Cum s-au descurcat elevii la simularea Bacalaureatului 2024. Rezultatele anunțate de Ministerul Educației

Vineri, 15 Martie 2024, ora 18:43
2015 citiri
Cum s-au descurcat elevii la simularea Bacalaureatului 2024. Rezultatele anunțate de Ministerul Educației
Rata de promovare a depășit 60% FOTO Pixabay

O pondere de 60,13% dintre elevii din clasele terminale de liceu care au participat la simularea examenului de Bacalaureat au luat note egale sau mai mari de 5 la Limba şi literatura română, 64,12% la proba obligatorie a profilului şi 64,75% la proba la alegere a profilului, a informat vineri Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Rata de promovare la Limba maternă a fost de 84,08%.

Simularea Bacalaureatului a fost susţinută în perioada 4 - 7 martie, la nivel naţional, de elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Potrivit comunicatului citat, au fost implicaţi în procesul de evaluare 13.897 de profesori. În cadrul celor peste 1.320 de centre de examen (licee), scanarea şi încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 10.000 profesori asistenţi.

”Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat 2024 au fost transmise către Inspectoratele Şcolare Judeţene/al Municipiului Bucureşti. La momentul transmiterii prezentei informări, rezultatele se transmit de la nivelul inspectoratelor şcolare către fiecare unitate de învăţământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Borderourile asociate fiecărei evaluări, corespunzătoare celor 33 de tipuri de subiecte, vor fi trimise de către Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene/Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti până cel târziu marţi, 19 martie 2024, urmând a fi transmise de către inspectorate către fiecare unitate de învăţământ cel târziu până pe 20 martie 2024”, a mai informat Ministerul Educaţiei.

Ministerul menţionează că face demersuri pentru dezvoltarea Platformei de evaluare digitalizată, astfel încât, începând de anul şcolar viitor, rezultatele probelor scrise ale simulărilor să fie comunicate anonimizat, prin afişare pe platformă, similar examenelor naţionale.

Lucrările scrise ale elevilor care au susţinut simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat se află în unităţile de învăţământ în care elevii au susţinut probele.

Profesorii care predau disciplinele la care s-au susţinut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele la care predau, precum şi, începând cu 20 martie, la borderourile de evaluare corespunzătoare, se mai arată în comunicatul citat.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situaţii în parte, scopul fiind îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Angajat ISU, cercetat penal după ce a făcut publice subiectele la Bacalaureat. Cum a transmis totul în exterior și ce l-a dat de gol
Angajat ISU, cercetat penal după ce a făcut publice subiectele la Bacalaureat. Cum a transmis totul în exterior și ce l-a dat de gol
Un angajat, în vârstă de 24 de ani, al ISU Vaslui, care lucrează ca servant şi care anul acesta a susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă, este cercetat de Parchetul Militar...
Fake news cu Ligia Deca. Ministerul Educației expune declarațiile false atribuite ei: "Autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor"
Fake news cu Ligia Deca. Ministerul Educației expune declarațiile false atribuite ei: "Autoritatea tutelară nu mai aparţine părinţilor"
Ministerul Educaţiei încearcă să dezmintă miercuri, 11 septembrie, o declarație atribuită Ligiei Deca. Citatul răspândit pe rețelele sociale arată că „pe durata contractului...
#simulare Bacalaureat, #bacalaureat 2024, #rezultate simulare bac, #Ministerul Educatiei , #bacalaureat
  1. Armata redevine obligatorie! "Vrem să-i descurajăm pe cei care ne amenință în fiecare zi"
  2. Michael Douglas, primit de președintele Zelenski la Kiev: „Sunteți o sursă de inspirație pentru țara noastră”
  3. Chișinăul, măturat de ape. Ploile torenţiale au făcut prăpăd în capitala Republicii Moldova VIDEO
  4. Inundații catastrofale: Mai multe drumuri naționale și județene au fost închise
  5. Pericol uriaș în estul țării. E cod roșu de inundații pe mai multe râuri din Galați și Vaslui
  6. Opţiunile lui Putin de ripostă la rachetele ucrainene includ un test nuclear, spun experții
  7. Ucrainenii spun care este aliatul rușilor de care se tem cel mai tare: "Afectează intensitatea luptelor"
  8. „Fabrici de diplome“ cu „elevi fantomă”. Modalitatea de a absolvi fără să treci pe la școală
  9. „În România, nu se preocupă nimeni, se varsă cel mai mult sânge pe șosea". Măsurile de siguranță rutieră pe care le-ar putea adopta țara noastră
  10. Declarația explozivă a fostului director adjunct al FBI: „Trump este un agent al Rusiei de facto”