Greva de la RATB s-a incheiat: Soferii reiau lucrul

Joi, 01 Aprilie 2010, ora 18:50
3962 citiri
Greva de la RATB s-a incheiat: Soferii reiau lucrul
Foto: Antena 3

Soferii RATB vor relua lucrul, joi seara, dupa ce intreaga zi au fost in greva. Anuntul a fost facut de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, care a purtat o discutie cu reprezentantii soferilor nemultumiti.

Totusi, protestatarii RATB de la autobaza Titan spun ca nu vor iesi joi seara pe trasee, asa cum a anuntat primarul Sorin Oprescu la iesirea de la negocieri, ci, din cauza oboselii, vor merge la serviciu abia vineri, incepand cu ora 4:15, respectand programul normal.

"Se intorc la locurile de munca, se reia transportul inca din seara asta(n.red-joi seara). Nu le-am promis nimic, in cadrul aceluiasi buget o sa putem sa satisfacem doleantele lor. Nu li se va taia nimic din salariu. Se reevalueaza situatia si, din banii care ii au la dispozitie, isi pastreaza nemodificate salariile, dar adminsitratia are obligatia sa umble la aceste ore suplimentare", a precizat edilul Capitalei.

Greva la RATB. Bucurestiul e blocat

Oprescu a precizat ca, in urma discutiilor avute, s-a demonstrat ca 89% dintre probleme au fost create din cauza unui management prost si ca se va incepe procedura de audit in cadrul RATB.

"Acum se reia circulatia, in seara aceasta. Nu am precizat ora, le-am zis ca ii rog sa se intoarca pe trasee sa nu mai chinuim lumea. Important este sa iasa pe traseu, sa transporte calatorii, iar bucurestenii sa beneficieze de toate acestea. 89% din problemele lor sunt legate de administratie, de management defectuos", a adaugat primarul Bucurestiului.

Oprescu i-a asigurat pe soferii RATB ca isi vor primi, in continuare, salariile nemodificate si ca vor primi inclusiv sporul de munca grea.

"Am discutat ca nu vor avea niciun fel de modificare la veniturile pe care le realizeaza. Erau speriati ca lucrurile aceste vor disparea de la 1 aprilie. Unde s-a produs scaderea cu aproape 3 milioane s-a produs in zona orelor suplimentare.

In momentul acesta ordinul de plata general pentru plata de la RATB este platit. De la 38 milioane la 40 de milioane, ceea ce reprezinta modalitatea de a implementa sistemul nou de salarizare. In momentul asta ordinul este semnat. Protocolul de implementare este respectat, protocolul care s-a propus de comun acord", a mai spus edilul sef.

Greva RATB continua: Oprescu baga maxi taxi-uri in loc de autobuze

La randul sau, Ion Radoi, seful sindicatului de la Metrorex, si-a exprimat increderea ca in urma discutiilor avute soferii isi vor relua multumiti activitatea.

"Mi se pare firesc sa fie o solidaritate intre transportatorii de la suprafata si cei de la metrou, fiind impreuna in aceeasi organizatie sindicala. Salariatii de la metrou si-au manifestat nemultumirea cu ceva vreme in urma si au gasit o solutie. Sper ca aceasta solutie gasita acum sa fie de bun augur si pentru salariatii RATB", a declarat Ion Radoi, care a fost prezent la negocierile dintre reprezentantii soferilor si Sorin Oprescu.

Ce cuprinde lista revendicarilor angajatilor RATB

Radoi a explicat, la Realitatea FM ca a fost chemat de sindicalistii de la RATB in calitate de presedinte a Federatiei Nationale a Lucratorilor in Transportul in Comun ATU Romania, la care este afiliat si sindicatul de la regia de transport Bucuresti.

"Daca ei m-au solicitat si s-a putut dezamorsa conflictul cred ca este un lucru bun. Acolo exista doua sindicate, unul este afiliat, am fuzionat de fapt. Avem 50% din sindicalistii de la RATB", a precizat Radoi.

Intrebat despre speculatiile cum ca in spatele conflictului ar fi fost presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, Ion Radoi spune ca este exclusa varianta. "Exclus, daca ar fi fost asa ceva nu m-as fi regasit acolo", a spus acesta.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#greva RATB terminat, #soferi RATB greva, #Oprescu greva RATB , #stiri Sorin Oprescu