Aberatia zilei: Cati oameni sa mai moara pana decidem cine face gardul?

Duminica, 28 Februarie 2016, ora 12:17
8818 citiri
Aberatia zilei: Cati oameni sa mai moara pana decidem cine face gardul?
Foto: Realitatea TV

Doi oameni au murit in ultimele doua zile dupa ce au plonjat cu masinile in Dambovita, iesind de pe carosabil cam in acelasi loc. In zona nu exista de ani buni gard de protectie pentru ca autoritatile din Bucuresti si din Ilfov isi paseaza responsabilitatea cu o inconstienta condamnabila.

Vineri, o tanara de 26 de ani si-a pierdut viata dupa ce a ramas blocata intr-o masina care plonjase in Dambovita de pe Splaiul Unirii, la granita dintre Bucuresti si judetul Ilfov. Un bebelus a ramas orfan in urma acestui tragic accident, care nu era primul. In urma cu doua luni, o alta femeie a cazut cu autoturismul in rau, dar a avut norocul sa fie scoasa la timp de un taximetrist.

Accident grav in Bucuresti: Masina plonjata in Dambovita, o femeie a murit (Video)

Sectorul de drum este unul periculos pentru soferi, pentru ca atat pe sensul spre Bucuresti, cat si pe cel catre Glina sunt kilometri intregi de-a lungul carora cele doua maluri ale Dambovitei nu sunt asigurate deloc. Gardurile de protectie lipsesc de multi ani, iar autoritatile inchid ochii cu nepasare.

Locul accidentului produs vineri este pe raza comunei Popesti-Leordeni, dar edilii acesteia spun ca responsabilitatea ar apartine celor de la Primaria Capitalei. La randul lor, acestia neaga.

"Pana la limita administrativa a Bucurestiului, zona este in administrarea PMB, prin administratia strazilor. De la granita, intra in administrarea Apelor Romane si a autoritatilor locale din Ilfov", se arata intr-un comunicat remis presei de Primaria Capitalei si citat de ProTV.

In schimb, reprezentantii companiei Apele Romane arata cu degetul tot spre Bucuresti.

"Exista din 1987 un Decret de preluare a raului Dambovita de catre Primaria Generala a Municipiului Bucuresti. In cadrul acestui proiect, la capitolul 'lucrari colaterale, amenajarea raului Dambovita', apare specificat faptul ca jardinierele si gardul aferent intra in administrarea Primariei Generale", arata acestia.

Din 1987?! Cu alte cuvinte, rezolvarea disputei se bazeaza pe un decret emis pe vremea lui Nicolae Ceausescu!

Jurnalistii de la ProTV au semnalat cazul inca de vineri seara si au atras atentia asupra faptului ca autoritatilor nu le pasa de siguranta soferilor bucuresteni.

Din pacate, semnalul de alarma nu a fost auzit de cine trebuie si nu s-a luat nicio masura. Sambata, Dambovita a mai facut o victima. Cam in acelasi loc din zona Dudesti-Vitan, o masina a plonjat in apa dupa ce a derapat pe soseaua umeda. Un barbat a murit, iar o fetita a fost resuscitata minute in sir si a scapat cu viata, ajungand la spital impreuna cu mama ei, aflata in soc hipotermic.

Ziua si tragedia in raul Dambovita: Un barbat a murit dupa ce a cazut cu masina in apa

Cum scriam si altadata, in Romania lucrurile nu se urnesc din loc pana nu moare un nevinovat. Sau mai multi. A fost nevoie de accidentul din Apuseni, de cazul Siutghiol sau de tragedia de la Colectiv ca sa ne dam seama ca nu avem proceduri, ca prea multi impostori sunt numiti in functii importante si ca intre cetateni si functionarime este o prapastie.

Si in cazul de fata este limpede ca trebuie facut ceva. Azi, maine, cat se poate de repede. Totul e sa existe undeva, acolo sus, in zona celor care au putere de decizie, o minte luminata, dublata de un pic de bun simt, care sa spuna: "Gata! Asiguram zona si stabilim cine preia toate responsabilitatile".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#accident masina Dambovita, #morti masina Dambovita , #accident