DNA: Cei patru judecatori de la TB cereau mita in faina, carne, cherestea si haine

Luni, 19 Mai 2014, ora 22:45
4691 citiri
DNA: Cei patru judecatori de la TB cereau mita in faina, carne, cherestea si haine

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, suspectati de fapte de coruptie, nu cereau doar bani pentru solutionarea favorabila a unor dosare. Potrivit procurorilor DNA, magistratii pretindeau si diverse bunuri, precum faina sau cherestea.

Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, cu totii judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti - Sectia a VII-a civila, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani cuprinse intre 10.000 - 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 - 4.000 lei, se arata intr-un comunicat DNA.

De asemenea, cei patru primeau si bunuri bunuri (carne, faina, cherestea, obiecte vestimentare) in scopul de "a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale".

Cine este Mircea Moldovan, judecatorul urmarit penal care a fugit de DNA

Mircea Moldovan, magistratul care a fugit luni de procurorii DNA, este suspectat de cinci infractiuni de luare de mita, dintre care una in forma continuata (patru acte materiale) si abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, potrivit DNA.

Elena Roventa este suspectata de luare de mita, iar Ion Stanciu - luare de mita in forma continuata (sapte acte materiale). Totodata, Ciprian Sorin Vizir este suspectat de luare de mita.

Judecatorii acuzati de coruptie in mari dosare de insolventa, urmariti penal

Procurorii DNA au dispus, luni, efectuarea urmaririi penale fata de patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila, pentru ca ar fi comis fapte de coruptie in legatura cu solutionarea unor litigii de insolventa.

Procurorii au cerut Consiliului Superior al Magistraturii, luni, incuviintarea arestarii preventive a celor patru judecatori suspectati de fapte de coruptie.

Unul dintre cei patru magistrati, Mircea Moldovan, a refuzat initial sa mearga la audieri, desi la el acasa au venit politisti cu mandat de aducere. El s-a ascuns in casa, mai multe ore, de unde, a sarit apoi gardul si a fugit. Dupa alte aproximativ doua ore, judecatorul s-a predat la DNA. El le-a spus jurnalistilor ca a fost "la plimbare".

Mircea Moldovan este magistratul care a dispus intrarea in insolventa a Hidroelectrica.

D.R.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#judecatori urmariti penal TB, #mita judecatori TB , #DNA