Elodia Ghinescu, chemata in instanta

Joi, 07 Februarie 2008, ora 07:24
4940 citiri
Elodia Ghinescu, chemata in instanta

Directia de Protectie a Copilului Brasov a introdus actiune in instanta, la Tribunalul Brasov, impotriva Elodiei Ghinescu, a lui Cristian Cioaca si a familiei surorii lui Cioaca, pentru incredintarea micutului Patrik, relateaza Gardianul.

Termenul de judecata a fost fixat pe 19 februarie 2008 pentru ca se incearca eliminarea din schema posibila a celor care pot prelua plasamentul lui Patrik a familiei avocatei, sotii Ghinescu, pentru ca fiica lor nu se va prezenta sigur in instanta sa lupte pentru fiul ei.

Pe 31 ianuarie, cu doua zile inainte ca Cristian Cioaca sa fie pus in libertate, Directia de Protectie a Copilului Brasov a introdus in instanta dosarul cu numarul 67/1372/2008, avand ca obiect plasamentul micutului Patrik.

Surse judiciare sustin ca actiunea inaintata de Directia de Protectie a Copilului Brasov are la baza incercarea de decadere din drepturile parintesti a Elodiei Ghinescu si, astfel, prin aceasta, eliminarea de pe lista competitorilor a parintilor Elodiei.

In Incheierea de sedinta nr. 3F a Curtii de Apel Brasov, cand judecatoarea Nicoleta Tint l-a eliberat sub control judiciar pe Cristian Cioaca, avocatul Sorescu arata ca "mentinerea sa in arest produce consecinte extrem de grave asupra familiei sale, in special asupra copilului minor, in varsta de 3 ani, pe care il are in intretinere.

In cazul in care se va admite cererea de liberare sub control judiciar, solicit instantei a fi foarte flexibila la conditiile care vor fi puse in sarcina inculpatului, in mod special solicit ca acele obligatii sa nu afecteze raporturile dintre clientul meu si copil, in sensul de a nu i se impune obligatia de a nu parasi localitatea Brasov, avand in vedere ca la fiecare sfarsit de saptamana inculpatul merge la Pitesti si sta cu copilul sau".

Instanta percuteaza imediat la solicitarea avocatului, cu toata ca Directia de Protectie a Copilului Brasov acordase plasamentul temporar al micutului Patrik surorii lui Cioaca.

In tot acest timp parintii avocatei au incercat sa obtina si ei custodia micutului Patrik. Se pare ca la Directia de Protectie a Copilului Brasov au avut parte de o oarecare rezistenta, motiv pentru care s-au vazut nevoiti sa faca cerere de incredintare a copilului catre Judecatoria Brasov.

Cum Directia de Protectie a Copilului s-a adresat Tribunalului Brasov, deci unei instante superioare, cererea sotilor Ghinescu nu mai are nici un rost.

Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Copil spulberat de o mașină pe trecerea de pietoni, la Turda. Victima se afla pe trotinetă
Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital vineri, 26 aprilie, după ce a fost lovit de o maşină pe o trecere de pietoni din municipiul clujean Turda. Băiatul traversa regulamentar strada cu...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#Elodia, #custodie, #copil , #ancheta