Jaful de tablouri din Rotterdam: Matusa unuia dintre suspecti, eliberata

Duminica, 03 Martie 2013, ora 08:15
2254 citiri
Jaful de tablouri din Rotterdam: Matusa unuia dintre suspecti, eliberata
Foto: Antena 3

Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a decis, sambata seara, eliberarea matusii unuia dintre suspectii in furtul de tablouri din muzeul din Rotterdam, apreciind ca aceasta poate fi cercetata de procurorii DIICOT in stare de libertate.

Decizia poate fi contestata la Tribunalul Capitalei, care va decide definitiv daca femeia poate fi eliberata sau ar trebui cercetata in stare de arest preventiv, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, asa cum a propus DIICOT.

Patru arme de vanatoare, care ar apartine suspectilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost gasite de procurorii DIICOT in urma unor perchezitii facute in judetul Tulcea, au declarat vineri surse judiciare.

Armele ar fi fost folosite de cei trei suspecti arestati in cazul furtului de tablouri din Olanda.

Intrebate daca in acest caz procurorii au pus sub invinuire si un al patrulea suspect, respectiv o persoana care ar fi coordonat activitatea infractionala a celor trei suspecti, sursele citate au precizat vineri ca nu pot oferi lamuriri in acest moment si au infirmat totodata gasirea vreunui tablou dintre cele furate din Olanda si cautate de autoritatile romane.

Marti, anchetatorii au facut mai multe perchezitii in localitatea tulceana Carcaliu, unde locuiesc rude ale suspectilor in cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, existand indicii ca acolo s-ar afla doua dintre tablouri, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au declarat ca achetatorii au descins la locuinta unei matusi a lui Radu Dogaru si la mai multe rude celorlalti suspecti.

Acestea nu sunt primele perchezitii facute in localitatea Carcaliu, insa de data aceasta ar exista indicii ca aici s-ar afla doua dintre tablourile furate de la muzeul din Rotterdam.

Surse judiciare sustin ca tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele in care se aflau si tinute o perioada in localitatea Macin din judetul Tulcea, "in pungi de un leu", iar cand au vrut sa le vanda, hotii nu au stiut ce pret sa ceara pe ele.

Sapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin si Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam in noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012.

Trei dintre suspecti - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru - au fost retinuti de procurorii DIICOT, iar in 21 ianuarie, magistratii Judecatoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventiva.

Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie si Radu Dogaru au fost arestati pentru modul organizat in care au actionat, pentru comiterea acesteia pe teritoriul unui stat strain si pentru marimea prejudiciului, aproximativ 18 milioane de euro fiind valoarea de asigurare, arata instanta Judecatoriei Sectorului 5 in motivarea deciziei.

Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea: ”Mă bazez foarte mult pe bucureşteni, pe cei care sunt nemulţumiţi de ineficienţa actualului primar” VIDEO
Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei a afirmat că este optimistă şi convinsă că bucureştenii doresc un primar dinamic, eficient, care să fie permanent pe teren, în mijlocul...
#matusa suspect jaf eliberata, #suspecti jaf tablouri Rotterdam , #instanta