Patriarhul Daniel, discutii cu Ciolos despre bugetul pe 2016: Ce i-a promis premierul

Duminica, 06 Decembrie 2015, ora 16:22
6921 citiri
Patriarhul Daniel, discutii cu Ciolos despre bugetul pe 2016: Ce i-a promis premierul

Patriarhia Romana a transmis, duminica, in urma discutiei dintre premierul Dacian Ciolos si patriarhul Daniel, ca bugetul pe 2016 prevede o crestere a salariilor clerului si ca Guvernul Romaniei va cauta solutii pentru a sprijini in continuare construirea Catedralei Mantuirii Neamului.

"In urma convorbirii telefonice a domnului premier Dacian Ciolos cu Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, in dimineata zilei de 6 decembrie 2015, domnul premier a precizat faptul ca noul buget pe anul 2016 prevede o crestere a salariilor clerului si ca Guvernul Romaniei va cauta solutii pentru a sprijini in continuare construirea Catedralei Mantuirii Neamului, iar la viitoarele rectificari de buget, in functie de posibilitati, sa fie sprijinite si alte lacasuri de cult aflate in constructie", se arata intr-un comunicat de presa remis, duminica, Ziare.com.

Dacian Ciolos, discutii cu patriarhul Daniel despre bugetul pe 2016

Patriarhia a mai transmis ca in urma discutiei telefonice s-a convenit ca relatiile dintre Guvern si Biserica sa fie in continuare relatii de cooperare si intelegere comuna a prioritatilor spre binele poporului roman.

"Patriarhul Romaniei a multumit domnului premier Dacian Ciolos pentru intelegere si sprijin fata de Biserica. Totodata, Preafericirea Sa a subliniat faptul ca Biserica va sprijini eforturile Guvernului Romaniei de a imbunatati conditiile de educatie a copiilor si tinerilor din mediul rural, precum si eforturile pentru cresterea calitatii actului medical din spitale", se incheie comunicat.

La randul sau, premierul Ciolos a anuntat ca discutia telefonica "a scos inca o data in evidenta buna intelegere pe care Patriarhia o are in legatura cu situatia financiar bugetara prin care trece Romania".

Catedrala Mantuirii Neamului nu primeste bani de la buget in 2016. Banescu spune ca BOR nu se bucura

Proiectul de buget pentru 2016, prezentat de Ministerul Finantelor, nu prevede niciun leu pentru construirea sau modernizarea lacasurilor de cult, adica nici pentru construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Bisericile primisera, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, 148 de milioane de lei in 2014 si 177 de milioane de lei in 2015, de la Guvernul condus de Victor Ponta.

A.G.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: Ziare.com