USR PLUS consideră ca primarul Robert Negoiţă trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei, după accidentul de pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața.
„Din primele informaţii şi documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizaţie de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Naţională. De altfel, în administraţia publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3”, arată formaţiunea pe pagina de Facebook.
„Iresponsabilitatea primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, se traduce în pierderi de vieţi omeneşti. USR PLUS consideră ca primarul Robert Negoiţă trebuie să răspundă în faţa reprezentanţilor justiţiei privind tragedia petrecută luni seară. Din primele informaţii şi documente pe care le au consilierii USR PLUS, nu există autorizaţie de construire pentru lucrarea derulată lângă Biblioteca Naţională.
De altfel, în administraţia publică locală este un fapt binecunoscut că firmele primăriei sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3. De această dată, pe şantierul deschis lângă Biblioteca Naţională, nu au mai fost făcute doar lucrări fără avize şi fără autorizaţii care nu respectă normele de mediu, ca pe Esplanada, ci, se pare, lucrări nelegale de punere în siguranţă a unui drum, dar asta după ce au fost puse bordurile şi elemente de iluminat. Rezultatul lucrării făcute invers l-am văzut cu toţii: doi oameni au murit, iar alţi patru au ajuns la spital”, potrivit unei postări de marţi pe pagina de Facebook a USR PLUS.
Sursa citată precizează că „este scandalos că în continuare firmele de construcţie din subordinea Consiliului Local al Sectorului 3 acţionează la ordinul verbal al lui Robert Negoiţă şi nu se respectă nici un fel de măsuri de siguranţă a muncii”.
„Măcar de acum înainte lucrările din Sectorul 3 trebuie să se desfăşoare în siguranţă, în baza legii.
Reamintim că încă din luna iulie consilierii locali USR PLUS ai Sectorului 3 i-au cerut explicaţii lui Robert Negoiţă pentru lucrările fără documente pe care le execută în centrul Capitalei, primind un răspuns scandalos: că se fac lucrări de igienizare.
ISC Bucureşti, sesizat tot în luna iulie de către USR PLUS, a confirmat că firmele Primăriei Sectorului 3 nu aveau autorizaţii. Vom transmite procurorilor toate datele pe care le avem privind lucrările fără autorizaţie pe care Robert Negoiţă le face. Ne exprimăm compasiunea pentru pierderile suferite de familii şi le asigurăm că vom face toate demersurile legale pentru a pune capăt lucrărilor nelegale orchestrate de Robert Negoiţă”, a completat sursa menţionată.
Potrivit publicației Buletin de București, Firma Primăriei Sectorului 3, Algorithm Residențial S3, a executat lucrări fără autorizație de construcție lângă Biblioteca Națională, acolo unde a avut loc ieri accidentul care a ucis doi muncitori. Terenul aparține Ministerului Culturii, nu Primăriei. Ministerul Culturii ne-a transmis că nu a contractat serviciile firmei primarului Robert Negoiță. Mai mult, accidentul a avut loc din cauza modului cum au fost făcute lucrările de săpătură a șanțului.
Ministerul Culturii nu a contractat serviciile firmei Algorithm Residential S3, a transmis Alexandra Bogdan, consiliera ministrului Culturii. „Prin urmare, primarul Robert Negoiță, prin firma finanțată din banii publici ai sectorului 3, lucra pe un teren care nu îi aparține, fără niciun contract încheiat cu proprietarul de drept”, arată sursa citată.
În urma accidentului, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat că Algorithm Residential S3 executa lucrări fără să existe autorizație de construire emisă în prealabil. Începerea unei construcții fără deținerea autorizației este ilegală.
Mai mult, Inspectoratul de Stat în Construcții nu a fost informat de începerea acestor lucrări, fapt care, din nou, contravine legii.
Accidentul a avut loc din cauza faptului că lucrările de săpătură a șanțului au fost executate fără luarea măsurilor de sprijinire a pereților, a adăugat ISC. Lucrările care se desfășurau la locul accidentului sunt denumite „Consolidare a accesului rutier în vecinătatea Bibliotecii Naționale”.
Un grav accident s-a produs luni, în Capitală, pe un şantier de lângă Biblioteca Naţională, şase muncitori fiind prinşi sub un mal de pământ. Trei au fost îngropaţi până la talie, reuşindu-se scoaterea lor, iar doi au fost complet acoperiţi cu pământ. Cei doi au fost căutaţi mai multe ore, ultimul fiind găsit după mai bine de patru ore. Şantierul aparţine Primăriei Sector 3, lucrarea fiind subcontratată.
Ministerul Culturii a transmis, marti, 3 august, că regretă tragicul accident care a avut loc, luni, în apropierea sediului din Bulevardul Unirii, nr. 22, şi că va oferi tot sprijinul necesar.
„Totodată, suntem alături de autorităţile competente şi le asigurăm de tot suportul necesar. Terenul se află în proprietatea statului şi administrarea Ministerului Culturii, însă lucrările nu au fost solicitate sau contractate de către instituţia noastră. Urmează să ne adresăm Primăriei Sectorului 3 pentru a obţine toate informaţiile cu privire la existenţa documentaţiei necesare pentru lucrările efectuate”, se arată în comunicatul MC.
un salt calitativ remarcabil.
cred ca "lucrarea"... Vezi tot