O femeie care face dializa de 14 ani figureaza cu transplant rinichi. Un primar acuza ca i s-a cerut sa nu faca valuri

Luni, 28 Noiembrie 2016, ora 19:55
27583 citiri
O femeie care face dializa de 14 ani figureaza cu transplant rinichi. Un primar acuza ca i s-a cerut sa nu faca valuri
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Ciprian Tamas, primarul comunei Suletea din judetul Vaslui, sustine ca o femeie din localitatea sa, care face dializa de 14 ani, a fost chemata acum doi ani la Cluj Napoca sa povesteasca cum se simte cu noul rinichi, desi ea nu facuse niciun transplant.

Dezvaluirea a fost facuta in contextul scandalului public declansat dupa ce Ministerul Sanatatii a gasit o serie de nereguli la controalele efectuate in spitalele care fac transplanturi.

"La noi, la Suletea, avem o doamna care face dializa inca din anul 2002! Este pusa in coada de asteptare de 14 ani! Dar ce credeti, dragi prieteni? In 2014 primeste o invitatie de la Spitalul de Transplanturi din Cluj-Napoca, unde este rugata sa se prezinte sa povesteasca celor prezenti cum se simte cu noul rinichi!!

Va dati seama ca cineva gen Arsinel sau Socaciu au furat locul acestei doamne si au facut transplantul pe actele dumneaei??? Am trimis sesizare la Guvern, la Ministerul Sanatatii, am vorbit si cu Arafat, erau consternati si mirati! M-au rugat sa nu mai fac valuri, ca se va rezolva cat de curand! Ca atare, pacienta de la noi a fost chemata imediat la Cluj, unde i s-au mai recoltat o serie de analize! De atunci, nu s-a mai intamplat nimic!", a postat pe Facebook Ciprian Tamas.

Mai mult, edilul a sustinut ca va merge cu documente si "numeroase marturii" la "o televiziune centrala", pentru a face dezvaluiri.

"Cei vinovati, vor plati scump pentru asemenea abuzuri!", a mai scris Ciprian Tamas.

De altfel, intr-o postare ulterioara, primarul vasluian a dat de inteles ca a decis sa se adreseze autoritatilor.

"Treburile se pun in miscare! Vedem zilele astea ce se va stabili, dar acest grup de crima organizata trebuie starpit din temelii! Vineri voi merge personal la DIICOT Iasi! Tinem aproape!", a mai scris primarul pe Facebook.

Victor Socaciu, fost senator PSD, a primit in septembrie 2009 rinichii unei fetite aflata in moarte cerebrala, iar actorul Alexandru Arsinel a fost, de asemenea, beneficiarul unui transplant renal in 2013.

In ambele cazuri au existat voci care au spus ca cei doi artisti au fost tratati preferential, fiind favorizati de medici si operati inaintea celor care se aflau de mai mult timp pe lista de asteptare pentru un rinichi.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#femeie Vaslui transplant rinichi , #spital