Descoperire neașteptată privind un obicei de seară al oamenilor: Renunțarea la el crește riscul de boli de inimă

Marti, 04 Iulie 2023, ora 02:00
7996 citiri
Descoperire neașteptată privind un obicei de seară al oamenilor: Renunțarea la el crește riscul de boli de inimă
Renunțarea la spălatul pe dinți seara crește riscul de boli de inimă FOTO: Health

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Osaka din Japonia, care a efectuat un studiu amplu publicat în revista Nature Scientific Reports pe 28 iunie 2023, a făcut o descoperire neașteptată privind sănătatea. Experții au constatat că un obicei al oamenilor, renunțarea la spălatul pe dinți seara ar putea crește riscul de boli de inimă.

În studiu, cercetătorii au determinat dacă frecvența periajului pe dinți crește riscul de boli cardiovasculare (BCV) la pacienții cu vârsta de 20 de ani sau mai mult, potrivit News Medical.

Mai multe studii anterioare au subliniat importanța îngrijirii și managementului oral perioperator la pacienții cu cancere maligne, precum și boli respiratorii, gastrointestinale și cardiovasculare.

Descoperire neobișnuită sub calota din Antarctica: Corpuri extraterestre găsite ascunse sub gheață VIDEO

Persoanele incluse în acest studiu au fost internate la Spitalul Universitar Osaka din Japonia între aprilie 2013 și martie 2016 pentru examinare, intervenție chirurgicală sau tratament.

Luați împreună, cei 1.675 de participanți la studiu au fost clasificați în patru grupuri. Grupul MN a raportat că se spală pe dinți de două ori pe zi, o dată după trezire și din nou seara, în timp ce grupul Night a raportat că își spală dinții doar o dată, seara. Grupul M a raportat că se spală pe dinți numai după trezire, în timp ce grupul None nu și-a spălat dinții deloc.

Numărul de participanți din fiecare grup a fost de 409, 751, 164 și, respectiv, 259. Numărul bărbaților din grupul M a fost de patru ori mai mare decât al femeilor din acest grup.

Grupurile Night și MN au avut cel mai mare procent de indivizi care au raportat că se spală pe dinți după prânz, la 44,9% și, respectiv, 24%. Puțini participanți la studiu din grupurile M și None au raportat că se spală pe dinți după prânz.

Când este necesar să ne spălăm pe dinți într-o zi?

Cercetătorii au evaluat vârsta, sexul, istoricul de fumat și rezultatele urmăririi fiecărui participant. În plus, patru anchetatori independenți au revizuit retrospectiv fișele dentare și medicale ale tuturor participanților la studiu.

Un stomatolog a investigat sănătatea orală, frecvența înainte de spitalizare și timpul de periaj, adâncimea pungilor parodontale, gradul de mobilitate a dinților și numărul de dinți.

În studiu au fost luate în considerare mai multe evenimente cardiovasculare, care au inclus spitalizarea legată de BCV pentru insuficiență cardiacă, aritmie, infarct miocardic, angina pectorală și boli valvulare și aortice care necesită intervenție chirurgicală.

Mașinăria de război a lui Putin rezistă: Șocul internațional care va fi fatal pentru președintele rus

În practica lor clinică, cercetătorii au întâlnit mulți oameni de vârstă mijlocie și în vârstă care nu se spală pe dinți seara, înainte de culcare. În interviurile lor, mulți dintre acești pacienți au menționat că consumau alcool noaptea, ceea ce i-a determinat să devină prea obosiți și să nu se spele pe dinți.

În fiecare grup de studiu, mai multe persoane au raportat că nu se spală pe dinți seara. Acest lucru se poate datora obiceiurilor învățate de la părinți în timpul copilăriei, stilului de viață și variațiilor regionale. Dezinteresul general pentru igiena dentară este un alt motiv pentru care oamenii nu se spală pe dinți seara și după prânz.

Descoperirile studiului reiterează că, în timp ce periajul dinților înainte de micul dejun este necesar, spălatul pe dinți seara înainte de a merge la culcare este și mai important pentru a preveni bolile cardiovasculare.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#spalat dinti, #igiena dentara precara efecte, #spalat dinti seara, #spalat dinti boli inima, #spalat dinti dupa masa, #spalat dinti reguli , #stiri externe