Siegfried Mureşan, reales vicepreședinte al popularilor europeni. Grupul va fi condus în continuare de Manfred Weber

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 15:43
1539 citiri
Siegfried Mureşan, reales vicepreședinte al popularilor europeni. Grupul va fi condus în continuare de Manfred Weber
Mureșan va lucra la întărirea Uniunii Europene post-criză FOTO Facebook / Siegfried Muresan

Germanul Manfred Weber (CSU) a obţinut miercuri, 13 octombrie, al treilea mandat de preşedinte al Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, în timp ce europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PNL) a fost reales vicepreşedinte.

"Le sunt profund recunoscător colegilor că m-au reales preşedinte al Grupului PPE. Sunt nerăbdător să ne continuăm munca pentru a întări creştin-democraţia şi centrul-dreapta în Europa", a transmis Weber, citat într-un comunicat de presă.

"Ne vom lupta cu cei care vor să vătămeze şi să distrugă Uniunea. Creştin-democraţia a fost în avangarda creării UE, iar PPE este o forţă directoare pentru o Europă puternică, stabilă şi apropiată de oameni", a mai spus Weber, care este la conducerea celui mai mare grup politic din PE din 2014.

La rândul său, eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a transmis printr-un comunicat de presă că realegerea sa reprezintă o consolidare a poziţiei României la conducerea Grupului PPE.

"Este un rezultat care confirmă că delegaţia ţării noastre este una dintre cele mai puternice delegaţii naţionale din PPE", a transmis Siegfried Mureşan.

"La fel ca în ultimii doi ani, voi continua să apăr interesele României în deciziile importante pe care noi, Grupul PPE, reuşim să le impunem în negocierile de la nivel european", a mai declarat el după votul din Grupul PPE.

Siegfried Mureşan a explicat că, în ultimii doi ani, accentul a fost pus pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19 şi pe adoptarea bugetului multianual al Uniunii Europene pentru următorii şapte ani şi a celui "mai mare plan de redresare economică din istoria Uniunii Europene, de 750 de miliarde de euro, din care România va primi 30 de miliarde de euro".

"Toate aceste decizii au fost luate ţinând cont de nevoile oamenilor din ţările membre ale Uniunii Europene. Noi, ca grup, am obţinut în negocierile europene ca banii pe care îi punem la dispoziţie să fie cheltuiţi responsabil, în deplină transparenţă şi cu respectarea principiilor statului de drept. Am pus în centrul acestor decizii interesele oamenilor, ale micilor întreprinzători şi ale regiunilor, în special ale regiunilor care au nevoie cel mai mult de sprijin european", a adăugat el.

Eurodeputatul liberal a transmis că, în acest nou mandat de vicepreşedinte, obiectivul principal este de a lucra la întărirea Uniunii Europene post-criză. ''Vreau o Europă în care oamenii să aibă acces la servicii publice de calitate, inclusiv servicii medicale, o Europă în care economia să fie puternică, modernă, digitală şi, nu în ultimul rând, prietenoasă cu mediul înconjurător. Deciziile luate de Uniunea Europeană trebuie să ţină cont de realitatea din fiecare ţară membră. Ca europarlamentar român, voi lupta ca toate măsurile pentru întărirea Europei să fie luate ţinând cont de specificul fiecărei ţări membre a Uniunii Europene, inclusiv de specificul României, bineînţeles", a mai spus Mureşan.

Ceilalţi nouă vicepreşedinţi ai Grupului PPE din PE aleşi miercuri sunt Esteban González Pons (Spania), Jan Olbrycht (Polonia), Esther de Lange (Olanda), Rasa Jukneviciene (Lituania), Arnaud Danjean (Franţa). Evangelos Meimarakis (Grecia), Frances Fitzgerald (Irlanda), Paulo Rangel (Portugalia) şi Željana Zovko (Croaţia).

Grupul PPE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Citește și:
Alegeri fără emoții la PMP. Eugen Tomac, președintele reales, anunță o alianță cu ”Partidul Ialomiţenilor”
Alegeri fără emoții la PMP. Eugen Tomac, președintele reales, anunță o alianță cu ”Partidul Ialomiţenilor”
Europarlamentarul Eugen Tomac a fost reales, sâmbătă, 25 martie, în funcţia de preşedinte al PMP, la Congresul extraordinar al formaţiunii organizat la Palatul Parlamentului. „Vreau să...
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
#Siegfried Muresan vicepresedinte PPE, #reales, #Manfred Weber alegeri presedinte CE , #stiri Siegfried Muresan