Zeci de romani, majoritatea copii, blocati pe aeroportul Stansted. Se vor intoarce cu autocarul - UPDATE

Sambata, 28 Iulie 2018, ora 22:10
12283 citiri
Zeci de romani, majoritatea copii, blocati pe aeroportul Stansted. Se vor intoarce cu autocarul - UPDATE
Foto: Captura Digi24

Un grup cu 25 de copii romani este blocat de zeci de ore (de vineri, in jurul orei 13:00) pe aeroportul Stansted din Anglia. Ei au fost intr-o vizita de studii in Cambridge, ar fi trebuit sa se intoarca acasa, dar compania Ryanair a anulat zborul.

Copiii au dormit pe jos in aeroport, iar compania aeriana nu le-a oferit pana sambata nici ajutor, nici vouchere, nici mancare, informeaza Digi 24. Ba chiar initial profesorul insotitor a incercat, fara succes, sa afle de ce s-a anulat cursa si nici macar aceasta informatie nu i-a fost oferita.

Parintii copiilor sunt foarte ingrijorati si au rezolvat situatia pe cont propriu.

UPDATE 22:10: Parintii copiilor blocati pe aeroport au decis sa le plateasca acestora cazarea la un hotel, dupa care sa-i aduca acasa cu un autocar. Totul, pe cheltuiala familiilor. "Sa ii vedem bine acasa si vom vedea apoi ce cai vor fi de urmat", a spus, la Digi24, unul dintre parinti, intrebat daca are de gand sa apeleze la instanta.

Ulterior, televiziunea a anuntat ca Universitatea Cambridge va asigura cazarea copiilor blocati pe aeroport si le va pune la dispozitie un autocar, astfel incat acestia sa poata ajunge acasa. Se pare insa ca nu universitatea va acoperi costurile, ci parintii.

Un purtator de cuvant al Ryanair spune insa ca pasagerilor care ar fi trebuit sa decoleze de pe aeroportul Stansted li s-a spus ce optiuni au: fie sa-si primeasca inapoi banii dati pe bilete, fie sa fie programati gratuit pentru urmatorul zbor.

Vreme extrema in Marea Britanie

Conditiile meteo nefavorabile au afectat aeroportul Stansted, din apropierea Londrei. Din cauza restrictiilor din timpul noptii cauzate de descarcarile electrice, mai multe zboruri de dimineata au fost amanate sau anulate.

Un purtator de cuvant al aeroportului a insistat ca "nu exista anulari, ci doar amanari din cauza restrictiilor privind furtunile din Europa".

Totusi, site-ul aeroportului informeaza ca mai multe zboruri au fost anulate, printre care cele spre Budapesta, Lisabona sau Oslo. Sky News citeaza oficiali Ryanair care spun ca au fost anulate 14 zboruri operate de companie.

Aeroporturile Gatwick si Luton au informat ca se confrunta cu intarzieri din cauza vremii. La Heathrow, un purtator de cuvant a declarat ca "exista intarzieri minore".

Pasagerii se confrunta cu intarzieri de patru ore si la tunelul de sub Canalul Manecii din cauza conditiilor meteorologice extreme, scrie Sky News.

Durata de asteptare este una foarte mare in orasul-port Folkestone, unde capacitatea de transport este limitata deoarece aparatele de aer conditionat din unele trenuri nu functioneaza.

Un purtator de cuvant al administratiei Eurotunelului a declarat: "Sunt intarzieri pentru ca exista o capacitate restrictionata cauzata de temperaturile foarte ridicate. Vanzarile de bilete nu functioneaza. Temperaturile ridicate prelungite si fara precedent din sud-estul Angliei au afectat aparatele de aer conditionat din trenurile noastre. Din cauza nivelul ridicat al traficului, deocamdata nu putem inregistra niciun client care a sosit cu mai mult de doua ore mai devreme de plecare".

La ora locala 11:00, cei care traverseaza cu autoturismele au fost anuntati sa se astepte la intarzieri de doua ore si jumatate pentru vehiculele cu inaltime joasa si patru ore pentru cele inalte.

De asemenea, cei care traverseaza canalul cu feribotul se pot astepta la intarzieri de pana la doua ore.

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#copii blocati Ryanair aeroport Anglia , #avion