Sase escroci au inselat mai multe persoane, cerand bani in numele lui Dan Sova

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:19
2370 citiri
Sase escroci au inselat mai multe persoane, cerand bani in numele lui Dan Sova
Foto: dcnews.ro

Sase membri ai unei grupari, dintre care doi sunt detinuti in penitenciarele Targu Ocna si Iasi, sunt suspectati ca au inselat administratorii unor firme cu 15.000 de euro, dupa ce i-au sunat si le-au cerut diverse donatii spunand ca sunt apropiati ai ministrului Dan Sova sau ai unor prefecti.

Politistii bucuresteni au facut joi cinci perchezitii la adrese din judetele Bacau si Iasi, pentru prinderea celor sase membri ai gruparii, suspectati de inselaciune prin atribuirea de calitati mincinoase. Cele sase persoane au fost retinute pentru inselaciune in forma continuata si, respectiv, complicitate la aceasta infractiune, anchetatorii propunand arestarea lor preventiva.

Cum au castigat sase romani milioane de dolari din inselatorii pe Internet

"Gruparea, formata din sase persoane, se afla in atentia politistilor bucuresteni inca de la inceputul lunii februarie a.c., urmarindu-se documentarea activitatii infractionale a retelei si prinderea in flagrant a suspectilor", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei remis vineri.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada ianuarie - martie, membrii gruparii ar fi inselat mai multe persoane, de la care au obtinut aproximativ 15.000 de euro.

"Suspectii si-ar fi atribuit calitatea mincinoasa de demnitar si, sub pretextul ca o ruda a acestuia are probleme medicale, le-ar fi solicitat partilor vatamate sa doneze diferite sume de bani intr-un cont", a precizat Politia Capitalei.

Un tanar care insela oameni prin SMS-uri a fost retinut de politistii gorjeni

Potrivit unor surse apropiate anchetei, doi dintre membrii gruparii sunt detinuti in penitenciarele Targu Ocna si Iasi, unul fiind condamnat la opt ani pentru talharie, iar celalalt la sase ani pentru inselaciune, prin acelasi mod de operare.

Sursele citate au precizat ca cei patru membri ai gruparii aflati in libertate cautau pe Internet contractele de prestari servicii cu diferite ministere, apoi trimiteau complicilor din penitenciare numele celor care administrau societatile respective si numerele de telefon.

Cele doua persoane aflate in penitenciar ii sunau pe administratorii firmelor si le cereau diverse donatii "pentru domnul ministru", spunand ca acesta ar avea o ruda cu mari probleme de sanatate si necesita un transplant urgent.

Inselatorie cu locuri de munca in Spania si Germania - 400 de pagubiti

Unul dintre demnitarii ale caror nume au fost invocate de membrii gruparii pentru a cere sume de bani este Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura de Interes National si Investitii Straine, au precizat sursele citate.

Pana acum au fost probate patru fapte, insa exista date ca numarul inselaciunilor este mult mai mare, membrii gruparii solicitand sume de bani inclusiv in numele prefectilor din Iasi, Brasov si Bacau, dar si in numele mai multor primari din aceste judete.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#inselatorie Dan Sova, #inselaciune Dan Sova, #escroci Dan Sova , #inselaciune