Totul despre situația incendiilor din Grecia. Zonele cele mai afectate de flăcări și unde se fac evacuări VIDEO

Luni, 24 Iulie 2023, ora 08:03
2998 citiri
Totul despre situația incendiilor din Grecia. Zonele cele mai afectate de flăcări și unde se fac evacuări VIDEO
Sunt 82 de incendii în Grecia FOTO Twitter

Forțele Departamentului de Pompieri din Agios, Corfu, Karystos, Rhodos și Illiki au luptat cu flăcările în noaptea de 23-14 iulie.

Ieri, după cum a anunțat Serviciul de Pompieri, au fost 64 de noi incendii forestiere, pompierii din toată țara gestionând un total de 82 de incendii.

Situația incendiilor din Rodos

La Rodos, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Pompieri, Yiannis Artopioos, a declarat pentru APE-MPE că „frontul s-a deplasat spre est, spre Malona și Massari, fără să amenințe așezările deocamdată”.

Sute de pompieri și voluntari sunt în prima linie și au rămas acolo toată noaptea.

Din cauza incendiilor, unitatea municipală Rhodos de Sud a fost declarată în stare de urgență. 

Incendii mari în Corfu

Pompierii fac eforturi pentru a opri frontul incendiului izbucnit ieri după-amiază, cu diferite focare, în zona Perithia din nordul Corfu.

În miezul nopții, așezările Santa, Megoula, Porta, Palea Perithia, Sinies, Viglatouri, Nisaki, Rou, Katavolo, Kentroma, Tritsi, Kokkokylas, Sarakiniatika, Plagia, Kalami, Vlahatika și Kavalleraina au fost evacuate, în urma mesajelor prin 112 care au fost transmise locuitorilor acestora.

Totodată, a avut loc o operațiune de evacuare a oamenilor de pe plaja Nisaki din Corfu. Sub grija secretariatului general al Protecției Civile, persoanele eliberate au fost cazate într-o clădire a administrației Portului Corfu.

Luptă cu focul și în Agio

Aproximativ 100 de pompieri cu 35 de autovehicule s-au luptat cu flăcările pentru a limita incendiul izbucnit ieri la prânz, în zona Dervenakia din Aegialia.

Incendiul a ajuns pe un deal vizavi de aşezarea Bank Achaia, îndreptându-se spre acesta. Din acest motiv, s-a dat ordin de evacuare din sat cu un mesaj prin 112 trimis locuitorilor prin care le cerea să se îndrepte spre Akrata. Așezarea Kastro Aegialia a fost și ea evacuată.

În plus, două ambarcațiuni ale Pazei de Coastă și bărci private au fost la îndemână în zona Derveni a municipiului Aegialia pentru a ajuta la nevoie. 

Evacuări în Karystos

Sunt trei focare diferite de incendii care au izbucnit ieri la prânz într-o zonă împădurită din Platanistos Karystos, Evia.

Forțele terestre au continuat să opereze în zonă, folosindu-se și de mijloacele aeriene. Din cauza incendiului, așezările Livadi, Potami, Pernaraki și Platanistos, precum și Kastri au fost evacuate după mesaje trimise prin 112 locuitorilor.

În ceea ce privește incendiul izbucnit ieri după-amiază în Yiliki, conform ultimelor informații, vegetația arde pe teren impracticabil, îndreptându-se spre sud.

Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Unui bărbat bolnav de cancer în fază terminală medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. S-a întors în Icaria, Grecia - o zonă albastră - și a mai trăit încă trei...
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
#situatie, #Grecia, #incendii, #evacuari, #zone afectate , #Grecia