Sorin Oprescu: Tot voi face autostrada suspendata

Sambata, 04 Septembrie 2010, ora 19:38
3571 citiri
Sorin Oprescu: Tot voi face autostrada suspendata
Foto; Realitatea TV

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata ca visul sau, autostrada suspendata e departe de a ramane o himera. "Autostrada suspendata o fac, cel putin ii dau drumul la cativa kilometri", a spus el.

De altfel, dupa cum a declarat el la Realitatea TV, de 7 luni umbla dupa bani. Nu vrea sa vorbeasca despre asta decat cand lucrurile se vor concretiza.

Incendiul de la Maternitatea Giulesti, un defect administrativ

Intrebat despre cauzele tragediei de la Giulesti, edilul a invocat un "defect administrativ". "Chestiunea cu lipsa de cadre acolo nu tine", a mai spus el, motivand ca din 33 de posturi de asistente la Neonatologie, 31 erau ocupate. El explicat si cum a izbucnit incendiul: "s-a creat un arc electric intre doua aparate electrice (...) s-a intamplat fenomenul de furnal si s-a intamplat tragedia", a spus OPrescu, mentionand insa ca cercetarile nu s-au terminat.

Dupa incendiul de la Maternitatea Giulesti, au fost controlate toate spitalele aflate in administratia Primariei, 21 la numar, numai doua dovedindu-se ca au detector de fum. Primarul a promis insa ca toate spitalele vor fi dotate, "in special la sectiile calde", el promitand ca situatia se va schimba, pentru ca "politica nu are ce sa caute in administratie".

Intrebat si in legatura cu restul proiectelor sale, in speta Pasajul Basarab, Oprescu a dat ca sigura data de 31 decembrie 2010, la care acesta va fi gata. "In 15 septembrie, circulatia la sol va fi data in folosinta", a mai spus el, mentionand ca investitia totala este de 525 de milioane de RON, cea mai mare din ultimii 20 de ani, din care doar 228 de milioane a costat efectiv pasajul, restul ducandu-se catre exproprieri.

Referendum pe tema desfiintarii sectoarelor Capitalei

In ceea ce priveste ipoteza desfiintarii sectoarelor Capitalei, primarul general a spus ca va organiza un referendum in care va intreba bucurestenii daca isi doresc sau nu ca acestea sa mai existe. In orice caz, edilul isi doreste sa dezvolte orasul spre sud, "De ce sa nu fie si Bucurestiul oras la Dunare?".

Cat despre Stadionul national "Lia Manoliu", "ultima gradena s-a pus", a declarat Oprescu. Desi nu va beneficia decat de 3.000 de locuri de parcare, edilul e optimist: "il pregatesc ca sa fie Olimpiada si in Romania".

Discutii barbatesti cu Ponta

Intrebat in legatura cu un nou mandat, Oprescu nu a exclus acesta posibilitate, dimpotriva, chiar daca, potrivit unor zvonuri, ar putea sa se lupte cu Crin Antonescu si cu Elena Udrea.

El a tinut sa specifice ca va candida tot ca independent, chiar daca a avut niste discutii "barbatesti" cu Ponta, in urma cu 4 luni. Desi acesta nu i-a facut vreo oferta, i-a spus ca PSD ii sta la dispozitie daca isi doreste. Edilul a refuzat insa, motivand "iubesc statutul meu de independent".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Sorin Oprescu nou mandat, #Sorin Oprescu incendiu Giulesti, #Oprescu autostrada suspendata, #Oprescu stadion, #pasajul Basarab lucrari , #stiri Sorin Oprescu
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
nu incepe imediat Oprescule autostrada suspendata , ca eu nu am terminat aeroportul spatial ; poimaine e gata , si pe urma incepi tu autostrada ; lasa-mi si mie cateva sticle de coniac pentru ca in seara asta vine cineva la mine in vizita