Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, clarificari dupa scandalul vaccinarii de la Spitalul Gaesti: "Directorul nu a gresit cu nimic"

Miercuri, 06 Ianuarie 2021, ora 12:15
7191 citiri
Vlad Voiculescu, ministrul Sanatatii, clarificari dupa scandalul vaccinarii de la Spitalul Gaesti: "Directorul nu a gresit cu nimic"
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu. Foto: Hepta.ro

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, spune ca la Spitalul Gaesti nu s-a gresit cu nimic. Persoanele care au beneficiat de vaccinare anti-COVID-19 au fost din prima categorie de vaccinare, asa cum prevede strategia nationala de vaccinare. In ceea ce priveste faptul ca a trimis un control in spital, Voiculescu a spus ca a vrut sa verifice, cu exactitate, ce s-a intamplat acolo.

"Domnul director de la Spitalul din Gaesti a facut ceea ce trebuia sa faca", a explicat pentru Ziare.com ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

"Din informatiile pe care le am pana acum, nu s-a intamplat nimic neconform. La Spitalul din Gaesti au fost vaccinati exclusiv oameni din etapa 1 de vaccinare, conform strategiei nationale de vaccinare. Deci, nu am nimic de reprosat, apropo de fapte. Cred ca declaratiile au lasat loc de interpretare. In general, cred ca trebuie sa respectam regulile", a declarat oficialul.

La nivelul fiecarui centru trebuie sa existe o lista de rezerva

"Domnul director de la Spitalul din Gaesti a facut ceea ce trebuia sa faca. Si anume a chemat oameni din aceeasi categorie. Asta ar trebui sa faca fiecare centru de vaccinare. La nivelul fiecarui centru de vaccinare ar trebui sa existe o lista de asteptare sau o lista de rezerva de oameni din aceeasi categorie, care sa poata fi chemati in cazul in care cineva nu se prezinta la vaccinare daca exista doze disponibile", a continuat ministrul Sanatatii.

Acesta a precizat ca pentru neregulile constatate se poate face cercetare disciplinara. "Am trimis DSP-ul in control pentru a vedea ce s-a intamplat acolo", a conchis Vlad Voiculescu.

Manager: "Nu trebuie sa ajungem in ipostaza de a arunca doze"

"Eu am primit o tableta pe care fac programari si pe care trebuie sa spun rezultatele vaccinarii. Acolo, exista o bifa in care ai de completat, groso-modo, cate doze ai aruncat intr-o zi de vaccinare.

Si atunci m-am gandit: cum sa arunc doze? Nu trebuie sa ajung in ipostaza in care sa arunc doze. Si ma intrebam ce fac cu ele, in eventualitatea in care raman doze. Am vaccinat exclusiv persoane din prima categorie", a declarat, pentru Ziare.com, doctorul Laurentiu Belusica, managerul Spitalului din Gaesti.

DSP, in control la Spitalul din Gaesti. Medicul Laurentiu Belusica: "Sa arunci 80 de doze de vaccin, acesta e management defectuos"

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Vlad Voiculescu, #Vlad Voiculescu ministrul Sanatatii, #spitalul gaesti , #stiri sociale