Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului

Marti, 11 Aprilie 2017, ora 13:53
14147 citiri
Dan Andronic, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului

DNA a inceput urmarirea penala fata de Dan Andronic pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

Consultantul politic a fost azi dimineata audiat la sediul DNA.

In comunicatul remis presei de DNA se precizeaza ca Dan Andronic, om de afaceri si consultant politic, este urmarit penal pentru "marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului" intr-o cauza mediatizata anul trecut "privind plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni".

Procurorii DNA spun ca exista "suspiciunea rezonabila" ca in timpul audierilor care au avut loc in septembrie anul trecut "suspectul Andronic Dan - Catalin, in depozitia luata sub juramant, a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la aspecte esentiale ale cauzei asupra carora a fost intrebat, urmarind prin aceasta impiedicarea / ingreunarea tragerii la raspundere penala a unora dintre persoanele inculpate".

Concret, Andronic "a facut afirmatii mincinoase cu privire la semnificatia sumelor de bani incasate de catre societatea D.A. COMMUNICATION MEDIA S.R.L., la care era asociat, de la societatile administrate de inculpatul Francesco Giovanni - Mario, incercand sa acrediteze ideea ca persoanele inculpate nu au participat la savarsirea faptelor de care erau acuzate si ca sumele nu au nicio legatura cu consultanta politica prestata de suspect in cadrul campaniei electorale".

In comunicatul din 12 septembrie 2016, la care se face referire, DNA anunta punerea sub control judiciar a Elenei Udrea, Ioanei Basescu si a fostului ei sot, Mario Giovanni Francesco, iar in comunicatul din 12 octombrie 2016 se anunta ca DNA cere avizul Camerei Deputatilor pentru efectuarea urmaririi penale pe numele Elenei Udrea, acuzata de instigare la luare de mita in dosarul deschis cu privire la "plata unor servicii prestate in campania electorala din anul 2009 din bani despre care exista suspiciunea ca au provenit din savarsirea unor infractiuni".

Elena Udrea este acuzata in acest dosar si de spalare de bani, iar Ioana Basescu de instigare la abuz in serviciu si instigare la spalare de bani.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Citeste si:
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Ajutor de peste 130 milioane de euro oferit se stat marilor companii consumatoare de energie. „Vom trece iarna cu bine”
Peste 130 milioane de euro au fost alocate marilor consumatori de energie, a anunțat miercuri, 8 decembrie, Ministerul Energiei. Ministrul de resort, Virgil Popescu, dă asigurări că vom...