Voinescu: Sunt multe sperante in legatura cu reorganizarea administrativa

Marti, 14 Iunie 2011, ora 18:26
718 citiri
Voinescu: Sunt multe sperante in legatura cu reorganizarea administrativa
Foto: Machiavelli.ro

Sever Voinescu, vicepresedintele PDL, sustine ca mediatizarea intensa a temei reorganizarii administrativ-teritoriale arata ca "oamenii din Romania asteapta aceasta reorganizare" si "sunt multe sperante legate de aceasta tema", motiv pentru care procesul trebuie continuat.

Vicepresedintele PDL a declarat, dupa sedinta de coalitie, ca partidul sustine in continuare propriul proiect privind reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei si ca discutiile in coalitia de guvernare pe aceasta tema continua.

"PDL sustine in continuare proiectul bine stiut si suntem in dialog politic cu partenerii nostri pe acest subiect. Noi prezentam varianta in care credem. Partenerii nostri prezinta variantele lor si se va ajunge la o vointa comuna a coalitiei

Felul in care a fost mediatizata aceasta tema arata ca oamenii din Romania asteapta aceasta reorganizare administraiv-teritoriala si sunt multe sperante care se leaga de acest proces, in mod clar trebuie sa ducem acest proces mai departe", a declarat Sever Voinescu.

Vicepresedintele PDL a adaugat ca reorganizarea administrativ-teritoriala trebuie sa fie "parte esentiala a procesului de descentralizare", urmand ca potrivit proiectului democrat-liberalilor, atributiile de legatura cu cetateanul sa treaca la primarii. Proiectul USL, de creare a unui nou nivel administrativ, nu este solutia optima pentru Romania, adauga Voinescu.

Purtatorul de cuvant al PDL a precizat ca si revizuirea Constitutiei a fost discutata, marti, in sedinta de coalitie, urmand ca in teritoriu sa inceapa dezbaterile cu societatea civila si cei interesati cu privire la acest subiect.

Sever Voinescu a adaugat ca in urma sedintei conducerii partidului, ca s-a ajuns la un consens cu privire la posibila crestere a preutlui la gaze, pozitia partidului fiind ca populatia sa nu suporte cresterea de pret.

Negocieri esuate in Coalitie: PDL si UDMR nu au cazut de acord pe reorganizarea teritoriala

"Biroul Permanent National a decis ca pozitia PDL in aceasta tema este ca populatia sa fie protejata, iar consumatorii casnici de gaze naturale nu vor suporta o eventuala crestere a pretului la gaze naturale", a declarat Sever Voinescu.

La intalnirea de marti a coalitiei a fost prezent si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care a prezentat stadiul a doua legi, privind raspunderea disciplinara si materiala a magistratilor, dar si stadiul intrarii in vigoare a Codurilor Civil si Penal.

"Codul Civil va intra in vigoare la 1 octombrie, iar pentru celelalte coduri, la sfarsitul lui iunie vor fi terminate evaluarile necesare si se va putea stabili cu certitudine data intrarii lor in vigoare", a declarat Voinescu.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Sever Voinescu, #Voinescu pret gaze, #crestere pret gaze , #PDL