Voinescu si Preda isi trimit mesaje cu talc pe bloguri

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 14:14
2858 citiri
Voinescu si Preda isi trimit mesaje cu talc pe bloguri

Pedelistii Sever Voinescu si Cristian Preda isi dedica reciproc postari pe bloguri. Mai intai, deputatul PD-L Sever Voinescu ii dedica lui Cristian Preda "Rugaciunea pentru serenitate a Sfantului Francisc", un apel la detasare.

In acelasi timp, eurodeputatul ii raspunde, citandu-l pe Alexis de Tocqueville si ii transmite ca si revolutionarii francezi din 1848, predicau concordia.

"Nu stiu ce cred altii, dar eu am impresia ca bate un vint de schimbare in politica noastra. Toate partidele importante par sa fi ajuns la ceasul unui necesar aggiornamento.

Ar fi bine daca toti cei care vor sa participe la aceasta schimbare, ar rosti in sinea lor cit de des se poate aceasta mica rugaciune a Sfintului Francisc din Assisi: 'Doamne, Da-mi serenitatea de a accepta lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul de a schimba lucrurile pe care le pot schimba si intelepciunea de a sti diferenta dintre ele'.

Sa ascultam ce spun cei care chiar au schimbat lumea: cind pleci pe drumul marilor schimbari, serenitatea este esentiala! (...)aceasta postare se dedica, in special, prietenului intru idei Cristian Preda", scrie la randul sau Sever Voinescu.

Preda ii raspunde din nou lui Voinescu, aratand ca si revolutionarii francezi de la 1848, care cochetau cu ideile socialiste, predicau ideea de concordie.

"Pentru ca Sever Voinescu imi face onoarea de a-mi dedica o postare intitulata 'Schimbari. Sa luam aminte la Sf. Francisc', imi face placere sa-i dedic si eu postarea de fata despre concordie. E vorba, de fapt, despre sarbatoarea Concordiei, asa cum s-a tinut aceasta pe 21 mai 1848 pe Champ de Mars, in descrierea lui Tocqueville".

Sarbatoarea Concordiei a avut loc la Paris dupa proclamarea Republicii Franceze, cu scopul de a populariza noile valori ale Revolutiei si regimul republican. Alexis de Tocqueville, un nobil care a asistat la prabusirea regimului monarhic scrie ironic despre Sarbatoare, iar Preda il citeaza pe acesta, cu scopul de a-i transmite un mesaj lui Voinescu.

"In fiecare buzunar imi pusesem cate un pistol si, discutand cu colegii mei, am aflat ca si ei se inarmasera cu discretie: unul isi luase o sabie, altul un pumnal, aproape toti aveau un mijloc de aparare", scrie Tocqueville, citat de Preda, sugerand ca in spatele unei asa zise concordii se pot ascunde lucruri neplacute.

Pe de alta parte, Voinescu mai scrie, tot pe blog, dar raspunzand la comentarii, ca se pot gasi scuze pentru cei care nu doresc sa vorbeasca despre situatia din partid. "Nu am vorbit pina acum pentru ca veneau alegeri extrem de importante. Nu vorbim acum pentru ca avem un guvern greu incercat de vremuri si de opozitie. Taman cind trece criza, vin iar alegeri... Intr-un fel, niciodata nu e momentul potrivit pentru dezbateri. Pe de alta parte, adevarul este ca daca vine vremea sa culegem via, o culegem - daca nu, nu. Toti sintem supt vremi, cum se zice".

De asemenea, Voinescu spune ca de cateva zile se "cazneste" sa lamureasca colegii ca "ideea unui complot sau chiar mai putin, a unui grup Preda - Voinescu este complet falsa".

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...