Fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic de droguri

Joi, 16 Septembrie 2021, ora 12:47
36664 citiri
Fiul patronului Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, arestat pentru trafic de droguri
Fiul lui Radu Timiș este acuzat de DIICOT de trafic de droguri de mare risc FOTO Gazeta de Sud

Fiul patronului companiei Cris-Tim, cel mai mare producător de mezeluri din România, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri. Vlad-Cristian Timiș a fost reținut în urma unui flagrant organizat de DIICOT, relatează Gazeta de Sud.

Fiul lui Radu Timiș a fost arestat preventiv marți seara, 14 septembrie, în urma hotărârii dată de Tribunalul Dolj, pentru 30 de zile, alături de un alt inculpat. Cei doi au contestat măsura preventivă.

Soluția Tribunalului Dolj pe scurt: „În temeiul art.226 din C.pr.pen. art.223 alin.2 din Codul de procedură penală rap. la art.202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e din C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Timiş Vlad-Cristian pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv.

Dispune arestarea preventivă a inculpatului Stoian Daniel-Florin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 14 septembrie 2021 şi până la data de 13 octombrie 2021, inclusiv. Cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art.275 alin.6 C.p.p. cheltuielile privind avocaţii din oficiu rămân în sarcina statului Cu drept de contestație în termen de 48 ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei lipsă. Pronunțată în camera de consiliu, azi 14.09.2021, ora 20.35.”

Prins în flagrant

Fiul lui Radu Timiș este acuzat de DIICOT de trafic de droguri de mare risc. Inițial a fost prins un tânăr de 21 de ani în timp ce vindea cocaină în Cornu, Prahova. Ulterior a fost prins în flagrant Vlad Timiș, în vârstă de 22 de ani, când intenționa să ridice banii de pe urma vânzării cocainei de la primul tânăr. La momentul flagrantului a fost și testat, fiind depistat drogat cu cocaină.

Potrivit art. 2 din Legea nr. 143/2000 privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, „(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deținerea ori alte operațiuni privind circulația drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani și interzicerea unor drepturi. (2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.”

Citește și:
Italianca de 55 ani trimisă de N'Drangheta în România cu o metodă "proaspătă" de spart bancomate, intitulată „Devil’s Pizza”
Italianca de 55 ani trimisă de N'Drangheta în România cu o metodă "proaspătă" de spart bancomate, intitulată „Devil’s Pizza”
Tribunalul Constanța a decis, miercuri 30 noiembrie, arestarea preventivă a unei italience cu numele Katia Sanginesi (55 de ani), suspectată că a aruncat în aer un bancomat din Constanța....
Fiul minor al lui Kadîrov poartă un ceas elvețian de 1,4 milioane de dolari, din aur alb cu diamante FOTO
Fiul minor al lui Kadîrov poartă un ceas elvețian de 1,4 milioane de dolari, din aur alb cu diamante FOTO
Adam Kadîrov, în vârstă de 14 ani, fiul liderului cecen Ramzan Kadîrov, apare într-o fotografie purtând un ceas Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding în valoare de aproape 1,4...