Sever Voinescu: In PD-L s-ar cere ceva mai mult basescianism

Marti, 23 Februarie 2010, ora 22:34
1419 citiri

Deputatul PD-L Sever Voinescu sustine ca partidul sau ar trebui sa-si asume intr-o masura mai mare ideile presedintelui Traian Basescu, indeosebi in ceea ce priveste atitudinea fata de depolitizarea institutiilor statului.

Sever Voinescu a afirmat, in cadrul unei conferinte cu titlul "Structura ideologica a PDL" tinuta marti la Institutul de Studii Populare, ca cei care s-au inscris in PD-L dupa fuziunea PD cu PLD din 2007 au venit in partid atrasi de proiectul politic al lui Traian Basescu, dar sunt cumva deceptionati de modul in care acesta a fost asumat de catre PDL.

"Priviti numai grupul nostru parlamentar si veti constata cat de multi suntem cei care am venit direct in PDL, fara sa avem un antecedent PD-ist sau PLD-ist. Cei mai multi dintre noi am venit in partid atrasi de proiectul Traian Basescu, ce este un proiect de centru-dreapta. Am venit aici pentru ca PD-L este instrumentul politic si organizational prin care basescianismul se exprima. Surpriza unora ca mine nu a fost ca PD-L nu este de dreapta, ci ca PD-L nu este suficient de basescian. Cred ca, in termenii actiunii noastre politice, ceva mai mult basescianism s-ar cere", a spus Voinescu.

Deputatul PD-L a spus ca Basescu, alaturi de Ion Iliescu si Corneliu Coposu, sunt cele trei personalitati politice care au contribuit la cristalizarea identitatilor doctrinare a partidelor romanesti. In consecinta, PD-L ar trebui sa respecte mai mult proiectul initiat de actualul sef al statului.

"O pleasca pentru PD-L"

Voinescu a tinut chiar sa se refere si la o afirmatie mai veche a lui Teodor Paleologu care l-a numit pe Basescu drept "o pleasca pentru PD-L".

"Imi fac datoria de a sublinia contributia foarte importanta a prietenului meu Toader Paleologu la aceste de dezbateri prin introducerea in circuitul doctrinar a conceptului de pleasca. intr-adevar, Toader, conceptul de pleasca ne lumineaza mult cand vorbim despre doctrine", s-a adresat Voinescu lui Paleologu.

Sever Voinescu a spus ca democrat-liberalii ar trebui sa fie mai preocupati de crearea unor idealuri printre cetateni decat de atingerea unor obiective ingust-pragmatice.

"Politica PDL este din ce in ce mai putin lipsita de idealuri. Partidele trebuie sa fie si o alta realitate, nu masini construite sa stranga cat mai multe voturi cu un efort de tip agricol. Ma deprima acest tip de organizatie. Se spune 'partidul aduna voturi' mai des decat 'partidul primeste voturi'. Vreau ca PD-L sa fie votat mai mult decat strange voturi. Sa fim primii care considera statul un reper etic decat un instrument", a argumentat pedelistul.

O pozitie similara a avut si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase care a apreciat ca partidul sau ar fi trebuit sa fie mai receptiv la mesajele presedintelui.

"Resimt o mica dezamagire ca adeseori noua ne-a placut sa ascultam ce spunea Traian Basescu, dar ne-a placut mai putin sa le aplicam chiar daca erau evident dorite de cetateni. Am renuntat treptat de a face unele lucruri pe care le spunea. Un pic mai mult de Traian Basescu ar fi necesar la nivelul ideilor si actiunii noastre politice", a afirmat Anastase.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Sever Voinescu basescianism, #basescianism PDL, #o pleasca pentru PDL , #Traian Basescu