Tragedie aviatica in Apuseni: Procurorul general ia in calcul o ancheta

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 11:53
2001 citiri
Tragedie aviatica in Apuseni: Procurorul general ia in calcul o ancheta
Foto: Arhiva

Procurorul general Tiberiu Nitu a precizat, joi, ca ia in calcul o ancheta referitoare la modul in care au reactionat autoritatile in cazul accidentului aviatic din Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit.

"Am vazut articolele din presa. Luam in calcul si o astfel de ipoteza. (...) Am spus ca luam in calcul o astfel de ipoteza, nu am spus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia sau Parchetul General", a declarat Nitu, lamurind ca ancheta declansata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia se refera la accidentul aviatic, nu si la modul de interventie a institutiilor competente, potrivit Agerpres.

Tragedie aviatica in Apuseni: Procurorii au deschis un dosar penal

Procurorul general a comentat si declaratia prim-vicepresedintelui PDL Catalin Predoiu, care a spus ca partidul sau va face plangere penala pe numele a trei ministri liberali, Radu Stroe, Ramona Manescu si Eugen Nicolaescu, pentru ca acestia au o raspundere morala.

Tragedie aviatica in Apuseni: Plangeri penale pe numele a trei ministri liberali

"Nu ati retinut un aspect important in declaratia lui Predoiu. A spus initial, a enumerat trei ministri care au o raspundere morala, dupa care a spus ca va face o plangere penala. (...) Raspunderea penala e una si raspunderea morala e alta", a conchis Nitu.

Declaratiile acestuia vin in contextul in care mai multe persoane au fost inlaturate din functie sau si-au dat demisia, in urma accidentului de avion din Apuseni.

Demiteri dupa tragedia aviatica: Seful Romatsa si un secretar de stat din MAI pleaca, Stroe ramane

Astfel, premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca a decis sa-i demita din functii pe seful Romatsa, Aleodor Francu, si pe secretarul de stat in Ministerul de Interne, Catalin Chiper. Totodata, prim-ministrul a precizat ca va cere in CSAT demiterea sefului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Demiterile vin in urma modului deficitar in care autoritatile au actionat in timpul operatiunilor de de salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei

La scurt timp, seful Romatsa si-a dat demisia, sustinand ca nu are ce sa isi reproseze si ca a facut acest lucru pentru binele institutiei. De asemenea, seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si-a prezentant demisia, spunand ca o face pentru colegii lui din teren, nu pentru ca s-ar simti vinovat de ceva.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Tiberiu Nitu ancheta Apuseni, #Tiberiu Nitu ancheta accident aviatic, #Tiberiu Nitu plangere penala ministri , #Accident avion Apuseni