Incendiu in Club Colectiv: Patronii au declarat capacitate de 80 de persoane, ca sa scape de avize si controale

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 11:32
11327 citiri
Incendiu in Club Colectiv: Patronii au declarat capacitate de 80 de persoane, ca sa scape de avize si controale
Foto: Digi24

Proprietarii clubului Colectiv din Bucuresti, unde si-au pierdut viata 29 de persoane si peste 140 au fost ranite ca urmare a producerii unui incendiu, au sustinut in autorizatia de functionare ca localul va fi folosit pentru o capacitate maxima de 80 de persoane.

Documentul a fost semnat in data de 6 noiembrie 2014 si se afla la dosarul depus la Primaria Sectorului 4 pentru obtinerea autorizatiei de functionare.

Conform reglementarilor legale in vigoare, pentru o capacitate mai mare de 100 de persoane ar fi fost necesar avizul PSI si primaria ar fi putut efectua controale, informeaza Digi24.

In acelasi document se precizeaza ca programul de functionare al clubului este de la ora 17 la 5 dimineata.

Martorii spun ca la Club Colectiv au fost concerte la care au participat si 800 de persoane. La concerdul de vineri noaptea au fost prezenti peste 400 de oameni, dar numarul lor nu este cunoscut cu exactitate, pentru ca intrarea a fost libera.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 29 de morti, peste 150 de raniti - Dosar pentru omor calificat LIVE

Potrivit unui comunicat de presa emis de Primaria Sectorului 4, "respectivul agent economic isi desfasura activitatea in baza declaratiei pe propria raspundere, conform careia, erau intrunite conditiile de functionare, specifice pentru fiecare autoritate publica".

Un reprezentant al Primariei a declarat sambata seara, la postul Realitatea TV, ca a facut un control in urma cu zece zile la Clubul Colectiv si singura deficienta constatata a fost legata de calitatea personalului, motiv pentru care s-a aplicat o sanctiune contraventionala.

#autorizatie Club Colectiv capacitate persoane, #incendiu club Colectiv , #incendiu club Colectiv