Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 14:28
7003 citiri
Rezultate la Evaluarea Nationala 2015: Cum s-au descurcat elevii (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Elevii de clasa a VIII-a care au sustinut examenele din cadrul Evaluarii Nationale afla vineri rezultatele.

Ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu a anuntat, intr-o conferinta de presa, rezultatele initiale, inainte ca elevii sa depuna contestatii, la Evaluarea Nationala. Astfel, 79,3% dintre elevi au obtinut medii de peste 5 la nivel national.

In total, au existat 409 medii de 10, numarul fiind mai mare decat anul trecut, cand 225 de elevi au obtinut punctajul maxim.

La Limba Romana, promovabilitatea a fost de 85,4%, in timp ce la Matematica 73,5% dintre candidati au luat note mai mari de 5.

Procenatjul notelor de peste 5 a crescut in toate judetele tarii, cu exceptia Teleormanului, unde acesta a scazut la 67,8% de la 70% cat a fost anul trecut.

In Bucuresti, 89% dintre absolventii de clasa a VIII-a au reusit sa ia peste 5, in comparatie cu anul 2014, cand procentajul a fost de 82,8%.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de elevii braileni, care au luat peste 5 in proportie de 92,4%, urmati de candidatii din judetul Cluj - 91,5%.

Ministrul Educatiei a raspuns criticilor potrivit carora subiectele de anul acesta de la Evaluarea Nationala au fost prea usoare.

"Subiectele au fost de dificultate normala, nicidecum scazuta, nici ridicata, pentru ca nu este olimpiada", a declarat Cimpeanu.

Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul oficial rezultatele initiale la Evaluarea Nationala.

Perle la Evaluarea Nationala: "Care prost imi va corecta lucrarea?" sau "Cool, antonim pentru frumoasa" (Video)

Ziare.com va prezinta rezultatele initiale obtinute de candidati, pe judete.

Judetul Constanta

In aceasta regiune, 77.29 % dintre absolventiide clasa a VIII-a au obtinut notepeste 5la Evaluarea Nationala. Situatia pe discipline este urmatoarea: Limba si literatura romana - 85.00 %, Matematica - 70,78 %.

De asemenea, 259 de elevi au obtinut nota 10 la Matematica si18 au luat nota maxima la Limba si literatura romana, inregistrandu-se astfel 12 medii de 10, potrivit datelor centralizate de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.

Contestatiile vor putea fi depuse vineri, in intervalul 16.00-20.00, la scoala unde au fost sustinute probele, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate pe 30 iunie.

Judetul Timis

Inpectoratul Scolar Timis, citat de Gandul, anunta ca 74,28% dintre elevii au obtinut medii generale peste 5. La Limba Romana, 81,23 % dintre elevi au obtinut note peste 5, iar la Matematica - 68,61%. In ceea ce priveste proba la Limba materna, 94,06% dintre candidati au luat note peste 5.

Judetul Cluj

Procentajul elevilor clujeni care au obtinut medii de peste 5 la Evaluarea Nationala este de 91,59%, fata de 82,82% cat a fost anul trecut, a declarat seful Inspectoratului Judetean Cluj, Valentin Cuibus. Totodata, 43 de candidati au avut media 10.

Judetul Iasi

Absolventii ieseni au obtinut in proportie de 92% note mai mari de 5 la Limba romana, in timp ce la Matematica procentajul este de 79,8%. Totodata, 52 de candidati au luat 10 la Romana, in timp ce 333 au obtinut punctajul maxim la Matematica.

Judetul Mehedinti

Peste 70% dintre absolventii de clasa a VII-a au reusit sa obtina medii peste 5, potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Mehedinti, Mirela Pintea Enea, citat de Mediafax.

Un singur elev din judetul Mehedinti a obtinut punctajul maxim la ambele probe, in timp ce la Limba romana au existat in total doua note de 10, iar la Matematica 62.

D.T.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#rezultate evaluare nationala, #medii Evaluare Nationala, #note evaluare nationala , #evaluare nationala 2015