O nouă specie de oameni descoperită: Nu s-a mai văzut așa ceva, asta schimbă istoria lumii

Miercuri, 09 August 2023, ora 23:04
14228 citiri
O nouă specie de oameni descoperită: Nu s-a mai văzut așa ceva, asta schimbă istoria lumii
O nouă specie de oameni descoperită

Un grup internațional de oameni de știință care a efectuat un amplu studiu publicat în revista Journal of Human Evolution pe 31 iulie 2023, a făcut o descoperire de senzație: o nouă specie de oameni. Cercetătorii arată că analiza lor arată că arborele genealogic al umanității ”are nevoie de o nouă ramură”, schimbând istoria lumii.

Un craniu antic fosilizat găsit la Hualongdong în anul 2019, China, arată că specia necunoscută de oameni preistorici ”nu avea o bărbie adevărată”, potrivit Daily Mail.

Experții de la Academia de Științe din Beijing, China, împreună cu cercetători din Marea Britanie și Spania cred că ar fi putut identifica o nouă specie de oameni, după ce au găsit un craniu antic care a aparținut unui copil care a trăit cu până la 300.000 de ani în urmă.

Descoperirea ce schimbă viața oamenilor: Consumul zilnic a 30 de grame din acest aliment vă scapă de o boală gravă

Rămășițele fosilizate, care au inclus un maxilar, un craniu și oase ale picioarelor, au fost descoperite în Hualongdong, China, în 2019.

Ceea ce i-a uimit pe experți, totuși, este că trăsăturile faciale ale individului nu se potriveau cu descendența care s-a despărțit pentru a forma Neanderthalienii, nici denisovenii, nici pe noi, făcându-i să bănuiască că s-ar putea să ne lipsească o ramură din arborele genealogic uman.

Interesant este că cercetătorii spun că specia „nu avea o bărbie adevărată”. Acest lucru l-ar face mai asemănător cu Denisovanul - o specie dispărută de oameni antici din Asia, care s-a despărțit de neanderthalieni în urmă cu mai bine de 400.000 de ani.

Membrele, calota și maxilarul - care probabil au aparținut unui copil de 12 sau 13 ani - toate păreau să „reflecteze trăsături mai primitive”, potrivit experților de la Academia Chineză de Științe (CAS) de la Beijing.

Dar, pe de altă parte, restul feței copilului avea trăsături care semănau mai mult cu oamenii moderni. Aceasta a determinat echipa de cercetători să concluzioneze că au descoperit o linie complet nouă de hominini - un hibrid între ramura care ne-a dat oameni moderni și cea care a condus la denisoveni în regiune.

Descoperire, psiholog de la Harvard: Ești mai tare cerebral decât ceilalți dacă folosești una dintre aceste 9 expresii zilnic

Aceasta ar însemna că a existat descendența Homo erectus care a condus la Homo sapiens de astăzi, descendența Denisovan și această a treia legătură în arborele genealogic al homininilor din Asia, care era legată „aproape filogenetic” de noi.

Descoperirea este, de asemenea, semnificativă, deoarece studiile anterioare asupra rămășițelor de Neanderthal din Europa și Asia de Vest au găsit dovezi ale unei a patra linii de hominin, care a trăit în Pleistocenul mijlociu până la târziu.

Cu toate acestea, acest grup dispărut nu a fost niciodată identificat oficial în înregistrarea fosilelor. În China, Homo Sapiens a apărut cu aproximativ 120.000 de ani în urmă.

Dar această nouă cercetare ar sugera că caracteristicile noastre „moderne” au existat mult mai mult decât atât în regiunea Asiei de Est. Cercetătorii cred că s-ar putea ca ultimul strămoș comun al Homo sapiens și al oamenilor de Neanderthal să fi apărut în sud-vestul Asiei și să se răspândească mai târziu pe toate continentele.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#specie noua, #specie disparuta, #hominizi Asia, #specie umana evolutie, #homo sapiens, #descoperire, #China, #specie disparitie , #stiri externe