Oprescu: Chiliman nu e latifundiar, nici voievod, nici cneaz

Duminica, 14 Martie 2010, ora 20:58
2865 citiri
Oprescu: Chiliman nu e latifundiar, nici voievod, nici cneaz
Foto: Realitatea TV

Edilul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat duminica seara ca nu e in conflict cu primarii de sector. Cu toate acestea, el a tinut sa sublinieze ca primarul Chiliman de la sectorul 1 nu e "latifundiar, nici voievod, nici cneaz" si ca in sectorul sau s-a vazut obligat sa intervina, dupa ce lucrurile au scapat de sub control.

Oprescu s-a referit la o autorizatie acordata pentru un targ desfasurat in sectorul 1, targ care a depasit perioada pentru care avea autorizatie, dupa cum a declarat la Realitatea TV.

Oprescu a povestit cum, la 12 - 1 noaptea, vanzatorii de "mobilier de pe vremea bunicii" (...) "incepeau sa treaca in stare bahica, atomica". "L-am rugat sa rezolve, trecusera doua saptamani" de la expirarea autorizatiei. "Dupa 3 luni nu se intamplase nimic", povesteste Oprescu, mentionand ca "disputa a inceput de la faptul ca multi viseaza noaptea ca sunt voievozi".

Legat de finalizarea liniei de metrou de la Romexpo, inceputa de pe vremea lui Ceausescu, edilul Capitalei a declarat: "n-am nicio treaba cu metroul", mentionand ca a acesta e "in parohia lui Berceanu".

Nu taie subventiile la caldura

Cat despre finalizarea stadionului Lia Manoliu, Oprescu spera ca acesta va fi gata in septembrie - octombrie 2010, daca premierul Emil Boc va da banii necesari. "Imi vorbeste frumos cand ne intalnim; il mai cred pana in iunie", a spus el.

Tot duminica seara, primarul Capitalei a tinut sa asigure ca nu e de acord cu taierea subventiilor la caldura, acestea ramanand la 119 lei.

17.000 de dosare privind retrocedarile

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a declarat ca municipalitatea mai are de solutionat 17.000 de dosare privind retrocedari de imobile dintre cele 44.000 intocmite dupa aparitia Legii 10. Potrivit acestuia, ritmul de instrumentare a acestor solicitari este de circa 700-800 de dosare pe luna.

Cererile de retrocedare sunt formulate in conformitate cu Legea nr. 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989.

Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
#Sorin Oprescu scandal Chiliman, #Sorin OPrescu dosare retrocedari, #subventii caldura Oprescu , #stiri Sorin Oprescu