De ce se civilizeaza Romania doar la comanda? (Opinii)

Duminica, 13 Mai 2012, ora 21:24
2938 citiri
De ce se civilizeaza Romania doar la comanda? (Opinii)
Foto: Ziare.com

Pentru 24 de ore, Bucurestiul a fost capitala fotbalului european. Chit ca a doua zi, enervati atat ca au asteptat sase ore in aeroport fara sa-i intrebe nimeni de sanatate, dar si pentru ca Athletic Bilbao a pierdut, spaniolii din Tara Bascilor au spus ca Romania e o tara din lume a treia. Supararea, bat-o vina!

Dar, inainte de ziua de miercuri, 9 mai, cand s-a jucat finala Ligii Europa la fotbal intre Atletico Madrid si Athletic Bilbao, Bucurestiul a inceput sa se gateasca in fel si chip ca sa faca fata invaziei hispanice.

Spaniolii umiliti in Romania ne desfiinteaza tara: "Rusinos, dezastru, lumea a treia!"

Afise la metrou in spaniola, placute ce indicau directia spre stadionul National Arena, s-a dat drumul la fantanile arteziene, s-au pus ghivece cu flori de-a lungul strazilor si bulevardelor principale din zona Arenei Nationale si a fost mobilizat personal care, ca sa nu fiu rea, a spart-o un pic pe limba lui Jose Armando.

A existat si ceva exces de zel in ceea ce-i priveste pe hotelieri, care au facut sa explodeze preturile. Si nu numai. Cei care se ocupa de turismul din Romania inca nu s-au prins ca nu este o lupta pe viata si pe moarte intre totul sau nimic.

Uneori, iar finala Europa League o demonstreaza fara doar si poate, atunci cand te arunci prea mult risti sa te alegi cu nimic. Iar Bucurestiul nu se intalneste in fiecare zi cu 40.000 de turisti straini. Poate ca spaniolii ar mai fi stat in Romania, dar cu asa preturi, ura si la... aeroport!

Cert e ca, cum-necum, ne-am pregatit pentru eveniment. Am pus anunturi in limba turistilor, am avut placute, flori, au mers si artezienele, curatenie a fost mai ceva decat de obicei. Chiar hispanicii au declarat, pana sa se dispute meciul propriu-zis, ca in Romania nu este asa de rau pe cum se asteptau.

Dar de ce Romania trebuie sa se civilizeze la comanda? De ce trebuie sa existe finala Europa League ca Bucurestiul sa fie ceea ce, geografic, este - o capitala europeana in adevaratul sens al cuvantului?

Lectia spaniola de la Bucuresti (Opinii)

De ce Romania nu poate sa fie civilizata pentru ca vrea si pentru ca poate? De ce nu poate sa ramana asa si dupa plecarea spaniolilor? De ce?

Ne e frica oare ca Romania si-ar pierde din originalitate daca ar intra in ceea ce se cheama normalitate intr-o lume civilizata? Imposibil. Hai, ca se poate! Putem. Oare tocmai d-asta n-o facem? Nu suntem civilizati pentru ca stim ca suntem capabili? In cazul asta, deageaba poti si stii sa faci ceva daca nu si faci!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#finala Europa League Bucuresti, #Atletico Madrid Athletic Bilbao, #turisti spanioli Bucuresti , #Bucuresti