Festivalul FILIT, suspendat din cauza unui focar de coronavirus

Joi, 01 Octombrie 2020, ora 12:14
1800 citiri
Festivalul FILIT, suspendat din cauza unui focar de coronavirus
FOTO: Unsplash

Muzeul National al Literaturii Romane Iasi a anuntat suspendarea editiei in curs a FILIT, inceputa miercuri, 30 septembrie 2020. In cadrul institutiei a aparut un focar de COVID-19, cinci angajati fiind depistati pozitiv.

"Subliniem ca nici unul dintre respectivii angajati nu a participat la evenimentele din prima seara, iar desfasurarea acestora a avut loc cu respectarea tuturor normelor sanitare. Insa, dat fiind faptul ca in interiorul institutiei s-a declansat o ancheta interna, care urmeaza a stabili lista de contacti ai angajatilor confirmati pozitiv, fiecare dintre ei urmand a face testul COVID-19, consideram ca este foarte important sa nu cream nici o posibilitate de imbolnavire pentru invitatii FILIT, pentru echipa si voluntari si, evident, pentru participantii din public", au precizat reprezentantii muzeului.

Festivalul International de Literatura si Traducere Iasi este un proiect aflat la a opta editie ce reuneste la Iasi profesionisti din domeniul cartii, atat din tara, cat si din strainatate. Scriitori, traducatori, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri si jurnalisti culturali - cu totii vor fi in centrul unor evenimente destinate, pe de o parte, publicului larg, dar si specialistilor din domeniu, pe de alta.

Dupa editia din 2013, cotidianul spaniol El Pais a declarat ca FILIT "este deja, la prima sa editie, cel mai important festival literar din Europa de Est", iar Frankfurter Allgemeine Zeitung a apreciat ca "un eveniment de asemenea anvergura si de o asemenea croiala europeana n-a mai existat vreodata in Romania".

Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Bărbat prins de polițiști în timp ce avea droguri ascunse în haine. Individul fusese recent eliberat din închisoare
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus vineri, 26 aprilie, reţinerea unui inculpat, cercetat sub...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#filit, #Iasi, #festival, #covid , #coronavirus