Un denuntator in dosarul fostilor ofiteri SRI si-a schimbat declaratia in instanta

Miercuri, 17 Septembrie 2008, ora 17:09
2469 citiri
Un denuntator in dosarul fostilor ofiteri SRI si-a schimbat declaratia in instanta

Un denuntator din dosarul fostilor ofiteri SRI, Ovidiu Soare si Gheorghe Dumitrache, le-a spus, miercuri, judecatorilor ca declaratiile date procurorilor DNA ar fi fost influentate de acestia, el sustinand acum ca ajutorul pe care l-a primit de la Soare nu ar fi implicat obligatii fata de acesta.

Denuntatorul le-a declarat judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie ca doreste sa isi schimbe declaratiile date initial la DNA, sustinand ca ar fi fost emotionat in acel moment, iar procurorii i-ar fi dictat ce sa scrie si l-ar fi obligat sa semneze declaratia, informeaza NewsIn. Potrivit martorului-denuntator, Ovidiu Soare l-ar fi ajutat pe ginerele lui sa se transfere la SRI Bucuresti de la Jandarmerie.

Alti trei martori citati pentru miercuri nu s-au prezentat, iar magistratii au decis sa ii amendeze cu cate 300 lei. Judecatorii au mai hotarat ca cei trei sa fie citati cu mandat de aducere pentru urmatorul termen, fixat pentru data de 14 octombrie.

Colonel (r) Gheorghe Dumitrache, fost sef Sector "A" din cadrul Sectiei de Informatii Prahova din cadrul SRI, a fost trimis in judecata pe 10 mai 2007, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, dare de mita, incercarea de a determina marturia mincinoasa si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Alaturi de el au mai fost trimisi in judecata seful sau, general (r) SRI Ovidiu Soare, si fostul consilier al presedintelui Ion Iliescu, Emil Cico Dumitrescu.

Procurorii au stabilit, in timpul anchetei, ca fostii ofiteri SRI Soare si Dumitrache ar fi incercat sa impiedice aflarea adevarului. Potrivit procurorilor, Gheorghe Dumitrache i-ar fi oferit 15 milioane de lei vechi unui martor denuntator ca sa nu formuleze autodenuntul, iar Ovidiu Soare (foto) ar fi falsificat un proces-verbal de predare-primire a unui autoturism (marca Volkswagen Golf 4 facut pe comanda speciala in Germania) de la firma Midocar, pe care in realitate il primise "cadou", fara intocmirea de documente legale si fara sa plateasca, prin decizia lui Alexandru Tudor Georgescu, administratorul societatii, de asemenea trimis in judecata in acest dosar.

In aceleasi dosar a mai fost cercetat, in calitate de invinuit, si Doru Crin Trifoi, fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, despre care existau indicii ca ar fi intervenit la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in legatura cu aceeasi ancheta in care intervenise si Cico Dumitrescu. Interventia ar fi fost facuta in favoarea lui Mihai Lauruc Mihai, arestat preventiv, care a si fost pus in libertate in urma respectivei interventii, au stabilit procurorii.

Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Bașcana Găgăuziei va fi judecată pentru că ar fi acceptat bani de la un "grup criminal organizat". Ea suține că dosarul e fabricat la ordinul Maiei Sandu
Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova a anunţat miercuri că a finalizat urmărirea penală şi a trimis-o în judecată pe Evghenia Guţul, guvernatoarea Găgăuziei, pe motiv că ar fi...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#dosar, #denuntator, #Ovidiu Soare, #ofiter, #influenta , #frauda