Rosca Stanescu, propuneri-soc: Adunare Constituanta si referendum pe 300 de parlamentari

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 16:00
5270 citiri
Rosca Stanescu, propuneri-soc: Adunare Constituanta si referendum pe 300 de parlamentari

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a propus, intr-o declaratie politica in Legislativ, sa se organizeze un referendum pentru un Parlament unicameral cu 300 de membri, pentru a-l anula pe cel al lui Traian Basescu, dar si ca Parlamentul sa se transforme in Adunare Constituanta si sa adopte o noua Constitutie.

Stanescu a explicat ulterior, pentru Ziare.com, ca vrea referendum tocmai pentru ca el sa fie anulat, intrucat la vot nu se vor prezenta 50% dintre alegatori, cat e pragul acum, intrucat legea privind coborarea sa la 30% nu a fost inca implementata.

"In primul rand, daca facem referendum, inchidem o paranteza si nimeni nu ne poate spune vreodata ca nu am dat curs vointei cetatenilor. In acelasi timp, Basescu nu mai poate sa faca referendum cu care sa incurce alegerile. El nu mai poate sa-l faca, il facem noi inainte.

Costurile sunt aceleasi, tot Guvernul le suporta, ori ca e referendumul nostrum, ori al Guvernului. Facem referendum pe prag de prezenta de 50%. La 50% e clar ca lumea nu o sa voteze si inseamna ca populatia finalmente s-a pronuntat si ca pana la urma populatia nu vrea Parlament unicameral si 300 de parlamentari si pana la urma am inchis o paranteza a istoriei", ne-a declarant Rosca Stanescu.

Intrebat daca asta inseamna ca vrea un referendum doar pentru ca acesta sa pice, SRS a replicat: "Cu 50%, ce credeti, pica sau nu pica, se prezinta? Nu se prezinta si pica. Asta e, inchidem paranteza.

Basescu nu mai poate sa faca referendum, noua nu ni se mai poate reprosa ca n-am respectat idea de popor suveran".

Parlamentul sa devina Adunare Constituanta

Urmatorul pas, in planul lui Rosca Stanescu, ar fi transformarea Parlamentului in Adunare Constituanta, astfel incat Traian Basescu sa nu poata ataca o noua Constitutie la Curtea Constitutionala.

"Dupa ce inchidem capitolul referendum, avem mai mult de un an la dispozitie sa promovam Constitutia. Avem timp sa o si dezbatem mai temeinic, sa o facem mai buna decat e. Dar de ce sa o imbunatatim si sa nu facem o Constitutie, sa ne transformam in Adunare Constituanta? Pe langa programul obisnuit de adoptare a legilor, mai si discutam Constitutia. In felul asta si opozitia poate sa discute, presa poate fi prezenta, populatia poate sa dezbata.

Ma tem ca, prevalandu-se de un articol din actuala Constitutie, Basescu o sa atace peste tot, la Curtea Constitutionala si tot timpul o sa castige", a mai declarant Rosca Stanescu.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Rosca Stanescu propuneri Constitutie, #Rosca Stanescu referendum unicameral 300 , #PNL
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
C
Cronos
rank 3
o noua Constitutie ptr toti cei care au colaborat cu Visinescu!!