Sorin Oprescu, despre cutremure si candidatura la primarie

Vineri, 02 Martie 2012, ora 22:51
2444 citiri
Sorin Oprescu, despre cutremure si candidatura la primarie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a prezentat planurile de interventie ale Primariei, in cazul unui cutremur. In plus, el a vorbit si despre cursa electorala pentru fotoliul de primar al Bucurestiului.

Primarul Capitalei a tras un semnal de alarma, vorbind despre cladirile consolidate si despre cele aflate in proiect, care sunt intr-un numar prea mic, intr-o interventie la Romania TV.

El a spus ca au fost consolidate doar zece cladiri pe an, pentru ca atat au permis banii obtinuti de la Ministerul Dezvoltarii. Totodata, el a precizat ca in cladirile aflate in pericol locuiesc pana la 5.000 de oameni, dar ca sunt "cu zecile" cazurile cand oamenii nu doresc consolidare a imobilelor, din partea primariei.

Sorin Oprescu a dezvaluit ca a propus Guvernului, inainte de criza, ca in locuintele sociale, care stau goale, sa fie mutati cei din cladirile in pericol sa se prabuseasca la un cutremur, dar "nu a fost de acord Guvernul".

Cele mai vulnerabile locuri din Bucuresti sunt Piata Unirii, Piata Romana si zonele Tineretului, Fundeni si Tei.

Totodata, primarul general a confirmat ca a pregatit locul de campanie pentru un a adaposti victimele unui eventual seism. Este vorba in primul rand despre sali de sport.

Oprescu a mentionat ca au fost cumparate paturi pliante si paturi, dar si truse de supravietuire. Aceste locuri au si puturi independente de apa si generatoare.

Primarul Capitalei a declarat ca se incearca si cumpararea unui spital mobil, care ar costa 3-4 milioane de euro, si ca Bucurestiul are deja un spital mobil, dar ca nu este suficient.

Nu mai are nimeni timp sa astepte

Sorin Oprescu a spus ca nu stie cu cine se bate pentru primaria generala a Capitalei, dar ca are deja obiective de dus la bun sfarsit.

El a explicat ca tot ce se intampla in Bucuresti, de dimineata pana seara, se intampla din cauza primariei si ca sunt multe probleme de rezolvat.

Primarul general a precizat ca i-a prezentat conceptul de Bucurestiu 2035 premierului Ungureanu si ca, in cativa ani de zile, Capitala se va uni cu Ploiestiul.

Oprescu a tinut sa sublinieze ca toate proiectele predecesorilor sai, continuate de el, sunt de fapt ale orasului. El a completat ca nu trebuie gandit ca "nu termin un proiect pentru ca este al lui Basescu, nu este al meu" si ca "nu mai are nimeni timp sa astepte".

Nu in ultimul rand, primarul general al Bucurestiului a spus ca spera sa gaseasca "o ureche receptiva" la prim-ministrul Ungureanu.

Sorin Oprescu a mai afirmat ca ii respecta pe toti potentialii candidati la primaria Capitalei si ca este in relatii de prietenie cu Silviu Prigoana, posibil adversar al sau pentru primarie.

"Ii respect pe toti, sa vina sa se prezinte, sa spuna ce au facut, lumea cantareste si cetatenii aleg. Restul ramane o poveste. Daca vor sa ne purtam ca niste lorzi, asa ma port. Daca vor sa mergem la cartier, in spatele blocurilor, nu e problema, ca asa am crescut si eu", a completat primarul general al Capitalei.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...