Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Oniomania face ravagii printre femeile din Romania

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 10:35
3626 citiri
Oniomania face ravagii printre femeile din Romania

Medicii din Romania se confrunta tot mai des cu o boala des intalnita in Occident, si anume oniomania sau depedenta de shopping.

Oniomania este tendinta patologica de a face cumparaturi excesive, mania de a avea cat mai multe lucruri. Boala a fost descoperita prima data in Germania la sfarsitul secolul XIX -lea de psihiatrul Emil Kraepelin.

Cei afectati si-ar da chiar si ultimul ban din buzunar pentru tot felul de cumparaturi, mai mult sau mai putin necesare, anunta Pro Tv. Femeile sunt afectate mai des de aceasta boala de aceea au apelat la psihologii pentru tratament.

Potrivit specialistilor, oniomania se manifesta mai ales in cazul persoanelor care sufera de depresie, de stres sau de singuratate. Acestea au astfel tendinta de a merge la cumparaturi si de a achizitiona tot felul de lucruri, fie ca au sau nu nevoie de ele.

De cele mai multe ori, femeile tind sa dea banii pe haine si accesorii, in timp ce barbatii isi cumpara de obicei electronice. In ultima vreme, tot mai multe cazuri au fost semnalate si la noi, o data cu aparitia mallurilor, locuri care de altfel si in Occident sunt frecventate de cei pentru care shoppingul e o obsesie.

Specialistii spun ca numarul romancelor care devin dependente de cumparaturi a crescut in ultimii ani, mai ales de cand au aparut mall-urile.

Cum nu s-a inventat inca medicamentul impotriva dependentei de shopping, specialistii au alte metode de a ajuta pacientele. Le recomanda in primul rand sa-si incredinteze cardurile bancare sotilor si de asemenea sa faca sport sau sa plece in excursii, de preferat, spun expertii, in zone unde nu sunt malluri.

I.U.

Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Detalii despre boala de care suferă Celine Dion: ”Să sperăm că vom găsi un miracol”
Cântăreaţa Céline Dion a vorbit despre boala sa în primul interviu pe care l-a acordat după anunţarea diagnosticului, publicat miercuri în cel mai recent număr al revistei Vogue France, pe...
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Invazie de cicade în SUA. În ce se transformă insectele după ce iau o boală cu transmitere sexuală VIDEO
Cicadele, insecte care proliferează la câţiva ani o dată în invazii, au devenit atât de zgomotoase într-un comitat din Carolina de Sud, încât localnicii au sunat la biroul şerifului...
#oniomanie, #shopping, #boala, #tratament , #Gucci