Adrian Duicu ramane in arest

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 22:02
1546 citiri
Adrian Duicu ramane in arest

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat pentru fapte de coruptie, ramane in detentie, a decis definitiv, marti, instanta suprema, care a respins contestatia prin care acesta cerea inlocuirea masurii preventive.

In 14 aprilie, Duicu a cerut Curtii de Apel Bucuresti (CAB) inlocuirea masurii de arestare preventiva cu cea a controlului judiciar, solicitarea fiind respinsa.

Decizia Curtii de Apel a fost contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a mentinut hotararea din 14 aprilie, astfel ca Adrian Duicu ramane in arest.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti a fost suspendat din functie in 18 aprile, dupa ce Prefectura Mehedinti a primit o adresa de la instanta suprema, potrivit careia lui Duicu i s-a respins contestatia la decizia CAB de arestare preventiva a acestuia.

Adrian Duicu, suspendat oficial de la sefia CJ Mehedinti

Duicu a fost suspendat pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.

In cazul in care Adrian Duicu nu isi va da demisia din functie pana la pronuntarea unei sentinte definitive si irevocabile in cazul procesului, pe fond, mandatul de presedinte al Consiliului Judetean va inceta de drept daca sentinta va fi cu condamnare.

In 10 aprilie, ICCJ a hotarat, definitiv, ca Adrian Duicu, seful IPJ Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu, presedintele PSD Orsova, acuzati de fapte de coruptie, sa ramana in arest.

Cei trei au fost arestati preventiv in 4 aprilie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor DNA.

Scandal de coruptie la Mehedinti: Presedintele CJ, seful Politiei si liderul PSD Orsova, arestati preventiv (Video)

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala in cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenta, cumparare de influenta, instigare la dare de mita, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii nedestinate publicitatii, in scopul obtinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz in serviciu si doua infractiuni de folosire a influentei si autoritatii, de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adrian Duicu arest, #presedinte CJ Mehedinti arest , #arestare