Doua tramvaie s-au ciocnit in Bucuresti - unul dintre ele s-a rupt in doua, 18 de raniti (Video)

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 12:44
6658 citiri
Doua tramvaie s-au ciocnit in Bucuresti - unul dintre ele s-a rupt in doua, 18 de raniti (Video)
Foto: Digi 24

18 persoane au fost ranite, miercuri dupa-amiaza, in Bucuresti, in urma unei coliziuni intre doua tramvaie. Doi dintre raniti se afla in stare grava. Un tramvai al liniei 41 care se retragea la depou s-a ciocnit cu un alt tramvai al liniei 32.

Accidentul a avut loc la intersectia Calea Rahovei cu strada Sebastian. Potrivit unei concluzii preliminare oferita de reprezentantii RATB, reiese ca ar fi fost vorba despre o eraore umana. O cauza ar fi ca vatmanul tramvaiului care circula pe linia 41 si se retragea la depou nu a vazut culoarea rosie a semaforului si nu a acordat prioritate celuilalt tramvai de calatori. O a doua cauza ar fi ca vatmanul nu a executat corect maneva de schimbare a macazului.

La fata locului s-au deplasat 14 echipaje de salvare pentru a oferi primul ajutor persoanelor ranite.

Potrivit medicului Bogdan Oprita, coordonator SMURD, printre pasagerii raniti se numara si un minor in varsta de 11 ani. Persoanele grav ranite au fost duse la spital.

Inca nu se cunosc cauzele accidentului, insa fortele de ordine au demarat o ancheta pentru a stabili cine se face vinovat de cele intamplate.

Trafic restrictionat. Seful Politiei Rutiere: Exista probleme cu transportul public

Ioana Stancu, purtator de cuvant de la Politia Rutiera, a declarat ca in prezent autoritatile nu se pot pronunta cu privire la caz si recomanda conducatorilor auto sa ocoleasca zona in care a avut loc accidentul.

"A inceput cercetarea la fata locului. Nu pot sa ma pronunt cu privire la cauza. Intreaga zona este inchisa traficului rutier. Cei care vor sa ocoleasa zona, trebuie sa o faca urmand Calea 13 Septembrie", a spus Ioana Stancu.

La randul sau, Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, a spus ca cercetarile sunt in curs de desfasurare si vor exista discutii cu RATB pentru ca "exista probleme cu transportul public".

"Deocamdata cercetarile sunt in curs de cercetare. Sunt multe aspecte care trebuie luate in considerare. Mai intai trebuie sa discutam cu RATB despre preventie, avem totusi o problema in ceea ce inseamna transport de persoane. Exista probleme cu transportul public", a declarat Lucian Dinita.

Traficul a fost restrictionat pana cand cele doua tramvaie implicate in accident vor fi mutate de pe partea carosabila. Circulatia tramvaielor 8 si 32 este blocata. Pentru preluare calatorilor, RATB a infiintat o linie naveta de autobuze.

RATB a anuntat, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca a dispus efectuarea unei anchete interne, iar in functie de rezultate se vor aplica masurile legale.

Transport public = pericol public?

Incidentul are loc la nici doua luni de la un alt accident grav petrecut in Bucuresti, in care au fost implicate trei tramvaie fiind ranite 80 de persoane.

Trei tramvaie s-au ciocnit, in Pasajul Lujerului - zeci de raniti

Atunci vehiculele s-au ciocnit pe aceeasi linie, in Pasajul Lujerului din Capitala, pe linia 41.

Primul tramvai implicat in accident a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, insa al treilea vatman nu a mai reusit sa opreasca la timp si a lovit cele doua tramvaie din fata.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#accident tramvai Bucuresti, #raniti accident tramvai Rahova , #accident