Ziare.com

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II

Luni, 05 Ianuarie 2009, ora 22:33

   

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II
George Copos si Camelia Voiculescu ar fi aranjat operatiuni bursiere neloiale intre firmele pe care le detineau, folosind piata Rasdaq, pentru delistarea societatii Ana Imep, se arata in rechizitoriul DNA in dosarul Loteria II.

Procurorii DNA o acuza pe Camelia Voiculescu de manipularea pietei de capital pe motiv ca firmele sale si ale lui George Copos au facut tranzactii pe piata Rasdaq, folosindu-se de informatii confidentiale.

Toata afacerea a fost centrata pe actiunile SC Ana Imep SA. Astfel, sustin procurorii, s-a urmarit obtinerea unei participatii de peste 90% la SC Ana Imep SA (tranzactionata pe piata nereglementata Rasdaq), care sa permita delistarea societatii de la bursa.

Copos Gheorghe era actionar majoritar al SC Ana Grup SA Bucuresti, firma ce detine toate partile sociale ale persoanei juridice afiliate Banwell Limited cu sediul in Nicosia, Cipru, ce are o participatie de 70% la SC Ana Imep SA Pitesti, judetul Arges.

Astfel, se urmarea ca intreg controlul asupra societatii Ana Imep sa fie detinut de invinuiti, fara ca societatea sa mai fie listata la bursa si fara sa se mai faca o oferta publica de preluare, etapa obligatorie inaintea delistarii.

Anchetatorii arata ca, in acest context, Dan Voiculescu a fost cel care i-a indus lui Copos ideea de a delista Ana Imep de la bursa si i-a recomandat sa cumpere actiunile Ana Imep "in ideea unei actiuni concertate".

Copos ar fi fost ajutat de Camelia Voiculescu pentru evitarea derularii unei oferte publice obligatorii pe bursa, care ar fi dus la marirea pretului actiunilor.

Asadar, fiica liderului PC Dan Voiculescu e acuzata de anchetatori ca a "actionat concertat la solicitarea invinuitului Sorin Pantis si, impreuna cu Gheorghe Copos, Niculae Ghinea si Giulio-Giuzepe Roza, in scopul de a mentine la un nivel artificial pretul de tranzactionare a emitentului SC Ana Imep, de a evita derularea ofertei publice obligatorii, prin dobandirea unei dispozitii majoritare absolute a acesteia de peste 75% si de a-l delista ulterior".

Procurorii mai arata ca George Copos, cu 2.350.000 lei, bani imprumutati de la Grivco, grup de firme controlat de familia Voiculescu, ar fi finantat achizitia de catre acelasi Grivco a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior i-au fost cesionate pentru 2.480.000 lei.

De asemenea, anchetatorii sustin ca fiica lui Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, a incercat sa paseze responsabilitatea faptelor sale pe seama fostului ministru al comunicatiilor, Sorin Pantis, si ale directorului Rombell Securities, Gheoghe Nicolae, "sustinand ca ei sunt cei care s-au ocupat efectiv de actiunile Ana Imep si au fost implicati in initierea si negocierea vanzarii actiunilor".

Totusi, procurorii sunt de acord cu versiunea Cameliei Voiculescu in ceea ce il priveste pe Sorin Pantis, motivand in rechizitoriu ca el a fost cel care a semnat personal cinci contracte de imprumut fara dobanda, incheiate de Grivco si George Copos, precum si contractul in baza caruia actiunile cumparate i-au fost ulterior concesionate lui Copos.

Procesul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu au fost trimisi in judecata de DNA, pentru manipularea pietei de capital, va incepe pe 22 ianuarie la Tribunalul Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti a fixat acest termen dupa ce, pe 29 decembrie 2008, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe cei trei - alaturi de alte zece persoane - fiind acuzati de manipulare a pietei de capital, dupa ce o societate a lui Copos a creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2621 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
14 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa cum spunea fosta deputata Irina Loghin...

...Rasdaqu' trebuie arestat!!

 

Dosarul Loteria II, este o lovitura de berbec pentru Dan Voiculescu !

Bun inceput de cariera ...sa nu spun lucru mare...ziua buna se cunoaste de dimineata !

Actul I : Băse trage mita de coadă ![Dan Voiculescu a avut ideea de a delista Ana Imep de la bursa - VEZI suveica Grivco]

"Imprejurare prin care....moare un om NEVINOVAT "

PS.
Farmache in urmă cu ceva timp isi dădu-se DEMISIA de la CEASUL DE TINICHEA (piata nereglementata Rasdaq) al ECONOMIEI ROMÂNESTI si unde nu demult PATRICIANUL i-a potrivit cu voia proprietarului ORA EXACTĂ (POŢI CITI :"operatiuni bursiere neloiale ")si cind a fost nevoie ca DNA fie actor TV si atit (v.episodul : "BILEŢELUL"si legătura lui cu manipularea pietei de capital )...acum se pare că va fi mai interesant!

 

Fata lui tata

Aveti grija de Voiculeasca ca ta-su a zis ca-i afectata la psihic ;). Sa nu fie Doamne feri vreun visus al sinuciderilor care ataca fiii de deputati ex-turnatori.....

 

Jos CNVM

Manevre facute de ei pe piata ca sa puna mana pe societate la pret scazut e o practica curenta. Cel mai bine ar fi ca sa desfiinteze CNVM si sa faca o institutie cu specialisti si nu sinecura pentru neamuri si pretini. Dar ma rog, si asta e o practica curenta la bugetarime.

