Gruia Stoica ramane in arest - Cererea de eliberare, respinsa

Marti, 04 Februarie 2014, ora 21:37
1649 citiri
Gruia Stoica ramane in arest - Cererea de eliberare, respinsa

Gruia Stoica ramane in arest, au decis marti seara judecatorii Curtii Supreme. Avocatii omului de afaceri cerusera, marti, Instantei Supreme, sa il lase in libertate pe Gruia Stoica sau sa dispuna arestul la domiciliu, potrivit normelor noului Cod de procedura penala.

Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Roman (GFR), a facut apel impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de arestare preventiva pentru 29 de zile, in dosarul in care este acuzat de cumparare de influenta.

Gruia Stoica a fost retinut. Avocatul Doru Bostina, urmarit penal in acelasi dosar

Avocatii sai au aratat ca procurorii anticoruptie ar fi facut interceptari ilegale, iar alte interceptari facute in baza legii sigurantei nationale nu au fost obtinute legal, pentru ca ele nu au fost facute cu un mandat de la judecator.

Avocatii au mai spus ca procurorii DNA nu pot proba acuzatia pe care i-o aduc lui Gruia Stoica, astfel ca cercetarea ar trebui facuta cu acesta in stare de libertate.

De asemenea, avocatii au mai aratat ca, potrivit noilor prevederi din legislatia penala, starea de arest este una exceptionala si masura ar trebui luata doar atunci cand este imperios necesara.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), este urmarit penal pentru cumparare de influenta, iar avocatul Doru Bostina este acuzat de trafic de influenta, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Omul de afaceri este acuzat ca ar fi oferit 3.000.000 de euro mita avocatului Bostina, pentru a frauda o licitatie.

Potrivit procurorilor, Stoica i-ar fi oferit avocatului Doru Bostina acesti bani pentru a afla, prin intermediul acestuia, pretul oferit de CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui in beneficiul Complexului Energetic Oltenia.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Gruia Stoica arest, #Gruia Stoica arestat , #justitie