Romprest riposteaza: Ce spune despre acuzatiile de evaziune fiscala uriasa si munca la negru

Miercuri, 06 Mai 2015, ora 18:36
6115 citiri
Romprest riposteaza: Ce spune despre acuzatiile de evaziune fiscala uriasa si munca la negru
Foto: Romprest

Compania Romprest a ripostat miercuri la acuzatiile aduse de DIICOT, care sustine ca propietarul firmei de salubrizare Florian Walter si alte persoane din interiorul companiei sunt implicati in constituirea unui grup infractional care se ocupa cu evaziunea fiscala.

Romprest a precizat, intr-un comunicat de presa, ca datele prezentate de DIICOT distorsioneaza realitatea si a asigurat ca niciun reprezentant al firmei nu a comis infractiunile indicate de organul judiciar. DIICOT a efectuat miercuri mai multe perchezitii la sediul Romprest si locuintele suspectilor, existand suspiciuni de evaziune fiscala.

"Apreciem ca atat in mass-media, cat si in conferinta de presa organizata de DIICOT s-au prezentat date si informatii care distorsioneaza realitatea si exced celor aduse la cunostinta subscrisei de catre organele in drept. Procedandu-se astfel, consideram ca societatii Compania Romprest Service S.A. i se creeaza un grav prejudiciu de imagine cu consecinte deosebite pentru activitatea si credibilitatea in fata opiniei publice, a salariatilor si a partenerilor contractuali.

Asiguram atat opinia publica, cat si pe toti colaboratorii nostri, ca nici un reprezentant al societatii nu a fost implicat in constituirea unui grup infractional, care sa urmareasca sustragerea de la plata obligatiilor fiscale, urmand sa dovedim acest aspect institutiilor abilitate", se mentioneaza in documentul citat.

Totodata, reprezentantii firmei de salubrizare sustin ca "grupul Romprest asigura un numar de peste 6.500 de locuri de munca si niciodata nu a incurajat sau utilizat forta de munca la negru".

Romprest, bilantul taxelor platite la stat: Peste 100 de milioane de euro

In ceea ce priveste acuzatia de evaziune fiscala, reprezentantii companiei au aratat ca intre Romprest si ANAF exista un litigiu civil si ca Fiscul a instituit masuri asiguratorii pe mai multe bunuri, insa au negat ca firma s-ar fi sustras de la plata taxelor catre stat.

"Compania Romprest Service S.A. este o societate lider la nivel national in domeniul salubrizarii localitatilor, dovedind seriozitate constanta in raporturile fiscale si comerciale pe care le-a avut cu terti si cu statul roman. De asemenea, de la infiintare, compania a platit catre bugetul de stat sume ce depasesc 100 de milioane de euro", se mai mentioneaza in comunicat Romprest.

Procurorii au efectuat miercuri mai multe perchezitii la Romprest si locuintele suspectilor, insa omul de afaceri Florian Walter nu a fost de gasit.

Perchezitii in dosarul Romprest: Florian Walter, dat in consemn la frontiera (Video)

Omul de afaceri Florian Walter nu a fost gasit de anchetatori la perchezitiile facute miercuri la Romprest si la locuintele suspectilor, dar sunt indicii ca este in tara, fiind dat in consemn la frontiera.

"Liderul gruparii se sustrage urmaririi penale, sunt indicii ca este in tara si oricum ne-am luat masurile necesare sa ramana in tara, oriunde s-ar afla. A fost dat in consemn", a precizat Giorgiana Hosu, procurorul sef adjunct al DIICOT.

Nicolae Capra, vizat de perchezitiile DIICOT in dosarul proprietarului Romprest - surse

In total, 22 de persoane au fost puse sub urmarile penala in acest dosar, pentru infractiuni precum evaziune fiscala, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Surse din randul anchetatorilor au spus ca, in perioada 2012 - 2013, Romprest a facut mai multe tranzactii fictive pentru a reduce baza de impozitare sau pentru a beneficia de returnari ilegale de TVA. De asemenea, se pare ca o mare parte dintre angajatii firmei de salubrizare ar fi lucrat la negru.

Prejudiciul din acest dosar este estimat la 20 de milioane de euro, iar procurorii au pus pana acum sechestru pe bunuri ce apartin Romprest in valoare de 18 milioane de euro.

D.T.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Romprest DIICOT, #Romprest reactie, #Romprest evaziune fiscala, #Romprest munca negru , #ancheta