 

CNVM-ul este o institutie cu sarcina precisa: sa acopere toate manariile de...

...pe piata de capital!
Fara "orbirea" cronica a CNVM n-ar fi fost posibila excrocheria comisa de Patriciu, zis RICIU, la lansarea pe bursa a aktziilor Petromidia! Excrocherie in care sunt implicati cam aceeiasi oameni din dosarul Loteria 2, Pantis, Camelia Voiculescu, plus slugile si clientii lu' Riciu!
Mentinerea la conducere de aproape 8 ani a doamnei Anghelache, om de incredere a dlui. Nastase, e un argument ca hotzia, prostia, ticalosia, depasesc cadrul unui partid sau a altuia! Toti o apa si un pamant!

Fals

Buna ziua, cumparati hartii de la bolovani, pretul va creste,asadar cumpara hartii si le vinde mai scump maine, uite, asa am facut noi milioane de euro, cauta-ma pe net cu search, Petru Prunea > Chairman of the Board, Member of the Executive Board, Chief Executive Officer
Age: 63

CNVM-ul a fost condus de BOBOC asta spune tot !

L-au tot incoltit -P.N.A din vremea CRAPULUI,D.N.A din vremea TERMOPANELOR nici nu mai stiu -pe BOBOC la televizor dar IOC...să vedem acum cu BOC?!

CNVM-ul condus de Stefan Boboc a emis un regulament folosit pentru inchiderea FMOA - o incercare de-a arunca in uitare hotia numita "SAFI"

*(…)potrivit d-nei Anghelache(presedintele CNVM.
), observatii de ultim moment din partea Ministerului de Interne, referitoare la incadrarea sanctiunilor propuse in ordonante. Noua legislatie a pietei de capital este un subiect controversat de mai bine de un an de zile. Sub motivatia alinierii la normele in materie ale Uniunii Europene si a eliminarii neclaritatilor actualei legislatii, in 2001 s-au constituit trei echipe de lucru (din care nu lipseau jucatorii pietei de capital), pentru elaborarea unor proiecte de lege care sa fie dezbatute in Parlament. Ulterior, ideea ordonantelor in loc de proiect de lege a fost motivata prin nevoia "urgentarii" alinierii legislatiei. In plus, a aparut si Ordonanta privind statutul CNVM, un text necunoscut nici macar intr-o forma primara in piata de capital. Un subiect extrem de sensibil, care, dupa cate se pare, a contribuit la schimbarea proiect de lege-ordonanta, a fost faptul ca in discutiile preliminare nu s-a cazut de acord asupra prevederilor referitoare la societatile de investitii financiare (SIF). Dupa cum prezentam la vremea respectiva, SIF-urile propuneau un text scandalos care cimenta practic scaunele administratorilor. Presedintele CNVM ne-a confirmat ieri ca in ordonanta privind organismele de plasament colectiv nu exista nici o prevedere referitoare la SIF-uri. "Ca organisme de plasament colectiv, sunt calificate, potrivit legislatiei europene, fondurile deschise, iar SIF-urile sunt fonduri inchise" - precizeaza d-na Anghelache. Pentru reglementarea fondurilor inchise, CNVM-ul condus de Stefan Boboc a emis un regulament folosit pentru inchiderea FMOA - o incercare de-a arunca in uitare hotia numita "SAFI" - regulament suspendat intre timp in instanta. Actualul presedinte al CNVM precizeaza insa ca nu poate fi vorba de lipsa de reglementare in cadrul SIF-urilor, acestea trebuind sa se guverneze dupa Legea de infiintare 133/96 si, in general, dupa Legea societatilor comerciale."
[Ordonantele pietei de capital - amanate pentru saptamana viitoare
• Data: 21 feb 2002
]
Sursă :adevărul .ro

... si la Athenee Palace tot asita

Prin actionariatul Athenee Palace gasiti cam aceleasi nume. Care dintre ei or fi "vandut" actiunile respective peste noapte, pe care le-a cumparat ca din intamplare la suprapret in aprilie 2008 de Fondul Oamenilor de Afaceri - vestitul SAFI? Cativa ani mai inainte renuntau voluntar la actiuni vreo doua ministere. Se ancheteaza ceva?

CUMPARA

Petru Prunea > Chairman of the Board, Member of the Executive Board, Chief Executive Officer
Age: 63

Cumpara ca noi hartii si le vinde maine , faci milioane de euro ca noi, usor!
Cauta-ma pe net cu search!
Prunea

 

A inteles cineva ceva?

Toata lumea comentează. Eu personal nu am inteles nimic din articol, de fapt ce au facut respectivii? Poate cineva sa explic? Caci din ce scrie acolo ori procurorii au facut un dosar subtire rau de tot, ori, mai probabil, cel care a scris articolul habar nu are despre ce scrie si a bagat si el niste fraze acolo ca sa umple pagina, fara sa fie in stare sa urmareasca ideea esentiala, care ar fi vina pentru care persoanele respective sunt acuzate.

 

eu

Am inteles eu, banii se fac greu in lume in general, daca esti un mic ticalos, cumperi si vinzi hartii, mituiesti si te trezesti ca is ale tale mezelurile, eu am inteles, spune-mi daca ti nu ai inteles ca iti explica nenea.

miliardarul

Ce stim noi sigur e ca Prunea e milionar in euro, ce nu stim este cum de un ins pe care nu dai 2 bani face miscari madoffiene iar noi fete stilate nu avem bani de prezervatile!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor