanu.

In acest sens, Daniel Funeriu isi imagineaza, pe blogul personal, o conferinta de presa fictiva tinuta de premierul Ponta pe acest subiect.

"Buna ziua, tema conferintei de presa de astazi este organizarea bacalaureatului de catre Guvern. Lucrurile s-au desfasurat cam asa: am inceput inca de acum doi ani injurandu-l pe Funeriu pentru camerele de luat vederi. Pentru ca am calculat noi ca daca dam bacalaureatul la toata lumea castigam vreo 2 milioane de voturi.

Atunci cand am ajuns la guvernare aveam o problema: lumea a apreciat bacalaureatul lui Funeriu dar trebuia totusi sa crestem si rata de promovare cumva, ca doar am promis in campania electorala. De aceea le-am spus sa dea subiectele usoare de tot si sa puna camerele de luat vederi si catre perete", ar spune prim-ministrul, in conferinta imaginata de consilierul prezidential pe probleme de Educatie.

Fosta sefa de la Bolintineanu explica mita: 13.000 de lei pentru o apa, o fructa... si rezolvarea subiectelor

Premierul Ponta ar aduce in discutie si suma de 13.000 adunata de la elevi, despre care directoarea spagara de la Bolintineanu a spus ca ar fi bani pentru apa.

"Le-am spus celor din comisii sa consume multa apa (din fondul de protocol). Dar ei nu m-au inteles prea bine si au consumat si niste fructe. Bun, erau interzise, dar asta e. Vorbisem si cu Stroe si cu altii, stiti voi cine, sa fie liniste. Si aici s-a rupt filmul. I-au prins pe cei cu fructele, care mi-au zis: nene, nu se poate, de ce am mai muncit sa castigam alegerile daca tot nu ne putem face de cap?

Am zis si eu vreo doua-trei de-am rupt gura targului. Mi-au spus sociologii ca acum e momentul meu si ca trebuie sa le spun parintilor ca eu sunt de partea copiilor, nu cum erau aia ai lui Basescu, care-i trimiteau pe copii sa invete. Si uite asa, va declar cu mana pe inima, 'La Bolintineanu a fost harababura!'. Bun, eu sunt seful dar asta nu se pune", ar mai spune seful Guvernului.

Ponta, despre scandalul de la Bolintineanu: O harababura totala

In ceea ce priveste vinovatii, acestia ar fi purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Aleandru Niculae, suspendat din functie, dar si ministrul Educatiei, Remus Pricopie, pe care Ponta l-a certat pentru ca nu stie sa comunice.

"Am gasit vinovatii: purtatorul de cuvant al politiei si ministrul Educatiei. Nemernicii nu au stiut sa comunice. Ce l-a luat pe ala de la politie sa se trezesca spunand adevarul? Dar ministrul ala de la Educatie? De ce s-a dus sa fie luat la intrebari de fetele alea de la Realitatea? Trebuia sa spuna: "eu nu raspund decat in fata Marii Adunari Nationale". Punct.

Ambii sa invete de la mine: nu fac nimic de un an in afara de comunicare. Sunt expert. Comunicare! Asta e job-descripsionul meu. Baieti: daca mai vreti in Guvernul MEU de-acum sa faceti comunicare. Hai, gata. Pa. Mersi", ar incheia Ponta.

D.R.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Funeriu conferinta iamginara Bac, #Bolintineanu frauda Bac , #Bacalaureat 2013
Comentarii