Ambasada SUA la Bucuresti a introdus un nou sistem electronic de solicitare a vizei

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 12:56
3628 citiri
Ambasada SUA la Bucuresti a introdus un nou sistem electronic de solicitare a vizei

Ambasada SUA la Bucuresti anunta introducerea noului sistem electronic de solicitare a vizei, Consular Electronic Application Center (CEAC), si a noului formular de solicitare a vizei, DS-160, a carui completare va deveni obligatorie incepand din 1 aprilie.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, formularul DS-160 are cateva avantaje fata de cele folosite in prezent. DS-160 este formularul electronic unic ce va fi folosit de toate persoanele care solicita o viza temporara pentru SUA. Formularul va beneficia, de la inceputul lunii aprilie, de traducere in limba romana, iar solicitantii de viza isi pot adauga singuri fotografia, prin simpla incarcare din propriul computer.

DS-160 inlocuieste formularele DS-156, DS-157 si DS-158. In plus, odata completat online, formularul este transmis in mod direct Consulatului spre procesare. Solicitantii vor imprima doar pagina de confirmare, cu care se vor prezenta la interviu, mentioneaza comunicatul misiunii diplomatice americane.

Noul sistem CEAC si formularul DS-160 pot fi gasite pe site-ul Ambasadei SUA la Bucuresti. Pe aceeasi pagina solicitantii de vize pot gasi o prezentare cu instructiuni de completare a DS-160, informatii despre standardele fotografiilor si un ghid cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari legate de completarea formularului. In plus, site-ul Ambasadei SUA pune la dispozitie si un ghid cu intrebari si raspunsuri despre criteriile de eligibilitate pentru viza.

Romania, alaturi de Bulgaria, Polonia si Cipru se afle printre tarile membre UE care nu sunt inca incluse in programmul Visa Waiver. Dintre cele patru tari UE ai caror cetateni inca mai au nevoie de vize pentru a intra in SUA, Romania are rata cea mai mare de respingere a vizelor - 26,3% la 1 octombrie 2009, in conditiile in care pragul maxim admis este de 3%. Polonia a inregistrat in 2009 o rata de refuz de 13,5%, iar Bulgaria de 17,8%.

La 22 ianuarie, ministrul roman de Externe, Teodor Baconschi, a reiterat, in cursul unei intalniri cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, interesul deosebit al Romaniei fata de includerea in programul Visa Waiver, subliniind importanta colaborarii stranse cu Ambasada Statelor Unite pe aceasta tema, inclusiv prin lansarea unei campanii comune de informare publica. Ambasadorul a exprimat intreaga deschidere si disponibilitate de sprijin in acest sens din partea misiunii diplomatice americane.

Programul Visa Waiver este facilitatea prin care cetatenii unei tari pot calatori in Statele Unite fara a avea nevoie in prealabil de obtinerea unei vize pentru intrarea pe teritoriul american de la Ambasada SUA, daca sederea se desfasoara pe o perioada mai mica de 90 de zile.

Citește și:
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
George Simion își caută manifestanții la mitingul organizat în Piața Universității. Acuzațiile aduse de liderul AUR VIDEO
Manifestanţii au început să se adune duminică, 2 octombrie, în Piaţa Universităţii, la mitingul de protest organizat de AUR. George Simion a anunţat că nu va rosti niciun discurs și...
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Replica primită de Victor Ponta, după reproșuri legate de Roșia Montană. ”Tăurile sunt pline cu apă, nu contaminate, ca în cazul proiectului minier”
Fostul premier Victor Ponta spune că cei care au protestat la Roșia Montană "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani...