Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM

Luni, 29 Noiembrie 2021, ora 13:38
1911 citiri
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a dat asigurări că românii vor ajunge în țară pe 1 decembrie FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin Grindeanu în urmă cu câteva ore.

UPDATE În urma analizelor efectuate cu toți factorii implicați în organizarea misiunii de repatriere a românilor și cetățenilor europeni din Africa de Sud, dar și în urma recalculării orarului de zbor, aeronava TAROM va ajunge cu o zi mai devreme față de ora comunicată inițial către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii. Astfel, aeronava Boeing 737-700 YR-BGG va ateriza la Otopeni în data de 30 noiembrie 2021, în jurul orei 15:00.

Anterior, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat într-o conferinţă de presă, că aeronava TAROM care îi aduce în ţară pe românii blocaţi în urma anulării zborurilor spre această zonă a lumii, din cauza noii tulpini a coronavirusului, va ajunge în ţară pe 1 decembrie, în jurul orei 12.00.

”Nu suntem noi titularii, am fost în permanentă legătură cu prim-ministrul, care a gestionat cu domnul Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziţie aeronava, în acest moment a aterizat la Mombasa, unde echipajul va avea nevoie de realimentare şi să se odihnească”, a spus ministrul Grindeanu.

El a mai arătat că, după acest traseu, pe 1 decembrie, la ora 12.00, aeronava din câte ştie, va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni TAROM să pună la dispoziţie şi transportul la Baia Mare, pentru echipa de rugby.

"Aeronava Tarom care va aduce în ţară echipa campioană la rugby a României, CSM Ştiinţa Baia Mare, a plecat deja spre Africa de Sud şi aterizează azi la Johanesburg, via Mombasa (zbor 4101). Îmbarcarea pasagerilor şi decolarea spre România se vor face mâine, pe traseul Johanesburg – Mombasa (Kenya) – Bucureşti – Baia Mare (zbor 4102). Componenţii echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, alături de staff-ul tehnic, au rămas blocaţi în Africa de Sud, ca urmare a interdicţiilor de călătorie impuse în urma depistării variantei Omicron a coronavirusului. Mulţumesc premierului Nicolae Ciucă, ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, şi ministrului transporturilor şi infrastructurii, Sorin Grindeanu, pentru implicarea în rezolvarea acestei situaţii şi identificarea cu promptitudine a soluţiei optime de repatriere în siguranţă a sportivilor români", a scris lui şi ministrul Sportului, Eduard Novak, pe Facebook.

MAE avea sâmbătă în evidenţă 36 de cetăţeni români, iar un cetăţean român a reuşit să părăsească Africa de Sud cu un zbor de linie şi alţi 4 cetăţeni români şi-au notificat prezenţa la Ambasada României şi au solicitat sprijin consular.

Totodată, suplimentar celor 39 de cetăţeni români cărora li se oferă asistenţă, încă şapte români care solicitaseră asistenţă consulară celor două misiuni diplomatice au reuşit să îşi rezerve locuri pe alte curse către Europa şi au plecat deja ori erau programaţi să plece.

Când s-ar putea construi un nou terminal pe Aeroportul Otopeni. „Ajunge la capacitate maximă”
Când s-ar putea construi un nou terminal pe Aeroportul Otopeni. „Ajunge la capacitate maximă”
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 16 martie, că la Aeroportul Otopeni au fost triplate veniturile şi a menţionat că în patru, cinci ani acesta va ajunge la...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#tulpina noua, #Sorin Grindeanu, #Ministrul Transporturilor, #tarom, #romani africa , #stiri Sorin Grindeanu