Traficanti de droguri eliberati pe motiv ca au cultivat o planta traditionala

Joi, 05 Mai 2011, ora 08:23
3097 citiri
Traficanti de droguri eliberati pe motiv ca au cultivat o planta traditionala
Foto: Arhiva

Doi traficanti de droguri de risc au fost eliberati pe motiv ca o judecatoare de la Tribunalul Bucuresti a considerat ca ceea ce cultivau acestia, canepa, este o "planta traditionala a romanilor obtinandu-se productii record pe teritoriul tarii".

Cazul celor doi a ajuns in atentia Consiliului Superior al Magistraturii, care va discuta joi raportul intocmit de Inspectia judiciara, arata Gandul.

In motivarea instantei privitor la eliberarea celor doi se arata ca acestia nu reprezinta un pericol social.

"Nu mai putin important este de mentionat ca inca din cele mai vechi timpuri canepa a fost o planta traditionala a romanilor obtinandu-se productii record pe teritoriul tarii. Relansarea acestei vechi traditii combina in prezent tehnologia moderna cu vasta experienta dobandita in trecut incepand de la cercetare, cultura, industrializare si pana la comercializare", se arata in motivare.

In aceasi motivare se mai arata ca "stigmatul de drog pus canepii industriale a facut ca o ramura importanta a agriculturii sa se afle acum in pragul dezastrului".

CSM a fost sesizat de catre Inspectia Judiciara, dupa ce procurorul sef Codrut Olaru, seful DIICOT, a fost nemultumit de decizia instantei.

Nu este prima oara cand judecatorii romani dau astfel de sentinte bizare. De exemplu, avocatul Marius Catalin Stancescu - implicat in dosarul "Mita de un milion de euro la ANAF" - a fost eliberat pe motiv ca are "o familie numeroasa a carei existenta a fost asigurata prin mijloace licite, fiind cunoscut in societate ca o persoana cu un comportament corespunzator si deosebit de altruist".

Si fiul Sorinei Placinta, Razvan Andrei Placinta, a fost eliberat pentru "circumstantele pozitive ale acestuia, cum ar fi moralitatea, legaturile familiale, domiciliul, statutul socio-profesional al parintilor acestuia, de a caror sustinere permanenta inculpatul se bucura, nefiind indicata in aceste imprejurari o ruptura a inculpatului Andrei Placinta de mediul familial".

Mai multi vamesi si politisti de frontiera, acuzati de coruptie, au fost eliberati fie ca inregistrarile au fost neclare, fie ca "sunt persoane instruite din punct de vedere educational".

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#traficanti droguri eliberati, #traficanti canepa eliberati , #eveniment