Lider PNL Cluj, retinut pentru santaj si luare de mita

Joi, 05 Iunie 2014, ora 12:35
2372 citiri
Lider PNL Cluj, retinut pentru santaj si luare de mita

Rares Vasile Pop, inspector sef teritorial la controlul traficului si vicepresedinte al PNL Cluj, a fost retinut miercuri noaptea si urmeaza sa fie prezentat in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, fiind acuzat de mai multe infractiuni, printre care santaj si luare de mita.

Procurorii il mai acuza de abuz in serviciu, activitati de comert incompatibile cu functia sa si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

Impreuna cu Pop a mai fost retinut si Claudiu Crisan, inspector coordonator al Biroului judetean Cluj, din cadrul Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier, acuzat de abuz in serviciu si permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, in forma continuata.

Cei doi urmeaza sa fie prezentati Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Lider PNL, urmarit penal pentru santaj, mita si abuz in serviciu

Procurorii DNA spun ca, in perioada 2012-2014, Rares Vasile Pop alaturi de Crisan Claudiu Vasile si Dohotar Ioan Radu au influentat activitatea inspectorilor aflati in trafic, in vederea efectuarii controlului rutier.

"Prin aceste demersuri, suspectii solicitau neluarea masurilor legale pentru sanctionarea utilizatorilor mijloacelor rutiere, in scopul protejarii unor societati aflate in sfera de interes a inspectorilor judeteni", mai anunta DNA.

Procurorii precizeaza ca vicepresedintele PNL Cluj a legat relatii cu mai multi operatori economici ce activeaza in domeniu, asigurandu-le protectia in schimbul obtinerii de avantaje patrimoniale.

Pe 9 decembrie 2013, acesta a pretins si primit de la doi martori denuntatori 1.500 lei pentru a ajuta in cazul unor controale de catre inspectorii din subordine.

DNA mai anunta ca in ziua de 27 martie 2014, doi inspectori din cadrul ISCTR - Inspectoratul Judetean Alba au efectuat un control la o scoala generala, vizand obtinerea licentei de transport si modul de efectuare a transportului cu un autovehicul Aro, utilizat de unitatea de invatamant.

Cei doi au descoperit incalcarea normelor privind obligatia echiparii vehiculului cu tahograf si limitator de viteza, pentru care s-a stabilit o amenda de 9.000 de lei.

"Ca urmare a acestei actiuni, suspectul Rares Vasile Pop a solicitat inspectorului coordonator al judetului Alba, anularea notei de constatare si refacerea controlului prin desemnarea unei noi echipe de control care sa nu consemneze neregulile constatate, sub amenintarea destituirii din functia de coordonator judetean.

In pofida amenintarilor, inspectorul coordonator al judetului Alba a refuzat sa dea curs solicitarii", se mai arata in comunicatul DNA.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#inspector teritorial Cluj retinut, #Rares Pop PNL retinut , #justitie