Vreme instabila in aproape toata tara. Meteorologii au emis avertizari de ploi si ninsori abundente

Luni, 04 Ianuarie 2021, ora 10:37
5558 citiri
Vreme instabila in aproape toata tara. Meteorologii au emis avertizari de ploi si ninsori abundente
La munte va ninge abundent FOTO Facebook CNADNR

Meteorologii au emis luni, 4 ianuarie, avertizare Cod galben de ploi abundente si intensificari ale vantului, dar si ninsori in vestul si nordul Olteniei, nordul Munteniei si sudul Banatului. Pentru Carpatii Meridionali, la peste 1.700 de metri altitudine, va fi Cod portocaliu de viscol puternic si ninsori abundente.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben valabila de luni, de la ora 14.00, pana marti, la ora 8.00.

"In intervalul mentionat, va ploua in toata tara, iar in vestul si nordul Olteniei, nordul Munteniei si sudul Banatului se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 25...35 l/mp si izolat 40...60 l/mp. La munte vor fi precipitatii mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada consistent, iar vantul va avea instensificari cu rafale, in general, de 60...80 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea semnificativa a vizibilitatii", arata meteorologii.

Intensificari ale vantului vor fi si in Carpatii Orientali, cu rafale de 60-80 km/h, precum si, local si temporar, in sudul, estul si centrul tarii, cu viteze de 45-55 km/h.

De altfel, a fost emis Cod portocaliu, de luni de la ora 18.00 pana marti la ora 8.00, interval in care pe crestele Carpatilor Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri, va ninge abundent, iar vantul va sufla tare, cu rafale de peste 80-110 km/h, viscolind puternic si troienind zapada si determinand scaderea vizibilitatii sub 50 de metri.

In Carpatii Orientali si Meridionali va continua sa ninga si pe parcursul zilei de marti, dar in general slab cantitativ.

Salvamont: 17 recomandari pentru turistii care merg la munte

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#cod galben, #meteo, #zapada, #ploi , #vremea